ONZE BIB MOET OPENBLIJVEN

Leo de Clerck
De auteur van deze petitie

/ #22 Re:

2013-11-21 07:05

#21: Nonkel dop -

Beste,

Je kan het misschien anders zien : tussen de handtekeningen staan er geen van de bestuursmeerderheid. De reden waarom is duidelijk. Spreek daarover misschien even met de zetelde raadsleden.

Besparen moet in tijden van crisis, daar zijn we het allemaal over eens. Alleen de manier waarop en op welke posten,dat is de discussie. Er is voldoende geld voor de ontwikkeling van een nieuw (overbodig) logo voor de gemeente, een evenementenafdeling binnen de gemeente wordt opgezet en '500 jaar markt' werd met veel toeters en bellen gevierd (met veel geld dus. Een afrekening hebben we daarvan nog niet gezien !!). En zo zijn er nog voorbeelden. Met die centen kan je de wijkwerking van de bib blijven financieren gedurende jaren !

Wat wij doen is niet dwarsliggen ! Wij voeren een duidelijke en constructieve oppositie. Net zoals de meeste oppositiepartijen in Stekene. Mensen die de gemeenteraad bijwonen (als toeschouwer) weten dat. Alleen de bestuursmeerderheid lacht onze constructieve opmerkingen steevast weg en wentelt zich in zijn alwetendheid. Ondertussen wordt er alles aan gedaan om de oppositie te desinformeren. Knap staaltje van democratisch beleid !

Wat de sluiting van de postkantoren betreft : inderdaad er werden veel postkantoren gesloten, maar in de plaats kwamen overal postpunten bij. Daardoor verhoogde zelfs de servicegraad ! Ik zie hier niet direct 'bib-punten' de kop opsteken in de diverse wijken. Andere alternatieven zijn er niet.

En wat de besparingen betreft : het is maar de vraag of het sluiten van de wijkbibs zo'n enorme besparing zal zijn. Die rekening heeft men niet ten gronde gemaakt, net zoals de rendementsoefening die niet realistisch is. (gezien de wetgeving op bestuursdocumenten kan en mag ik hierover geen verdere details vrijgeven)

In deze multimediale tijden moeten we iedereen blijven aanmoedigen om eens een boek te lezen en de laptop, PC,... langs de kant te laten. Dat doen we niet door de bibliotheken te sluiten, denk ik.

Het blijft een schande dat alweer cultuur, jongeren, onderwijs, senioren,... enz de dupe zijn van dit wansmakelijke beleid in Stekene. En met ons delen velen die mening.

Alleen : niet iedereen durft (of mag) uitkomen voor zijn/haar mening. En dat is jammer. Doodjammer !