Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

De boemerang

/ #217

2014-07-22 11:54

Heeft u de datum gelezen van dat bericht? Gelden alle berichten uit het verleden ook voor het heden en voor de toekomst? Moet ik nooit meer in dat winkelcentrum in Alphen a/d Rijn gaan winkelen, omdat daar ooit een vreselijke schietpartij heeft plaatsgevonden? Moet ik nooit meer Den Haag gaan, want daar gooien ze met waxinelichthouders? Moet ik nooit meer inschrijven voor een cruise op de Middellandse Zee, want die kapseizen nog wel eens? Heeft allemaal uitgebreid in de krant gestaan en niet alleen in het provinciale blad.

Zijn het dezelfde bewoners die zullen terugkeren in het AZC? Zullen daar dezelfde problemen opnieuw spelen en opnieuw hetzelfde aangepakt worden? En hebben diezelfde bewoners nu nog steeds hetzelfde gedrag? Eens een kleurling, altijd een crimineel?

Als u een verantwoordelijke vader en echtgenoot wilt zijn, dan zou ik mij allereerst eens zorgen gaan maken over uw humaniteit en de boodschap die u daarmee overbrengt op uw kinderen, want een krantenbericht van vijf jaren geleden is geen enkele rechtvaardiging voor uw vooroordelen van vandaag.

Maar zeg eens eerlijk, als de opvang van asielzoekers zou gaan zoals het gemeentebestuur van Middelburg dat wilde (zoals in dit artikel beschreven), vier man in een woning naast u, twaalf verdeeld over drie woning bij u tegenover en grenzend aan uw achtertuin nog twee woningen met elk vier personen. De andere straten in de wijk evenzo. Is het dan wel goed? Of twijfelt u dan nog steeds aan 'uw veiligheid'? Was u er dan wel komen wonen?