Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.

gast

#1101 Racistisch Nederland moet voor banen allochtonen zorgen, en snel!

2015-04-24 09:54

Hier gaan we aan kapot:

De Nederlandse gastvrijheid wordt niet gewaardeerd door de corrupte Eurostat en de OESO. Ondanks dat Nederland krom ligt voor de huisvesting, scholing en gezinshereniging van allochtonen, laat ons ‘fascistisch en racistisch’ land niet voldoende allochtonen toe op de arbeidsmarkt. Het maakt de met gemeenschapsgeld doordrenkte organisaties geen zak uit of er in het met asielzoekers overstroomde Nederland ook autochtone mensen rondlopen die geen baan hebben. De organisaties vergelijken de gemanipuleerde statistieken met die van landen als als Frankrijk, Italië en Spanje waar wel meer allochtonen aan het werk zijn. Of die mensen vaak banen hebben bij de overheden die veel autochtonen discrimineren om aan hun quota te komen, wordt niet vermeld.

Volgens de cijfers heeft 77,1 procent van de autochtonen in Nederland werk, er wordt niet bij gezegd dat deze mensen vaak een lang en moeizaam traject hebben bewandeld om aan een baan te komen zonder daarbij geholpen te worden door de overheid en gesubsidieerde instellingen. Slechts 49,5 procent van de allochtonen heeft werk, natuurlijk worden zwartwerkers in de berekeningen niet meegeteld.

Het bekende stokpaardje is dat de allochtonen te laag zijn opgeleid en een taalachterstand hebben. We horen Eurostat en de OESO vanzelfsprekend niet zeggen dat al deze mensen aan de leerplicht zouden moeten voldoen en alle mogelijkheden hebben gehad om op kosten van de gemeenschap te kunnen inburgeren en onze taal te leren. Legers allochtonen hebben dit geweigerd maar tóch krijgt het gastvrije Nederland de ‘Zwarte Piet’ toegeworpen die we ook al op verzoek van de allochtonen hebben moeten verbannen.

Gelukkig heeft minister Lodewijk Asscher van de uitgekotste PvdA aangekondigd dat wij zullen boeten voor onze Hollandse zonden waardoor het nivelleringsproces weer kan worden voortgezet om de gezonde werkende mens te straffen en nog verder te plukken.

antigutmensch

#1102 Re: Tineke Bennema opent Vluchtwoning in Breda

2015-04-24 10:01

#1098: boze omwonende - Tineke Bennema opent Vluchtwoning in Breda 

 Walgelijk! Laat die Bennema alsjeblieft arresteren!

Onwonende

#1103 VIA BREDA Rooien PAARDENKASTANJE IN VALKENBERG

2015-04-24 10:56

Tjeemig, waar de gemeente al niet in uit wil blinken. Een AZC in hartje centrum en volldedie radiostilte van de zijde van COA en Gemeente (ondanks beloftes de buurt goed te informeren en op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen). Een overleggroep waar de hele buurt nog nooit iets van heeft gehoord, alleen maar om ons zand in de ogen te strooien, nieuws over de activiteiten van subsidie-opstrijkende pastoor in onze straat moeten we via de kranten vernemen.

En wat blijkt....? Er wordt een boom gerooid in het Valkenberg en de halve wijk krijgt een special mailing in de bus met tekening en toelichting over hoe, waarom, wanneer, met telefoon nr en e-mail adres voor vragen.


Een schoolvoorbeeld van hoe Van Lunteren de  hele buurt een oor aannaait. Hij heeft willens en wetens de hele buurt buiten spel gezet en communiceert gewoon NIET. COA idem dito.

Hulde gemeente voor deze demonstratie. Jullie kunnen dus wel communiceren, maar jullie willen niet. Dankjewel !

 

gast

#1104 Vluchtelingencrisis: Europa kan en wil het probleem niet oplossen

2015-04-24 11:31

NRC:

Een extra boot en vliegtuig in de Middellandse Zee om vluchtelingen te redden, dat is het wel zo'n beetje qua uitkomst van het EU-spoedberaad. Intussen blijft de deur van het krakkemikkige huis Europa wagenwijd open staan.

 

De regeringsleiders van de 28 landen van de Europese Unie kwamen donderdag bijeen in Brussel om te praten over asielbeleid en het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee.

De gemaakte afspraken zijn vooral voor de buhne. Zo van: 'Europa doet iets'. Maar 'Europa' doet weinig want dat kan én wil het niet.

Europese politiek werkt volgens een curieuze volgorde. Het bestaande huis – de natiestaat – wordt al gesloopt voordat het nieuwe huis – de Europese Unie - een fatsoenlijk dak heeft.

Generaal pardon

Zo ging het met de euro, en zo ging het met het opheffen van grenscontroles en immigratiebeleid.

Europese binnengrenzen zijn afgeschaft (1995), waarna landen als Nederland fors bezuinigden op douane en Koninklijke Marechaussee.

Maar van Europese grensbewaking is geen sprake. Iedereen kan binnenkomen en wie eenmaal in Europa is, gaat niet meer terug. Zelfs voor afgewezenen is er altijd wel een generaal pardon en is er altijd wel een land dat opvang biedt.

 

Want behalve nationale grenscontroles is ook nationaal asielbeleid de facto opgeheven zonder dat daar een effectieve Europese variant voor in plaats is gekomen. Geen wonder dat honderdduizenden Arabieren en Afrikanen proberen naar Europa te komen. Binnen is blijven.

Voor de veiligheid hoeven zij niet naar Europa – grote delen van Afrika en de Arabische wereld zijn veilig. Maar voor een perspectiefrijk leven is Europa logischerwijs the place to be.

Zelfs voor wie niet slaagt is er een gratis huis, uitkering en zorg. Neem ze hun wens naar Europa te komen eens kwalijk.

Drama

Keer op keer blijkt dat ze daarvoor grote risico's nemen. Zeker honderden van hen verdronken dit jaar in de Middellandse Zee terwijl ze probeerden over de steken naar vooral Italië.

Het zoveelste drama noopte voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad de regeringsleiders van de 28 Unielanden in Brussel bijeen te roepen. Ook zijn er steeds meer landen, waaronder Nederland, die liever minder immigranten zien komen wegens de hoge kosten en sociale ontwrichting.

Na een relatief korte vergadering donderdag was de belangrijkste conclusie: we gaan met de Afrikaanse Unie een top organiseren op Malta. En we wachten op een plan van de Europese Commissie.

Ver uiteen

Voorlopig gebeurt dan ook niets noemenswaardigs. Zelfs over veel grotere steun aan landen in de regio die veel vluchtelingen opnemen, is nauwelijks iets bereikt. Een extra boot en vliegtuig in de Middellandse Zee om vluchtelingen te redden, dat is het dan wel zo'n beetje. 

De Europese leiders liggen ver uiteen als het migratiepolitiek betreft. Noord-Europa vindt dat Zuid- en Oost-Europese landen als locaties van eerste aankomst Europees afgesproken asielprocedures moeten uitvoeren: opvang, registratie en een juridisch proces waarin wordt besloten of iemand wel of niet mag blijven.

Maar dat doen zij niet. Oost- en Zuid-Europese landen weten dat de meesten toch door willen naar het rijkere Noord-Europa.

Krakkemikkig

Die ervaring leert dat een Europees migratiebeleid niet mogelijk is. Ook is het voorkomen van oorlogen in Afrika en de Arabische wereld die leiden tot vluchtelingen onmogelijk.

In dat licht zou het verstandig zijn – zoals de VVD van premier Mark Rutte in zijn verkiezingsprogramma heeft staan – om nationaal asielbeleid te voeren. Daar hoort nationale grenscontrole bij.

Ofwel: reparatie van het bestaande huis – de natiestaat. Maar dat willen de premier en zijn Europese collega's niet. Het gevolg: de deur van het krakkemikkige huis Europa staat wagenwijd open.

 

En zo profiteert asielindustrie van de ellende van anderen en wordt onze samenleving geheel ontwricht.

Inwoner Boschstraat

#1105 Nog een keer alles op een rijtje

2015-04-26 09:36

Allen voor u, die de ogen niet wil sluiten voor de harde feiten en nog kan luisteren anderen, mits ze komen met redelijke argumenten. Niet bedoeld voor de linkse kerk die niet verder komt dan 'ja maar ze zíelig'. Ik heb al lang de hoop opgegeven met dit soort mensen in redelijkheid een discussie te voeren. Zij hebben maar 1 heilig doel en dat is ten koste van alles hun gelijk halen...

 

De Kamer debatteerde over opvang & terugkeer en de coalitie beleefde elf bange nachten. Beiden deden niets met de lemmingen die verdrinken in de zee. De EU besloot tot een beleid van directe terugkeer van 150.000 ontheemden. Mensen verzuipen niet omdat het hun ontbreekt aan een bed, bad of brood. Het ontbreekt hun aan een boot. Alhoewel, “We punctured our boat and jumped into the sea so that the coastguard could not tow us back to Turkey” (PDF.) Ze sterven dus aan het beeld dat Europa je leven waard is. Of nog een stap eerder aan het ontbreken van besef dat Afrika een economische groei kent van 5.2%. Hoogste ter wereld. Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Het is altijd beter dan dobberend op de Middellandse Zee. Het is in Afrika beter dan zonder opleiding, werkervaring of taalkennis in Europa. Vanuit Afrika kom je aan in bijvoorbeeld Andalusië met een jeugdwerkeloosheid van 62%, Griekenland met 50% of Zuid-Italië met 60%. Als lokale bevolking na bijna twee decennia schoolgang al niet aan de bak komt, wat voor toekomst is er voor deze blanco gelukzoekers? De werkloosheid is in Afrika leger  dan hier.

De Middellandse Zee is 2,5 miljoen vierkante kilometer. Dat wil het Rode Kruis, Amnesty International en de linkse kerk bewaakt hebben, in de hoop ieder zinkend vlot tijdig te redden. 4000 km breed. Dat gebied is vergelijkbaar met het afgezochte gebied naar MH370 van 7,7 miljoen vierkante kilometer. Wat je niet eenmalig moet afzoeken, maar continu.

Al ben je op tijd, je zult nooit iedereen redden. De Costa Concordia zonk geeneens, had voor iedereen een reddingvest, belde voor hulp, bezat reddingsboten en verging nabij de kust. Toch verdronken 32 van de 4252 opvarenden. Moet je voorstellen hoeveel je kunt doen als je honderden uitgedroogde mensen moet redden die nauwelijks kunnen zwemmen.

Italië
Italië heeft in een jaar onder operatie Mare Nostrem ongeveer 113.000mensen uit de zee gered. Meer dan de helft die daar vertrok. Soms in het zicht van de Libische kust. Dankzij de Italiaanse marine is het aantal doden tot duizenden beperkt gebleven. Of  2,4% zoals de UNCHR het schrijft. Van gelukszoekers die wereldwijd verongelukten op hun reis, stierf later driekwart in deze wateren.

Sinds de start van Mare Nostrum is het aantal vluchtelingen bij deze oversteek in een jaar verviervoudigd. Je moet dan afvragen of door het redden van de ene, drie andere te water gaan. De Europese opvolger Triton heeft zich teruggetrokken van de Afrikaanse kust per november 2014, Europa vond negen miljoen euro per maand plus opvang te duur.

Beeldvorming
Het huidige beeld van deze gelukzoekers over Europa is ontstaan door de paar die het hier gemaakt hebben. Immers, een drenkeling stuurt geen bericht naar huis. Een vermiste, gedetineerde of zwerver ook niet. Het negatieve nieuws verdwijnt in de doofpot. Alleen de succesverhalen van de uitzondering die het redden tijdens én na de reis worden gehoord.

Als alleen dat je anekdotische beeld is, dan raak je in de illusie dat het je leven waard is op iets drijvends de zee op te gaan. Op het strand van Libië verdwijnen volle boten naar Europa. Ze weten niet beter dan dat het allemaal goed gaat.

Followthemoney
Als er een paar honderdduizend man een paar duizend euro betaald voor een overtocht, dan praten we over een miljard euro. Vele kopen geeneens een zwemvest, en de mensensmokkelaars hebben dat ook liever niet, want dan passen er minder op. Echte VOC-mentaliteit. Hun klanten kopen een droom, smokkelaars vertellen sprookjes. Deze industrie moet zinloos worden. We moeten niet alleen proberen een paar mensen van de verdrinkingsdood te gaan redden, maar proberen te zorgen dat ze niet te water raken, zorgen dat ze niet in het bootje stappen, dat ze niet naar Libië vertrekken. Zorgen dat ze hun eigen huis terugkrijgen.

Australië
Daar zit dus de kracht van het Australische beleid. Dat de stroom naar het Noorden in gesprek raakt met de gekeerde stroom naar het Zuiden. Dat het geen zin heeft om het te proberen. Niet alleen om de kans op sterven, maar ook op de veel grotere kans op snelle terugkeer in Libië. Dan red je niet een deel, maar het geheel.

Meedogenloze mensenhandelaren worden dan niet alleen gezocht door Europese autoriteiten, maar ook door een paar honderd man per bootje die net een miljoen euro hebben betaald voor een mislukte overtocht. Als mensen overlijden door een systeem, moet je niet gaan dweilen met de kraan open.

Opvangeigenregio
De grootste groepen bij Italië komen geeneens uit Afrika. 63% komt uit Somalië, Eritrea, Syrië en Afghanistan. Nu al wordt ruim 95% opgevangen in de regio. Een percentage dat zal dat dalen naarmate conflicten voortduren.

Je moet geen volksverhuizingen willen bestrijden of verplaatsen, maar de reden tot vluchten wegnemen. Conflicten beëindigen. Alleen dan pak je een probleem bij de oorzaak aan. Niet tegen de vluchtelingenstroom in, maar misschien met hun en dankzij hun. Dat is vele malen humaner dan vissen naar mensen.

 

 

 

Bredanaar

#1106 Breda verzet zich tegen akkoord opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

2015-04-27 09:20

“Voor ons is er geen aanleiding om het beleid te veranderen", zegt ook wethouder Patrick van Lunteren van Breda. "Het opvangen van asielzoekers past binnen onze reguliere opvang van dak- en thuislozen. We vinden dat niemand op straat hoeft te leven.” 

Waar kan ik online aangifte te doen tegen PATRICK VAN LUNTEREN  ?

Dit is in strijd met de wet. Ik ben het zat dat een onbenul als Patrickje die een vette onvoldoende krijgt voor zijn bestuurlijke kwaliteiten hier gewoon alle regels aan zijn laars lapt. Gewoon de waarheid niet willen zien en alles ondergeschikt maken aan je eigen belangen. 

Wat een circus. En dan de rest van die gemeentelijke slapers. Gewoon lekker wegkijken en theedrinken. Ik denk dat ik mijn volgende parkeerboete niet ga betalen, want dat past niet in mijn beleid.

realist

#1107 # schaamrood

2015-04-27 09:55

Geachte heer, mevrouw,

Ik wil graag reageren op uw reactie en uw opmerking 

'een zeer bezorgde wereld burger die een potentieel utopische wereld onderuit ziet gaan. (dit is mijn eigen perceptie, omdat de geschiedenis leert dat dit iets is van alle tijden'.

De bittere waarheid is helaas dat er 100.000-den gelukszoekers hier naar toe komen en dat op die manier onze eigen samenleving totaal wordt ontwricht. Het is te gek voor woorden dat 'vluchtelingen' bij het zien van Italiaanse marineschepen hun eigen boten lek steken, zodat ze niet terug hoeven. Opgestookt door landgenoten die met hun mobieltje bellen om te vertellen hoe mooi en fantastisch het hier wel niet is. In feite verklaren ze ons voor gek dat 'wij /christelijken' ons land zo openstellen voor 'hen/moslims' waarmee ze in feite gelijk tot de kern komen, namelijk dat 'wij' op onze beurt never nooit niet hoeven te rekenen op dergelijke compassie, humaniteit of bereidheid te integreren. Ze krijgen hier een huis, inrichting, uitkering, etc. Dit heeft zo'n ongeloofelijke aantrekkingskracht op mensen die in landen leven waar het jaarinkomen nog geen 200 euro is, dat ze alle risico's graag voor lief nemen. Dan kan je wel blijven roepen dat je het niet humaan vindt om uitgeprocedeerden terug te sturen, maar daarmee ga je zelf voorbij aan alle feiten, alle redelijkheid en alle wetten zoals die voor ons allemaal gelden. 

Wanneer je alle redelijkheid over boord zet onder het motto van 'humaiteit', heeft dat tot gevolg dat je een steeds grotere groep tegen je in het harnas jaagt. Dit constant doordrukken van de wensen van 'goeddoeners', het uithollen van de immigratie regels, generaal pardon, kinder pardon, niet langer stafbaar stellen van illegaliteit en alle gekleurde beeldvorming daaromheen heeft een averechts effect.  Het heeft niet alleen een foute aanzuigende werking, maar het zal ook leiden tot een totale splitsing en ontwrichting binnen onze maatschappij. Er zijn grenzen. Letterlijk en figuurlijk en die zijn er niet voor niets. Die grenzen zijn er voor bescherming van iedereen. U gaat over die grenzen heen en markeert in feite gelijk iedereen die het niet met u eens is als 'inhumaan' (of erger). Nederland staat bekend om zijn vrijgevigheid. Maar we kunnen niet de hele wereld redden. 


Gast

#1108 Re: Kwaadwillende moslims tussen bootvluchtelingen Christenen overboord

2015-04-27 20:04

gast

#1109 #1108 Alle godsdienst zijn voor vrede, vooral de Islam

2015-04-28 13:47

Koran 9:29 «Strijdt tegen hen die niet in God geloven en niet in de laatste dag en die niet verbieden wat God en Zijn gezant verboden hebbenen en die niet de godsdienst van de waarheid aanvaarden uit het midden van hen aan wie het boek gegeven is totdat zij naar vermogen onderdanig de schatting betalen."»

Koran 5:25 O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.

 

PS Vergeet ook eventjes niet wat in de naam van het Christendom is geroofd, gestolen, vernietigd, gemoord. Fijne clubjes speciaal voor mensen die zelf geen verantwoording willen of kunnen nemen voor hun eigen daden. Bron van alle kwaad.

gast

#1110 EU op weg naar quota voor vluchtelingen

2015-04-29 10:48

STRAATSBURG - 

Niet alleen het Europees Parlement, ook de Europese Commissie in Brussel wil vluchtelingen beter over de Europese Unie verdelen. Alle EU-lidstaten zouden een deel moeten opvangen. Daarvoor zijn quota nodig, stelde commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in het EU-parlement in Straatsburg.

„Wij moeten zorgen voor een verdeling over heel Europa. Dat moet gebeuren. We moeten solidair zijn”, aldus Juncker. Hij kondigde voor 13 mei een voorstel aan. Voor de vaststelling van de quota moet onder meer naar de omvang van de economie van de lidstaten worden gekeken.

Op dit moment vangen maar een paar EU-landen de meeste asielzoekers op. Daarnaast hebben Italië en Griekenland, waar de meeste vluchtelingen belanden, grote problemen de asielaanvragen af te handelen. Volgens Europese afspraken is het land waar een vluchteling aankomt, verantwoordelijk.

Het pleidooi voor quota volgt op de jongste drama's met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, waarbij honderden slachtoffers vielen.

Regels

Vorige week maakte de Duitse bondskanselier Angela Merkel al duidelijk „op termijn” het Europese asylsysteem te willen veranderen. Ook zij toonde zich voorstander van een betere verdeling van vluchtelingen.

Volgens Merkel komt driekwart van alle asielaanvragen terecht op de schouders van slechts vijf EU-landen, waaronder Duitsland en Zweden. „De regels moeten worden veranderd”, benadrukte ze na spoedberaad met andere Europese leiders over de vluchtelingencrisis.

Meerdere EU-lidstaten zouden echter niets voor quota voelen. Tijdens de extra top in Brussel kon al geen overeenstemming worden bereikt over een proefproject voor de opname van 5000 erkende vluchtelingen die zich nu buiten de EU bevinden.

 

Weer een proefballontje van EU. De rijkste staten moeten iedereen opnemen. NL is en blijft de klos, en we vergeten gemakshalve even dat we alles aan ontwikkelingshulp en EU aftikken (samen 10 miljard per jaar). We zijn een van de kleinste landen van EU, dus altijd de klos als het op betalen aankomt. Uiteraard zijn alle andere landen (die hand ophouden en heel veel oppervlakte hebben) gelukkig tegen en gaat EU gewoon door met verdrinkingstactiek. 

gast

#1111 'Opvang illegalen moet verspreid blijven'

2015-04-29 12:53

LEEST U EVEN MEE ?

Het is beter om de opvang van illegalen verspreid te houden over Nederland en niet te centraliseren. Het kabinet wil dat laatste juist wel doen in vijf steden en in het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Coalitiepartijen VVD en PvdA legden dat vorige week vast in een akkoord.

Maar dat gaat niet werken, zei John van Tilborg van de Stichting Inlia, die zich inspant voor asielzoekers in nood. Hij was woensdag een van de sprekers die de Tweede Kamer had uitgenodigd om hun visie te geven op het akkoord.

Volgens Van Tilborg kan in de ruim 25 gemeenten die nu opvang bieden, makkelijker gebruik worden gemaakt van sociale netwerken en voorzieningen. Illegalen kunnen dan beter begeleid worden naar een ander leven, onder meer met cursussen. „Het doel van iedereen is om uit de illegaliteit te komen.”

Dat geldt volgens hem zowel voor de illegalen zelf als de instanties die hen opvangen. Mensen krijgen soms toch nog een verblijfsvergunning of gaan weg uit Nederland. Van Tilborg benadrukte dat niet iedereen die terug wil, ook echt terug kán.

Terugkeer

Ook belangenorganisaties zoals de Pauluskerk, de Protestantse Kerk (PKN) en We are here droegen voorbeelden van goedwillenden aan. Vooral het ontbreken van papieren is funest, maar de regeling die bestaat voor dit soort gevallen is veel te ingewikkeld, vinden ze.

Maar volgens R. Maas van de Dienst Terugkeer en Vertrek van Justitie komt het bijna niet voor dat mensen niet terug kunnen. Gedwongen terugkeer is niet altijd mogelijk maar landen accepteren vrijwillige terugkeer vaak wel.

Ofwel, laten we het lekker buiten controle van de overheid houden. Lekker tientallen onnavolgbare subsidieclubjes die gewoon de gutmensch uithangen met ons belastinggeld. besteed aan ILLEGALEN DIE WEL TERUG KUNNEN MAAR NIET WILLEN !!!


Gast

#1112

2015-04-29 17:53

Omdat de overheid maar eens aan het eigen volk moet denken.
gast

#1113 Nieuw dieptepunt in de illegalengekte: het VluchtVerpleeghuis

2015-04-30 05:40

OPROTTEN MET DIE ZOOI PROFITEURS. Door die verschrikkelijke gutmenschen worden bejaarden nu opgescheept met uitegeprocedeerde asielzoekers. Met mobieltjes in de hand door de gang zwervend bejaarden lastig vallend en bedelend om bier en sigaretten. Wanneer stopt die waanzin ?

 

Dus je zet getraumatiseerde, uitgeprocedeerde mensen in te krappe verblijven tussen een heleboel bejaarden in een verzorgingstehuis. En die bejaarden licht je pas in als die mensen er al zitten. Extra jammer dat bejaarden in verzorgingstehuizen vaak te weinig gedoucht worden, want deze oudjes zijn extra vies. Ze zijn vol in de bek gespuugd door het volstrekt failliete asiel’beleid’ in dit land.

“De achttien mannen en vrouwen zijn door de GGD aangemerkt als kwetsbaar. Zij lijden aan depressies of een posttraumatisch stresssyndroom en hebben 24 uur per dag opvang en begeleiding nodig. De psychische problemen vormen geen risico voor de andere bewoners, aldus de woordvoerder. ‘Daar is nadrukkelijk naar gekeken.’”

De illegalen zitten met drie man op een kamer voor twee in een vleugel die verbouwd wordt. Maar er is geen risico, want daar is niet zomaar naar gekeken, nee, daar is nadrukkelijk naar gekeken. Oh nee dán. Wat kan er fout gaan, PTSS-klanten te krap huisvesten naast bejaarden. Wat boeit het dat er regelmatig vechtpartijen zijn tussen illegalen in hun vluchtkerk, -garage, -toren, -whatever gebouw ze met veel pandoer en in het zicht van de camera’s kraken. Who cares dat ze geen Nederlands spreken, dat zal het gedwongen samenleven vast niet bemoeilijken. Wat maakt het uit dat vierentwintiguurszorg voor bejaarden in Nederland net zo moeilijk te krijgen is als een groene olifant met gouden slofjes die de Toppers kan playbacken.

Omdat we niet weten waar we de illegalen moeten laten, parkeren we ze maar bij een stelletje fossielen in Amsterdam Zuid-Oost. Die zijn niet zo mondig en leven toch al in een urban hell hole. Het ghetto verder ghettoïseren, zo ziet de elite het graag. De PvdA-politicus, de Vluchtelingenwerk-directeur, de linkse witte actievoerders van #FullyWelcome, ze eisen een humane houding tegenover deze stakkers. Ze vingerwapperen dat het een aard heeft over ‘onze’ misdragingen tegenover de Derde Wereld. Ze galopperen op hun allerhoogste moraalpaard over de social media om iedereen die niet met een snik in de stem meeleeft met het leed van de wereld en arme zwarte mensen in het bijzonder, te schandpalen als racistische tokkies.

En ondertussen is het spel begonnen, lonten worden in kruitvaten gestoken, arme wijken in de grote steden betalen de rekening voor links, wit wensdenken. De ophaalbruggen van de Ivoren Torens zijn omhoog gehaald en vanachter de kantelen vuren Fatsoenlijke Mensen waardeoordeeltjes af op de bewoners van de allengs onleefbaarder ghetto’s. Fijn #fullywelcome twitteren vanuit een kerk op de chique Keizersgracht en het warme welkom overlaten aan nietsvermoedende oudjes. De vlammen die onvermijdelijk in vele pannen gaan slaan, zullen worden afgedaan als vuige onderbuiksentimenten.

“Ik schaam mij om Nederlander te zijn”, zeggen de fatsoenlijke mensen dan, “we gunnen die mensen niet eens de meest basale zorg.” Die schaamte is terecht, trouwens. Niet vanwege de toenemende afkeer tegen de asiel- en illegaleninstroom, maar schaamte over het perverse beleid dat instroom en verblijf van zulke mensen aanmoedigt. Ten koste van de honderdduizenden die grif in een bootje stappen. Deze achttien mensen, die in principe hier al niet eens mogen zijn, zouden gehuisvest moeten worden bij lieve mensen werkzaam in de asielindustrie. Kan makkelijk, is niet eng, daar is nadrukkelijk naar gekeken immers.

Uitgeprocedeerde illegalen in het zicht van verpleeghuisouderen vierentwintiguurszorg bieden. Of je staat te barbecuen in een kamp vol uitgehongerde vluchtelingen.

 

Annabel Nanninga / hoofdredacteur Jalta

 

 

gast

#1114 Nee echt - Gossie - (NL ?) asielzoekers/somaliers plegen aanslag en ronselen gaat door

2015-04-30 09:40

IS-ronselaar bij AZC Tilburg loopt tegen de lamp door gestolen fiets

TILBURG - 

De 30-jarige (buitenlandse) man uit Tilburg die al ruim een maand vastzit omdat hij jonge asielzoekers zou hebben benaderd zich aan te sluiten bij terreurgroep IS, liep tegen de lamp omdat hij rondreed op een gestolen fiets. Dat liet de politie donderdag desgevraagd weten. Vandaag bepaalt de raadkamer in Breda of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd.

De politie zocht de man al sinds eind februari. Hij liep meerdere keren een woonopvanglocatie van Kompaan en de Bocht binnen waar minderjarige asielzoekers verblijven. Hij zou jongeren hebben gevraagd of ze geïnteresseerd zijn om voor terreurgroep IS te vechten in Syrië en Irak. Een medewerker van de instelling waarschuwde daarop de politie.

Voor zover bekend is de van ronselpraktijken verdachte man de derde persoon uit Tilburg die met radicalisering in verband wordt gebracht. Vorig jaar pakte de Hongaarse politie een 16-jarige Tilburgse op toen ze op weg was naar het Midden-Oosten om zich aan te sluiten bij IS. Verder bleek een (Nederlandse) Somaliër die in februari dit jaar een zelfmoordaanslag pleegde in hoofdstad Mogadishu een tijd in Tilburg te hebben gewoond. Bij die aanslag kwamen 25 mensen om het leven. Volgens AFP gaat het om een man en een vrouw, beide met een dubbel paspoort: Somalisch en Nederlands. De man zou Ismail Muse heten en de aanslag met de bomauto hebben gepleegd. De vrouw heette Lula Ahmed Dahir en was diegene die een bomgordel tot ontploffing bracht in de lobby van het hotel.

SNEL WEGKIJKEN / DOODZWIJGEN. D66: Ronselen gebeurd enkel door geen echte moslims en COA/AIVD slapen rustig verder...... En wat als die geradicaliseerde asieleisers nu eens besluiten om gewoon in NL te blijven en wat mensen af te slachten ?

Jan

#1115 # 1114

2015-04-30 09:49

Oorverdovende stiltebij NPO/Linkse kerk.

Niemand die zich afvraagt hoe Somaliers hier kwamen (vast en zeker via asielindustrie), hoe ze twee soorten paspoorten kunnen bemachtigen en vervolgens als zogenaamde vluchteling doodleuk terugkeren naar land waar ze ´gevlucht´waren. GAAAAP.

Was echt een lieverdje die echt oprecht was en zielig:

Uit artikelen van Somalische media blijkt dat Ismail Muse Ahmed Guled al eerder een aanslag wilde plegen op een hotel in de stad. Ook was hij degene die achter de aanslag zat in Djibouti, waarbij in 2014 zes Nederlandse militairen gewond raakten.

buurtbewoner

#1116 Bericht aan de webbeheerder / contact beheergroep

2015-05-01 06:33

Geachte webbeheerder,

Heeft u contact met de beheergroep ? Wij - als omwonenden - horen of zien hier niets van. Ook vanuit de kant van de gemeente is het absoluut stil. Er wordt nb meer en beter gecommuniceerd over het rooien van een boom dan over de gang van zaken bij het azc.

In dit verband willen wij u het volgende vragen. Indien mogelijk wilt u dan aan de beheergroep het volgende vragen en de eventuele antwoorden via deze site verspreiden ?

1) De laatste tijd zijn er opmerkelijk meer (alleenstaande) Afrikaanse mannen die in de binnenstad rondhangen. Kan iemand bevestigen dat het COA zich nog steeds houdt aan de afspraken met de gemeente omtrent de verdeling gezinnen - alleenstaande mannen ?

2) Er is een (bijna) incident geweest op de Vierwindenstraat waar een Afrikaanse man met een gele fleecetrui en verwilderde blik in de ogen rakelings langs alle auto's liep en bij een auto een spiegel omklapte. De automobilist in kwestie (en omstanders) durfdende man hierop niet aan te spreken, omdat de man in duidelijk verwarde staat leek. Mogelijk (en zeer waarschijnlijk) gaat het hier om een bewoner van het AZC. Waar het om gaat is of er op dit moment sterk getraumitiseerde (Afrikaanse) mannen in het azc zijn opgenomen die vanwege hun trauma's mogelijk een gevaar voor de omgeving zijn, en zo ja, hoe het COA / de gemeente mogelijke escalatie denkt te voorkomen. Er is immers geen sprake van 'meer blauw op straat '.

3) Is de gemeente al plannen aan het ontwikklen omtrent het toekomstig gebruik van de koepel ivm verloop van de eerste termijn van 1 jaar ?

gast

#1117 Hup SP

2015-05-01 16:05

Een nieuw stockholm: https://www.youtube.com/watch?v=w7IaCcAJQwY . Heerlijk, fantstisch deze vernieuwing. En nu Nederland. Kom op. Goed voorbeeld doet goed volgen.  Weg met die rechtse hap ! 

 

gast

#1118 ondertussen in Engeland

2015-05-01 16:10

Kinderen op weg naar lagere school: HOEZO INDOCTRINATIE ? HOEZO INTEGRATIE ?

https://www.youtube.com/watch?v=WrcuWqw2tT8

 

Linkse kerk: de moderne NSBérs

gast

#1119 # 1117

2015-05-01 16:12

Hopelijk sarcastisch bedoeld. Zo niet, ga je rotzooi aub elders spuien.


Gast

#1120 Van Lunteren met zijn zwevende naïviteit, rot op! Vang ze maar op in het Ginneken.. oh, wacht....

2015-05-03 07:40

 

 

Wat kan ik hier boos van worden. Gaan we ze ook hier tussen de bejaarden stoppen, zoals in Zuid Oost? Van Lunteren, tief op! we moeten en masse aangifte tegen jou doen. Er staat ook geen reactie onder dit artikel dat het beleid ondersteund. En dat wil wat zeggen voor lezers van links sufferdje BN de Stem.

Raad: 'Breda wil zelf zorg dragen voor opvang uitgeprocedeerde asielzoekers'

Reacties (16)
 
 
Drie asielzoekers wandelen de hoofdingang van het asielzoekerscentrum aan de Nassausingel binnen. Archieffoto Ron Magielse/het fotoburo
BREDA - Breda wil zelf, in eigen stad, zorg (blijven) dragen voor de opvang en begeleiding van uitgeprocedeerde asielzoekers.

De gemeenteraad steunt in meerderheid de opvatting van verantwoordelijk wethouder Patrick van Lunteren dat het zogeheten ‘Bed-Bad-Brood-akkoord’ onwerkbaar, en ook niet de oplossing van het probleem is. De raad spreekt die steun uit in een brief aan B en W. VVD en BOB tekenden niet.

VVD en PvdA zijn landelijk tot het akkoord gekomen dat uitgeprocedeerde asielzoekers een beperkt aantal weken basale opvang kunnen krijgen in voorzieningen in vijf grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) en ook het vertrekcentrum in Ter Apel is voor opvang beschikbaar.
[
Het BBB-akkoord biedt geen oplossing als mensen het land niet verlaten. „Ze komen dan na een paar weken weer terug en zijn er dan niet beter aan toe”, zegt Monica Tecklenburg van GroenLinks. Haar fractie stelde de brief op, die door alle andere partijen met uitzondering van VVD en BOB werd ondertekend. 


Gast

#1121 Asielzoekers in seniorenflats

2015-05-03 07:42

Oh ja, voor wie denkt dat dat van die Bejaarden verzonnen is, hierbij het artikel in het AD. Honds, honds honds onbeschoft natuurlijk al vanuit zichzelf, om bejaarden te laten opschuiven voor jonge gasten met een trauma (zie ook die artikels waarbij nota bene idioten van vluchtelingenwerk het afraden om een asielzoeker in huis te nemen! Want te gevaarlijk!) en wat doet Nederland? We stoppen ze bij bejaarden. En ook hier WEER de overvalstactiek van het COA. Grrrr wat kan ik hier BOOS om worden!!!!

 

Ze zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee. De bewoners van een seniorenflat in Zuidoost moeten hun stulpje sinds vorige week delen met uitgeprocedeerde asielzoekers.

Een slecht idee, vinden de bewoners van het Henriëtte Roland Holsthuis, die niets wisten van de komst van de asielzoekers. Zes appartementen binnen het complex dienen het komend halfjaar als noodopvang voor achttien vluchtelingen met psychische problemen. De opvang van de achttien mannen en vrouwen wordt verzorgd door welzijnsorganisatie HVO-Querido en gefaciliteerd door verhuurder Woonzorg Nederland.

'Ik zie niet in hoe mensen van rond de dertig zich moeten aanpassen aan de bejaardenregels. Dat wil zeggen: tien uur gaat hier de hele handel plat. Er stond er met mij eentje in de lift met een glas wijn en een fles bier. Ik denk: "nou die houdt wel van een slokkie"', zegt een van de bewoners. Een andere bewoner snap er ook helemaal niets van en voelt zich zelfs onveilig. 'Ik ben bang voor die mensen. Ze zijn nu met drie personen op één kamer. Ze hebben allemaal kennissen: "Oh joh moet je horen,ik heb de sleutel je kan erin", dus hoeveel zitter er er straks? Zes.'

De bejaarden zijn vooral erg boos over het feit dat ze pas afgelopen maandag over de noodopvang werden ingelicht. 'Ik vind dat de mensen natuurlijk geholpen moeten worden. Maar dit is niet helpen. Dit is wat er steeds gezegd wordt: kwetsbare bejaarden het door hun strot douwen'.

gast

#1122 Bijna 6000 vluchtelingen gered dit weekend

2015-05-04 06:06

Gelukkig waakt Europa over onze grenzen en kwamen er dit weekend al weer 6000 ! bij ...

Onder andere Italiaanse en Franse schepen hebben dit weekeinde ruim 5800 Afrikaanse bootvluchtelingen van overvolle boten gered op de Middellandse Zee voor de kust van Libië. Dat meldde de BBC zondag. Op een van de schepen ontdekten de hulpverleners zeven overleden asielzoekers.

Verwacht wordt dat het aantal vluchtelingen dat van zee wordt geplukt nog verder zal toenemen. De condities op de Middellandse Zee zijn gunstig en mensensmokkelaars laten daarom nu de met vluchtelingen volgepakte vaartuigen vertrekken.

De migranten werden dit weekeinde bij zeventien operaties van Franse en Italiaanse schepen, van zee gehaald. Het ging vooral om reddingsacties van de kustwachten van Frankrijk en Italië. Ook deed minstens een Duits vaartuig mee.

 

omwonende koepel

#1123 DE GROOTSTE VRIJHEID DOET SOMS PIJN

2015-05-05 08:03

1. Ik wilde u nog danken voor de vrijheid
Die u destijds groots voor ons heeft bevochten.
Een fraai geschenk, precies dat wat wij zochten.
'k Herdenk hem thans met tomeloze blijheid.

Maar toch, wat is die vrijheid nog precies?
Als ik mijn hart laat spreken met verstand
Dan is er momenteel iets aan de hand:
De vlag der vrijheid is besmeurd en vies!

Een godsdienst tracht die vrijheid af te pakken.
En om de lieve vrede doen wij niets!
Hoe anders u. U deed voortdurend iets.

Wij noemen nu elkaar fascist, racist
In plaats van hen. De luiheid hier beslist.
Wij geven vrijheid. Zij ons lijkenzakken!

2. Als ik mijn mond niet snoeren laat dan word
Ik hier gemaand begrip te laten zien.
Voor wat? Hun dodelijke moordmachien?
Hun kromzwaard dat ons leven graag bekort?

Ik voel de pleisters plakken op mijn mond
En zit hier in een cel in het gebouw
Van 'Politiek Correct!' De cel is nauw.
En dus verstaat men niet wat samenbond:

Dat vrijheid ook bestaat om te mishagen.
Dat vrijheid soms beledigend kan zijn.
Zo geeft het antwoord op de nieuwe vragen.

En ja: de grootste vrijheid doet soms pijn.
De pijn die alles frank en vrij omschrijft,
Is pijn die zorgt dat je in leven blijft.

gast

#1124 # 1111

2015-05-05 08:26

"Illegalen kunnen dan beter begeleid worden naar een ander leven, onder meer met cursussen. „Het doel van iedereen is om uit de illegaliteit te komen.”

Wat een kul-argument. Je begint vanuit het je eigen standpunt dat je niet wilt en daar brei je dan iets omheen. En de linkse kerk volgt vanzelf. Natuurlijk weet iedereen het weer beter. Het doel is niet echter neit 'uit de illegaliteit komen". Het doel is: Vertrekken !!

 

BREDA - Het Bed, Bad, Brood-compromis kan op weinig goedkeuring rekenen van wethouderVan Lunteren.

Deze mensen hebben hier geen toekomst. Stoppen met pappen en nathouden en hier en daar een cursusje aanbieden. Je geeft die mensen valse hoop. Dit is net zo humaan als iemand zonder benen voor een etalage met dure sportschoenen zetten om ernaar te kijken. De IND is gespecialiseerd in begeleiding en terugkeer, niet een lokale pastoor !

Ondanks de goede intenties werkt dit weer averechts. Net zoals voor al die zielen die met gevaar voor eigen leven wegtrekken uit Ghana, Kenia, Ethiopie, noem maar op. Landen waar helemaal geen oorlog gaande is. Heel de Afrikaanse opbloeiende economie wordt in de kiem gesmoord doordat jonge, sterke mannen hier hun heil komen zoeken. Heel de asielindustie heeft een foute en gevaarlijke aanzuigende werking en werkt niet alleen averechts voor de opbouw van die landen zelf, de huidige migratiestroom werkt ook nog eens vernietigend voor onze eigen cultuur en samenleving.

Alle (opgerekte) grenzen van humaniteit zijn al overschreden en er wordt massaal en schromelijk misbruik van gemaakt, en niet in de laatste plaats door politici die zo zijn doorgedraaid in hun eigen wensdenken dat ze niet eens meer open (willen) staan voor redelijke argumenten, laat staan noodsignalen uit de samenleving zelf.

 

Verwerpelijk de hele politieke onmacht en onwil om een zeer dreigend gevaar het hoofd te bieden

gast

#1125 Illegalen opvang

2015-05-05 08:50

Al eens langs de verslaafdenopvang gereden aan de Slingerweg ? Daar staan alle mislukte immigranten, keurig in de rij voor hun dagelijkse gratis shot. Wat een succesverhaal zeg, die lokale opvang en begeleiding !