Malaysia Airlines MH17 | Laat onderzoekers starten!

Djennet

/ #111 Naïeve gedachtenspinsels

2014-07-21 10:29

Naïeve gedachtenspinsels,

In wat voor wereld leven wij?
Geweld, corruptie, armoede en ga zo nog maar even door.

Zo nu ook weer het geweld tegen onschuldige mensen welke onderweg waren naar een Aids conferentie, familiebezoek of vakantie. Mensen die zonder enige schroom of terughoudendheid hun leven in de handen van Malaysia Airlines hebben gelegd. Vol vertrouwen en opgewonden aan hun lange reis begonnen. Niet wetende dat ze nooit op de plaats van bestemming zouden aankomen maar letterlijk ter aarde werden gestort door een zooitje ongeregeld.

De betrokken corrupte landen die, zo lijkt het, geen hart in hun donder hebben, die over een weer elkaar beschuldigen, die met wapens rondzwaaien alsof het onschuldige vlaggetjes zijn.

Regeringsleiders die terecht geschokt zijn, zeggen dat ze niet rusten voordat de onderste steen boven komt, dat de daders gestraft moeten worden. Zijn dat loze woorden of zullen ze dat echt menen? Maar hoe krijg je de onderste steen boven? Ieder doet in zijn eigen land wellicht wat ze kunnen maar zoals het zich nu laat aanzien is dat nog niet echt opgeschoten. De corruptie lijkt in deze weer hoogtij te vieren, wie is hier nog te vertrouwen? Natuurlijk realiseer ik me dat het politiek gezien allemaal niet zo makkelijk ligt en zeker niet als je met corrupte landen te maken hebt. Maar waarom is het niet mogelijk om in dit soort crisissituaties ervoor te zorgen dat er één wereldleider opstaat die hier de regie over heeft, die wel te vertrouwen is en die inderdaad alle mogelijkheden krijgt om te zorgen dat daadwerkelijk de onderste steen boven komt!
Een wereldleider die als een olifant door een porseleinkast durft te gaan.

Hoe mensonterend is het dat de slachtoffers nog niet vol respect geborgen zijn. Dat onschuldige mensen respectloos in een zwarte zak in een wagen worden gegooid, en men niet weet waar ze heengebracht worden/zijn. Dat er bewijsmateriaal wordt verwijderd dat de corrupte ‘mensen’ ter plaatse snuffelen tussen persoonlijke spullen en wellicht door hun corrupt zijn spullen zullen jatten.
Als nabestaande moet dit, na de ongelofelijke klap van het verliezen van je dierbare, niet te doen zijn. Ook dat is mensonterend. Je wilt je geliefde een waardig en respectvol afscheid geven maar is dit wel mogelijk? Blijft de identiteit van de slachtoffers wel gewaarborgd? Er zal een moment komen dat ze niet meer herkenbaar zijn of misschien zijn ze dat al niet meer.. En hoe weet je dan dat het jouw dierbare is die je de laatste eer bewijst wanneer diegene weer in Nederland is? Komen ze überhaupt wel terug in Nederland?

Wij, als gewone burgers, kunnen dit alleen maar aanhoren en de beelden zien. Helaas kunnen wij niet anders dan ons respect, onze betrokkenheid en medeleven tonen. Wij, de eerlijke burgers, die niet weten wat corrupt zijn is, kunnen niets doen en juist wij zouden wat moeten kunnen betekenen, met oog een liefde voor onze medemens.

Rutte, Obama en wellicht meer (eerlijke) wereldleiders zullen het goed bedoelen maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het is nu tijd voor actie, zonder geweld en corruptie maar met respect voor je medemens. Hoe? Ik weet het helaas ook niet!