Geencrematoriumwijkfrankrijk

Een Harderwijkse ondernemer

/ #35 Doe dit toch vooral niet !!

2015-02-26 23:41

Neeeeeee! Ik ben in shock door deze ontwikkeling!! 

Een crematorium in een woonwijk is naar mijn mening ui-terst onwenselijk; en des te meer in een zo jonge wijk als de wijk Frankrijk. Al die kinderen die dagelijks met rouw en overlijden geconfronteerd zullen worden, om nog niet eens over de potentiële verkeersoverlast en vervuiling door asverwaaing te spreken die al uitgebreid is aangestipt! Maar ook mijzelf staat het tegen om in een dergelijke setting te wonen! Dit is zeker niet wat ik voor ogen had toen wij voor deze plek kozen en zal afdoen aan de kwalitatief hoogwaardige leefomgeving die Harderwijk bezig was voor haar burgers te creëren in wijken zoals deze, of het waterfront bijvoorbeeld.

De lokatiekeuze lijkt mij lijnrecht hiertegenin gaan in een wijk als Frankrijk, en dat is doodzonde als je kijkt naar de moeite die de stad geïnvesteerd heeft en investeert om haar imago en leefcomfort op te schroeven. Het getuigt niet van moderniteit voor een stad om voor een crematorium een lokatie in een woonwijk te kiezen! Integendeel zelfs. 

De factor geluk, in de zin van welzijn, 'happiness' zal voor deze inmiddels fikse buitenwijk sterk dalen, als dit realiteit wordt. De huizenprijzen overigens ook. Mensen zullen daar weer wegtrekken; dat is toch juist niet wat de gemeente wil bewerkstelligen?!!

De dood hoort bij het leven, maar niet op een continue basis! Persoonlijk vind ik dat ongezond.