ONZE BIB MOET OPENBLIJVEN

Nonkel dop

/ #21

2013-11-21 06:46

Toch een paar opmerkingen:

- Van de 160 handtekeningen is er een groot deel afkomstig van de oppositie... Oppositie voeren is natuurlijk makkelijk: alles afkeuren wat de meerderheid beslist. Mocht deze "oppositie" nu echter mee besturen dan zouden ze dezelfde hoeveelheid moeten besparen en ook onaangename beslissingen nemen om deze besparingen te realiseren. Besparen is nooit aangenaam, dat weet iedereen. Of willen jullie meer belastingen betalen?

- Verder zie ik tussen de 160 handtekeningen veel mensen die waarschijnlijk nog nooit een boek gelezen hebben. Moeten zulke mensen werkelijk deze petitie ondertekenen? Het is natuurlijk altijd leuk mee te doen met de grote stroom. Zo zijn er tijdens betogingen telkens 50% betogers die niet goed weten tegen wat ze betogen maar gewoon meedoen omdat "dwarsliggen" leuk is.

- Let op: cultuur is zeer belangrijk en moet toegankelijk zijn voor iedereen. Maar dit mag niet ten koste zijn van alles... Moeten er werkelijk in elke wijk bibliotheken zijn die door 10 man bezocht worden? Hebben jullie al eens berekend hoeveel dat kost per persoon die de bib bezoekt? Weten jullie nog dat de overheid jaren geleden ook de postkantoren gesloten heeft in de deelgemeenten? Daar kwam ook veel reactie op, maar is achteraf toch een goede beslissing geweest aangezien deze kosten gewoon te hoog waren. Als er steeds moet vergeleken worden wat er in de hoofdgemeente aanwezig is en niet in de deelgemeenten dan zijn we verkeerd bezig. Of moet er misschien in alle deelgemeenten ook een atletiekpiste en sporthal komen? Dat is gewoon onbetaalbaar en dat weet iedereen. Terwijl sport (zeker ook voor kinderen) minstens even belangrijk is dan cultuur... Denk daar maar eens over na.