verbod op het houden van hond na dodelijk bijtincident

Petitie Voor een verbod op het houden van een hond door de eigenaresse van de Mechelse herder in Ede (wijk Rietkampen).

Op zondag 3 juli 2016 is onze hond Boomer zomaar aangevallen door een expres losgelaten Mechelse herder.

In een paar tellen is onze Boomer zo ernstig toegetakeld dat zij het helaas niet heeft gered en een half uur later is overleden.

De hond is gehaald uit het asiel en erg vals (of vals geworden). Er zijn meerdere incidenten geweest met deze hond en ook met eerdere honden van mevrouw.

Kennelijk is zij niet in staat deze, bij aanschaf al problematische honden, op een juiste manier te socialiseren. Na het incident met Boomer weigert zij maatregelen te nemen en is de hond nog steeds bij haar.

Dit nadat zij de wijkagent had gezegd dat de hond in een asiel in Zwolle was en afgemaakt zou worden en dat zij geen nieuwe hond meer zou nemen. 

Echter dezelfde avond is de hond weer opgehaald. Hierdoor heerst er in de wijk rondom haar woning en in de uitlaatgebieden van de Rietkampen (met name de Stroombergvijver) grote angst bij bezitters van honden en ouders van kleine kinderen.

Wilt u ook dat de dood van Boomer niet voor niets is geweest en Boomer het laatste slachtoffer is van de handelswijze van deze mevrouw, teken dan deze petitie om haar te dwingen de hond weg te doen en dat zij een verbod krijgt op het houden van honden.

Wij zullen de petitie met handtekeningen doorgeven aan de afdeling Toezicht van de Gemeente Ede.  

ter nagedachtenis aan Boomer 01-07-2006 – 03-07-2016  

Fam. H. Verhoef, Ede

boomer@verhoef-ede.nl