Broodfokker hezehof te lummen moet stoppen!

gast

/ #347 Beauceron Hezehof

2015-08-17 16:23

3 jaar geleden kochen we een Beauceron pup in Hezehof. Tot op vandaag ben ik boos op mezelf dat ik daar een hond gehaald heb en dat ik me voorafgaandelijk niet beter geïnformeerd heb over dit bedrijf!

Wat een leuke ervaring had moeten worden, werd een echte lijdensweg. Onze kleine pup die er al niet te best uitzag toen we hem de eerste keer zagen, bleek achteraf een zeer zware voedselallergie te hebben, was ook te jong van de moeder weggehaald en ondervoed. Hoe het mogelijk is dat hij een paspoort had met de benodigde vaccanaties en stempels (goedkeuring) is mij nog altijd een raadsel. Hoe dan ook, eens thuisgekomen en na onze dierenarts bezocht te hebben, bleek hij ook 2 chips te hebben (?!?), een huidaandoening waarvan de oorzaak aanvankelijk onduidelijk was en ondergewicht te hebben. Na veel slapeloze nachten, ontelbare dierenartsbezoeken, hoog oplopende dierenarts-medicatie kosten, speciale voeding, handmatig voeren en nog meer slapeloze nachten over hoe het verder moest, hebben wij nu, na drie (!) jaar eindelijk een relatief gezonde Beauceron aan wie we ons hart verloren hebben. 

Wat echter later de impact zal zijn van zijn slechte start en de vele medicatie (tot op vandaag) zal nog moeten blijken en staat ons nog te wachten.

Maar men heeft ons daar wel degelijk een zieke (ziekelijke) pup verkocht waarvan zij op vorhand zeer goed wisten dat deze hond én ons nog een hele lijdensweg te wachten stond.

Enkele voorbeelden:

  • Op onze vraag waarom hij wat kleine, kale plekjes in zijn vacht had, was het antwoord:" was de laatste pup van zijn nest en heeft zich tegenover de anderen moeten verweren." Nee dus, waren de eerste tekenen van de voedselallergie.
  • Op onze vraag of we de ouder-dieren even konden zien, bleek dit niet mogelijk en hiervoor moesten we voorafgaandelijk een afspraak maken.
  • Beaucerons zouden hun specialiteit moeten zijn maar behalve beauceron hebben wij daar nog pups van minstens 10 andere rassen gezien.... 
  • Toen men tijdens ons bezoek op een bepaald ogenblik zag dat we begonnen te twijfelen of we wel tot aankoop zouden overgaan, werd de pup waar we ons oog op hadden laten vallen, onmiddellijk uit de plastic bak getild en in onze armen gegeven waardoor je gevoelsmatig op een rollercoaster belandt en de alarmbellen in je hoofd op de achtergrond brengt. (dom van ons natuurlijk!)
  • ...

 

Wij hadden dit als duidelijke tekenen aan de wand moeten herkennen om hier geen pup te kopen. 

Kortom: Wij hebben ons laten vangen door hun website waar spelende pups én ouderdieren te zien waren en de belofte van ondersteuning bij problemen wat ons het gevoel gaf dat zij zeker van hun stuk waren als het gaat over de gezondheid van hun pups.

 

 

Wij willen niet veralgemenen en zeggen dat je daar géén gezonde pup kan aankopen, maar onze ervaring was in elk geval niet positief en als we ooit een 2e hond zouden in huis nemen, zal hij zeker niet van daar komen.

Wij zullen voor onze pup, nu volwassen beauceron, blijven zorgen met alle middelen die we hebben en dit tot op zijn laatste dag. We zijn aan hem verknocht en kunnen en willen ons leven zonder hem niet meer voorstellen. Maar het had o.i. allemaal anders gekund en gemoeten. 

 

Wij willen maar één advies meegeven: Eens je de weloverwogen beslissing genomen hebt om een hond in huis te nemen, denk er dan zeker even goed en even lang over na waar je hem vandaan haalt.

Informeer je goed op voorhand en bij de minste twijfel, stel je je aankoop beter uit of informeer zeker nog eens ergens anders of nog beter: neem iemand met ervaring mee.