Stop de sanctie op het her-examen voor de WRM Praktijkbegeleiding


Gast

#176

2013-02-21 23:54

wie is er voor om met zn allen actie te voeren bij de minister ,goed om een oproep aan alle instructeurs te doen en een dag vast te prikken.

Gast

#177

2013-03-09 22:50

Het is een en al een show van IBKI!
Laat ze eens goed het examenstof bekijken!
Leerling instructeurs die hedendaags expres een onvoldoende krijgen voor hun rijexamen en vervolgens wel een vrijstelling krijgen voor hun bijzondere verrichten. Allemaal voor de show!!!

Eerst hebben ze samen met de UWV iedereen de opleiding gesponsord en nu er veel nutteloze rijinstructeurs op de weg zijn, wordt alles strenger gemaakt waar de goede onder leiden.
IBKI is letterlijk en figuurlijk de WEG kwijt. En de (R)overheid blijft ondoordachte beslissingen nemen.

Eindstand: niks ten goede van de ECHTE instructeurs, maar alles om de kas van IBKI te spekken.

rouxtje

#178

2013-03-26 18:39

Ik heb vandaag mijn eerste applicatie praktijkexamen gedaan. Tot mijn grote schrik ben ik gezakt. Ik ben nu 15 jaar rijinstructeur, heb een slagingspercentage de eerste keer van 75%, de 2e keer 100%. Vandaag was ik al zenuwachtig, de volgende keer kan ik de emmer meenemen. Mijn beroep hangt er alleen maar vanaf. Is er niemand die hier wat aan kan doen?
Jet

#179

2013-03-28 20:31

Verschrikkelijk dat je gezakt bent, en het slaat ook echt helemaal nergens op met zo'n slagingspercentage. Het is om wanhopig van te worden. Helaas kan niemand er wat aan doen, alleen Minister Schultz kan dit veranderen. En dat doet ze dus niet zomaar, want ze vindt dat "slechte" instrukteurs niet zomaar door mogen gaan met lesgeven. Ze weet totaal niet waar het over gaat,ze kent de inhoud van het lesje niet, ze kraamt maar wat onzin uit om haar leuke baantje te behouden. Ik hoop echt dat je de volgende keer slaagt voor dat belachtelijke toneelstuk! Je inkomen hangt er van af en dus je dagelijkse leven! Heel veel sterkte,

Geert

#180

2013-04-04 20:25

Ik heb al diverse problemen aangekaart... waaronder gewezen op de gevolgen voor CBR examenkandidaten
die opeens zonder rijinstructeur komen te zitten, die kunnen dan opzoek naar een rijschool met een vergelijkbare prijs en vergelijkbare lesauto, ook na een herintredingstraject is het vrijwel onmogelijk
om weer opnieuw je bedrijf op te bouwen immers je klanten zijn weggelopen en zullen weinig goeds over je doorvertellen.
ik heb zelf binnenkort een praktijkbegeleiding mocht dit niet lukken dan kon dit wel eens met grof geweld
eindigen ik sta niet voor mezelf in als ik uit zo'n week paphoofd kritiek moet accepteren.

Gast

#181

2013-04-05 08:31

Het is verdomd moeilijk om een instructeur te moeten spelen die het eens is met de wrm. Je moet op het examen echt afstand kunnen nemen van jezelf anders zak je voor het protocol. Dus denk eraan Geert het protocol is leuk. De dreiging om kapot te worden gemaakt is leuk. Want voor humor krijg je punten. Bedenk Geert dat je niet congruent hoeft te zijn met met hetgeen jou is voorgeschreven te zeggen en te doen. Maar je moet in een toneelstuk dit wel spelen en enthousiast opvoeren. Als je wilt slagen zul je afstand moeten nemen van wat je denkt en voelt. Laat de manier van jouw eigen lesgeven los. (ook als heb je een slagingspercentage die hoog is) Beweeg je precies langs het protocol van het ikbi onder het geweld van een onmenselijke sanctie. Zij mogen geweld gebruiken naar instructeurs. Geweld is een krachtig middel. Het kan gebruikt worden om mensen het meest verschrikkelijke te laten doen of in dit geval het meest zinloze. Natuurlijk is het handig van de politiek om met een zware sanctie de woede in toom te houden. Maar als het toneelstuk is gespeeld ze veel geld aan jou hebben verdient en de pas weer is verlengt dan ben je op dat moment wel van de sanctie af (voorlopig) maar de woede moet je dan nog zelf oplossen.
Bedenk Geert dat meneer paphoofd er niet mee zit als jij geen baan meer hebt, of je bedrijf gaat stuk en je toekomst is weg. Iemand die om mensen geeft wil echt niet werken voor het ibki. Ik begrijp best dat je meneer paphoofd het lieft met grof geweld zo lam wil zien worden zodat hij zelf nooit meer in staat zal zijn om te werken. Dan heeft hij iets om over na de denken tijdens zijn uitkering. Maar doe dat maar niet maar speel het zinloze protocol want op nazorg van de overheid of het ikbi hoef je niet te rekenen.

Gast

#182

2013-04-05 10:08

Laat de overheid maar zorgen voor een reintegratie traject met baangarantie voor mensen die zakken voor het protocol. Maar dan wel in een branche waar werk is voor door de overheid afgeschreven instructeurs. Zal niet meevallen in een krappe arbeidsmarkt. Zeker niet als je veel ervaring hebt als rijinstructeur. Dan ben je te oud en is je werkervaring niet relevant.
Geert

#183 WRM SANCTIE

2013-04-05 20:22

Wat ik maar wil zeggen is dat wie met z'n fikken aan m'n broodwinning komt
en m'n gezin in deze crisis benadeeld, daarnaast m'n leerlingen in een situatie brengt
dat ze hun opleiding niet kunnen afronden, die persoon kon wel eens van een koude kermis thuiskomen
ik heb nog een klein halfjaar tegaan en zal me naast het IBKI toneelstukje tevens voorbereiden
op wat andere acties, wat de belangengroepen laten liggen zal ik dan wel eens van hen overnemen.

Wat moet gebeuren zal gebeuren en van m'n brood blijven ze af !

Gast

#184

2013-05-02 18:54

GEEN c.a.o.
GEEN diploma
GEEN arbeidsvoorwaarden
GEEN arbeidsomstandigheden
GEEN goed loon
GEEN secundaire arbeidvoorwaarden
GEEN rechten
GEEN respect voor onze investeringen waar het cbr en ikbi gebruik van maakt.
GEEN respect voor de rijinstructeur als mens danzij wrm
GEEN grenzen aan het inhumane beleid van de overheid
GEEN recht op autonomie door geweldadige sanctie
GEEN goede werkgevers maar uitbuiters die zodra ze iemand van het uvw kaal hebben gepukt deze inruilen voor een nieuwe van het uvw en daarna ook deze persoon wegdeponeren.
GEEN baangarantie
GEEN echte inspraak
GEEN goede vooruitzichten in de branche door toedoen van slechte werkgevers in samenwerking met uwv
GEEN zicht op een nieuwe baan of uitkering voor kapot gesactioneerde slechte toneelspelers
GEEN einde aan het hoge applicatie geld wat wij moeten blijven betalen
GEEN recht op compensatie voor materieële en inmateriële schade door toedoen wrm
GEEN recht op ontspanning en vreuge in het werk door het zwaard van Damocles
GEEN recht op een goede gezondheid door onmenselijk beleid.
GEEN recht op zelfontpooing. Geld om scholing naar eigen behoefte in te richten is moeilijk nadat ikbi en opleidingsinstituten ons budget daarvoor hebben opgeslokt. (ik heb nooit geen ambitie gehad voor acteur of stagementor)
GEEN sanctie voor mensen die aan bovenstaande punten schuldig zijn
GEEN HOND DIE HIER IETS AAN DOET EN INGRIJPT

.Ik ben benieuwd wat de volgende treitercampanje gaat worden. En met wat voor zinloos protocol en bijbehorende sanctie men het kaf van het koren wil scheiden. laat men eens de echte problemen aanpakken in plaats van onschuldige mensen beschadigen. Het kaf is de politiek. rijinstructeurs moeten niet langer door kaf voor kaf worden uitgemaakt.POLITIEK VERBETER DE WERELD MAAR BEGIN BIJ JEZELF.
Geert

#185 Re:

2013-05-04 20:34

#184: -

28 mei aanstaande is er een klankbord overleg waarbij beslist gaat worden over deze schandalige WRM Sanctie, en tegelijk beslist zal worden over ons inkomen

bestook de overheid / ministerie I&M op www.overheid.nl met klachten over deze nazi wetgeving en maak een eind aan de dictatuur van minister Schultz, je hoort de meest gruwelijke verhalen over bedrijfssluitingen alleen maar omdat je bijvoorbeeld volgens de ibki Gestapo niet voldoende motiveert waarom je ergens beter niet kunt stilstaan, slechts aangeven dat stilstaan gevaarlijk is is reden om je bedrijf te sluiten,

zeg er dus altijd bij dat je kans loopt op "blikschade"  anders pakken ze je op "contraproductief lesgeven"


Gast

#186

2013-05-05 19:25

De wrm is inderdaad een grote razzia.

Gast

#187 Re:

2013-05-05 19:49

#186: -

in de tweede wereld oorlog was het aantal doden in procenten in Nederland 2,32% van het aantal inwoners. In Belgie was dit "slechts" 1,02% Minister Schulz haalt voor dit aantal haar neus op.Zulke percentages zijn voor haar niet interessant. Persoonlijk vind ik ieder die ten onder gaat aan zinloos geweld een teveel. En goede reden dus om de wrm af te schaffen en ieder die zich verrijkt heeft aan applicatie geld ten koste van anderen mensen kaal te scheren.

Geert

#188 Re: Re:

2013-05-08 20:23

#187: - Re:

Wie controleert overigens de controleurs,  als er 1 ding subjectief is dan is het wel

zo'n IBKI controleur de lijst met contra productieve punten van het protocol beslaat iets van 15 A4 tjes

en allicht zit er iets tussen waarop ze je kunnen laten zakken.

en reken maar dat wanneer 28 mei blijkt dat deze Praktijkbegeleiding moet stoppen dat er een paar rancuneuze examinatoren zijn die je expres laten zakken door als een pietje precies het protocol toe te passen,

vraag daarom altijd een exacte omschrijving van je "fouten" geen vaagheden,  maar exact

weigeren ze dit sleep ze voor de rechter, een beetje rechter heeft zo door of iemand met een onbetrouwbare kop i.d.d. de boel uit rancune heeft lopen aandikken,

het gaat om je inkomen en je leerlingen, dat moet je niet opgeven voor een subjectieve vaag omschreven protocol fout.

verder adviseer ik om gewoon alles te ontkennen, en de bewijslast aan de zijde van het IBKI te houden

vergis u niet deze wet is hoogstwaarschijnlijk in tegenspraak met de Europese rechten vd mens

maar is slechts ingevoerd omdat niemand het geld voor een juridische procedure kon opbrengen.

voor een roofmoord word je in dit land waarschijnlijk nog minder zwaar gestraft dan bij deze WRM.

 


Gast

#189

2013-05-12 21:33

Wat een land. Moeten wij de rest van ons leven spenderen aan het ontwijken van gewelddadige sancties. Wat hebben we misdaan? Ons brood verdienen?

Gast

#190

2013-05-17 06:18

Typisch voorbeeld van hoe de Overheid bij ons binnenvalt

https://www.youtube.com/watch?v=W5XuKg2WxnE&feature=youtube_gdata_player

ze huppelen eerst vrolijk rond met de waan "ik ben zoooo goed man.." kijk mij eens even !!
Vervolgens duvelen ze op ongebruikelijke wijze bij je naar binnen, stoten 6 x de kop
trappen wild om zich heen, zijn afhankelijk van anderen om de situatie te redden,
en vertrekken uiteindelijk zelf nagenoeg ongeschonden,
Waarna hun slachtoffers met de schade, schrik en uitwerpselen blijven zitten.
( overigens niet gek opkijken als ze het een week later gewoon weer opnieuw flikken )
Leeg m'n neus naar het IBKI

#191 Re:

2013-05-21 14:43

#189: -

Ik heb dat IBKI protocol een halfjaartje uitgeprobeerd als voorbereiding op mijn strafexersitie

maar ik heb nog nooit zo'n laag slagingspercentage gehad, dat protocol is bedacht door een druiloor 1e klas

D

uidelijk geval van systeem bedacht door een commissie waarbij men zoveel mogelijk commissieleden

inspraak wilde geven, ook de leerlingen vragen zich af of andere leerlingen het protocol wel zullen accepteren

omdat er veel tijd verknoeid word aan geneuzel.

Dat komt ervan wanneer je ambtenaren de touwtjes in handen geeft

en dure kletsmajoors van de BOVAG

 

Gerrit

#192 bovag rijscholen

2013-05-21 16:31

zojuist 21 Mei op Radio 1 om 18.15hrs een woordvoerder van de Bovag
die weer een blunder begaat.. roemde de 1000 Bovag rijscholen
die de helft van de CBR examens verzorgen en zei dat de overblijvende rijscholen
die de andere helft van de CBR examens verzorgen "de kluit belazeren"
zonder enige nuance, bovag is goed de rest belazerd de kluit.

Gast

#193 struisvogelpolitiek

2013-05-21 21:22

Het imago van de branche is aangetast door slecht functionerende politici. Zij zoeken de media op en zetten zo een hele beroepsgroep ten onrechte slecht neer. De BOVAG heeft dat domme kuikentje van de pvda flink voor hun karretje weten te spannen. Samen roepen ze het uit. MAAK DE ISTRUCTEURS KAPOT. WIJ WILLEN SANCTIES SANCTIES SANCTIES!! Zijn dit nu onze volksvertegenwoordigers? Hebben deze politici nu een maatschappelijk functie? Kan de branche niet meer normaal en sociaal functioneren. Ik zeg toch ook niet tegen mijn leerling: "Als je het examen niet haalt dan maakt ik je kapot". Moeten wij van deze overheid gaan leren hoe wij met leerlingen omgaan. Belachelijk! Kan niemand eens optreden tegen domme politici en ze voorgoed hun vergunning afnemen om nog langer slechte politiek te voeren.
gast3

#194 Re: struisvogelpolitiek

2013-05-22 18:09

Alles maken ze kapot, de zorg, energiebedrijven, openbaarvervoer, de economie, onderwijs, justitie

en wat is de oorzaak men speelt politicus of manager, men is het niet, men speelt het

vakkennis en achtergrond ontbreekt en waar dit ontbreekt schakelt men lobby groepjes in

ondertussen word je als burger tegen elkaar uitgespeeld zodat je het niet voor elkaar zult opnemen

de BOVAG als eng lobby clubje die de Overheid in de zak heeft, de VRB die ondertussen ook schippert tussen principes en het geld, en aan de andere kant de "beunhazen" veelal hardwerkende creatievelingen die liever zelf een tientje verdienen, dan 5 euro uit te geven voor een gemangelde collega die in de problemen komt,

en dan heb je nog het IBKI een club verdwaasden die oh..zo blij zijn dat ze door de Overheid zijn uitgekozen om orde op zaken te stellen ( alleen het uniform ontbreekt nog ) ik zou me kapot schamen, willens en wetens doorgaan net sanctioneren terwijl je als insider allang zou weten dat dit protocol niet werkt en slechts slachtoffers maakt. #193: - struisvogelpolitiek

 


Gast

#195 wild-west op zijn best

2013-05-23 21:28

Hier is wat informatie over de bovag die over feiten gaat en niet over verdraaisels.
http://www.uwvreselijk.nl/index.php/bovag
Explosief

#196 Re: wild-west op zijn best

2013-05-29 13:36

#195: - wild-west op zijn best

Ik lees net reactie #195 ongelooflijk dat die keijbeck wel met het vingertje durft te wijzen

naar anderen,

overigens heb ik ook die radio 1 uizending van 21 Mei gehoord waarin een BOVAG woordvoerder

op huichelachtige wijze ALLE andere rijscholen voor bedriegers uitmaakte.

en dat is dus wel een partij in de onderhandelingen met het Ministerie,

Deze BOVAG kliek zou met pek en veren van de onderhandelingstafel getrapt moeten worden.

Ik ben overigens wegens een flauwekul reden brodeloos gemaakt door het ibki

en ik ga er nu vol tegenin, 

heb nu toch niks te verliezen

dit gaat zowel het ibki als het ministerie nog een hoop narigheid opleveren.

aanhoudertje

#197 Beter bijscholingssysteem

2013-06-05 06:51

CNV doet verbetervoorstellen om de rijschoolbranche gezond te maken!

http://www.verkeerspro.nl/rijschool/2013/06/03/vakbond-cnv-wil-dat-politiek-rijschoolbranche-op-de-schop-neemt/

Waaronder ipv het huidige systeem die rijinstructeurs met ervaring de branche uitjaagd een puntensysteem en bijscholing die recht doet aan ons vak!

Gast

#198

2013-08-09 18:11

goeie actie

Gast

#199 valse hoop

2013-08-12 21:06

het CNV heeft voorstellen gedaan die een eerste stap kunnen zijn om de branche professioneel te laten functioneren. De politiek wil dit niet. De politiek evalueert haar eigen doelstellingen. Het creëren van banen bij het ikbi. Het financieel afpersen van rij-instructeurs.
Kijk op : http://www.cnvvakmensen.nl/caos/rijscholen/cao-rijscholen/nieuws/item/voorstel-tot-verbetering-rijschool-branche/18529/
Er zijn zelfs grote (BOVAG) rijscholen die hun personeel zelf van hun karig salaris de hoge kosten van de WRM laten betalen. (geen c.a.o.)
Het draait allemaal om hun eigen belangen en de sanctie is handig om dit zeker te stellen. En zo geeft de sanctie toch nog een financiële zekerheid maar dan wel aan de verkeerde mensen. Een aantal mensen speelt wel een heel vuil vies spelletje met mensen en weten alles naar hun hand te zetten. Wie een kritische noot plaatst wordt opzij geduwd met een flinke elleboogstoot.

Gast

#200

2013-10-03 16:42

Helaas de evaluatie was zinloos.