Broese moet blijven!


Gast

/ #46

2014-03-22 00:27

Een universiteitsstad als Utrecht verdient een grote complete boekhandel van academische kwaliteit als (één van de) visitekaartje(s) van de stad en als weerspiegeling van het opleidingsniveau van de stad (het academische karakter van Broese is tot nu toe in de publieke discussie, m.i. ten onrechte, enigszins onderbelicht gebleven). Ook moet deze op een centrale plek in het centrum gevestigd zijn, zoals de Stadhuisbrug, anders gebeurt er hetzelfde als de ooit zo mooie complete CD-zaak Boudisque overkomen is, een kleinere opzet, minder aanloop, en tenslotte opheffing.

Kijkend naar hoe druk het meestal is bij Broese, vooral op zaterdag, kan zeker niet gesteld worden dat er geen behoefte meer is aan een boekhandel, integendeel.

Als niet-commerciële verhuurder, verantwoordelijk voor de uitstraling van de stad, staande voor Utrecht als stad van kennis en cultuur, zou de gemeente, gegeven de roep uit de bevolking en de beschikbaarheid van ondernemers die er voor willen gaan, haar verantwoording moeten nemen.