Een goede oplossing ter vervanging van afgelaste treinverbinding Hamont-Mol

Het schrappen van enkele treinen Mol-Hamont (L19)

Vanaf 10 december 2018 is het treinverkeer tussen Mol en Hamont onderbroken tussen 22u30 en 5u30. Dit is een gevolg van de elektrificatiewerken op deze lijn door spoornetbeheerder Infrabel. Door deze lijnonderbreking is NMBS genoodzaakt een aantal treinen te schrappen. ’s Morgens gaat het om een trein tussen Hamont en Mol (IC4326), ’s avonds gaat het om een trein tussen Mol en Hamont en om een trein tussen Mol en Neerpelt. "NMBS heeft voor haar reizigers een alternatief voorzien. Zowel ’s morgens als ’s avonds zal er, van zodra er door Infrabel niet wordt gewerkt op het spoor, een bijkomende trein worden ingezet tussen Neerpelt en Mol. In Mol kunnen de reizigers dan overstappen op de trein naar Antwerpen of op de P-trein naar Brussel.

Wij

Treinreizigers van spoorlijn L19, andere belanghebbenden en sympathisanten

Constateren

  • Vanuit Noord-Limburg kan je vanaf 10 december niet meer met de trein vóór 7 uur in Antwerpen geraken en als je na 20.40 uur uit Antwerpen vertrekt, geraak je zelfs helemaal niet meer thuis.
  • Vanuit Noord-Limburg ben je vanaf 10 december een half uur later in Brussel, met als gevolg dat mensen die een normale 8 uren werkdag hebben ’s avonds een uur later de trein kunnen nemen, wat een lange werkdag wordt.
  • NMBS past zijn treinregeling aan op basis van wat Infrabel aanlevert (wat infrastructuurwerken betreft) maar houdt geen rekening met haar trouwste reizigers die dagelijks tijdig op het werk willen geraken
  • Dat dit geen oplossing is voor de treinreizigers gedurende 2 jaar!

En verzoeken

de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) en minister François Bellot

DAT ER EEN OPLOSSING komt zodat de dienstverlening – die voor onze regio al vrij beperkt is – toch gewaarborgd blijft vanuit Noord-Limburg! NMBS kan een alternatief voorzien dat zowel ’s morgens als ’s avonds een bus wordt ingezet tussen Neerpelt en Mol. In Mol kunnen de reizigers ’s morgens dan overstappen op de normale dienstverlening naar Antwerpen, de IC4326 van 05u58!

#dienstverlening_voor_iedereen

34627302.jpg