Geen vluchten na elven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen vluchten na elven.


Gast

#626

2015-11-25 08:47

afgelopen zondagochtend tussen 06.00 en 07.00 uur 5 vliegtuigen opgestegen! meteen daarna de militairen in rondjes boven het dorp. zondag, de enige dag met enige ochtendstilte: foetsie! dank Welschap!


Gast

#627

2016-04-05 08:33

Omdat ik en mijn man steeds meer last krijgen van het opstijgende en dalende vliegverkeer, vooral in het weekend ,wanneer je wilt uitslapen, word ik ooit al om 7.00 uur gewekt door enorm kabaal. We slapen namelijk graag met het raam open!
Jan

#628 opstijgende vliegtuigen

2016-10-10 14:49

Ik woon in de Achtse Barrier, Eindhoven. Het lijkt er op, dat alle opstijgende vliegtuigen van 's morgens 7 uur tot 's avonds ca. 23.00 uur alleen maar opstijgen boven de Achtse Barrier. Bewoners van Wintelre hebben steen en been geklaagd over het feit, dat zij hoorndol werden van deze opstijgende vliegtuigen, met als gevolg, dat de Achtse Barrier, Acht, Blixembosch en nog meer wijken er enorm veel last van hebben. Zomers is het buiten bijna niet uit te houden van het lawaai van deze opstijgende vliegtuigen, waarbij enkele grijze vliegtuigen (m.i. geen militaire) de boventoon voeren. Ook de roze getinte vliegtuigen van Whizzair kunnen er wat van.

SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE.

rwin

#629 Afspraken en miltaire vliegtuigen

2017-05-17 07:05

Waar ik me het meest aan stoor (in Best) zijn de MILITAIRE vliegtuigen. Die lijken niet onder de afspraken te vallen en komen met hun turbo-props en andere oude luidruchtige vliegtuigen keihard over de dorpskern vliegen. In mijn ogen volledige onnodig. Ik zou graag zien dat het miltaire deel van het vliegveld ook onder de regels komt.

Decibel

#630 Re: Afspraken en miltaire vliegtuigen

2017-06-02 07:56

#629: rwin - Afspraken en miltaire vliegtuigen 

 

Wat de Commissie overleg en voorlichting milieuhygiëne Eindhoven (COVM) hierover zegt:

"Vliegbasis Eindhoven en Eindhoven Airport zijn samen goed voor vele duizenden vliegbewegingen per jaar op de militaire luchthaven. Hoewel Vliegbasis Eindhoven en Eindhoven Airport er alles aan doen om de overlast te beperken, is er soms toch sprake van geluidhinder."

In een eerdere reactie schreef ik al:
Wat een ongelooflijke arrogantie om te zeggen dat er "soms" toch sprake is van geluidshinder. Niet minder arrogant is het voortdurend benoemen van Eindhoven Airport als 'Vliegbasis Eindhoven' of de 'militaire luchthaven'. Wás het maar 'Vliegbasis Eindhoven' of de 'militaire luchthaven die oorzaak is van alle geluidsoverlast, het zou een stuk aangenamer worden om in de gemeenten rondom Eindhoven te wonen. Daarenboven dient Vliegbasis Eindhoven een veel groter belang dan Eindhoven Airport; defensie zorgt namelijk voor onze veiligheid maar dat wordt gemakshalve niet of nauwelijks in de diverse berichtgevingen genoemd. Kort en goed: overlast van militaire vluchten willen wij graag accepteren, geluidsoverlast die voortkomt uit het Eindhovens economisch belang nadrukkelijk niet.