STOP project Buytenland nu!


Gast

/ #654

2013-11-01 08:45

Al meer dan 25 jaar geniet ik van onze mooie polders. De argrarische bedrijvigheid op het oude boerenland maakt dat men zich verbonden voelt met de natuur. Juist in deze tijd ontstaan er tal van initiatieven in Rotterdam op het gebied van stadstuinen, boeren in de stad zoals de Ghandituin en de stadsmoestuin bij de Euromast, met winkel en restaurant.
Daarom is het vreemd dat juist dit gebied ook nog eens recreatie gebied moet worden.
Het is heerlijk om de argrarische bedrijvigheid te zien en even te kijken hoe de velden erbij staan. Verbondenheid te boelen met de seizoenen, de maaitijd mee te maken en te zien dat er bv wintertarwe is gezaaid.
Om maar niet te spreken van de prachtige kleuren die de seizoenen opleveren.
Het zou zo mooi zijn als de polder bleef. Juist de akkers en de velden geven zo'n gevoel van rust, de rust van de boerderij waar het leven zich richt naar de seizoenen en naar de natuur.
Daar is in onze stedelijke omgeving behoefte aan.
Waarom kunnen in dit argrarische land niet wat extra fietspaden en wandelpaden worden aangelegd zodat mensen nog dichterbij het land kunnen zijn?
Ik vrees dat het een kwestie is van geld. De grond die vrijkomt heeft al een bestemming aan de Zegenpolderse dijk, de gifstortplaats bij de Grienden.

Kunnen jullie de maker van de prachtige film over de Oostvaardersplassen niet benaderen?
Vriendelijke groet,
Jouk