Blijf van onze tuin (kinderdagverblijf De Witte Wolk)

47D50C3F-F523-4C39-8864-3D20E229139B.jpeg8EE84615-2EBE-4DDF-862D-00EFE4D9E6AC.jpegKort samengevat het verhaal van de tuin van de Witte Wolk, kinderdagverblijf te Heist o/d Berg:

In de bouwplannen van de crèche stond dat vanachter aan de crèche enkele parkeerplekken (voor de ouders) gingen komen en geen tuin.

Bleek dat de parkeerplekken geen must waren en in overleg met de bewoners en de crèche zijn deze nooit aangelegd zodat de kinderen van de crèche een toffe en mooie speeltuin hadden om in te spelen.

8 jaar geleden vond de gemeente Heist-op-den-Berg het nodig om dit in proces te trekken… nadat ze dit per toeval teweten zijn gekomen. Tijdens de rechtszaak is er nooit gehoor geweest voor de kant van het kinderdagverblijf maar is er enkel gekeken naar de wet en de regels die gevolgd

dienen te worden. 4 parkeerplekken zijn belangrijker dan het welzijn en het kunnen buiten spelen van kindjes.

Nu 8 jaar later wil de gemeente nog steeds na heel veel pogingen van de crèche geen compromis zoeken… de creche had aangeboden om een deel tuin weg te doen voor 2 parkeerplekken zodat de helft van de (speel)tuin kon behouden blijven.

Dit ving bot.

Er zijn verschillende initiatieven geweest vanuit de crèche om de tuin te redden zo is er een enquête geweest om te bevragen of er mensen gebruik zouden maken van de parkeerplaatsen, wat niet het geval bleek te zijn. Ook de bewoners van de appartementen en de buren zouden dit liever niet hebben omwille van de drukte die er dan naar achter gaat zijn. Ook een verkeersdeskundige tussen de ouders gaf aan dat het zelfs niet veilig zou zijn om regelmatig in- en uitgaand verkeer te hebben van deze parkeerplaatsen. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met de gemeente in december 2021 waar er toen wél even blijk bleek te zijn tot compromis maar het voorstel om 2 parkeerplaatsen te voorzien en een deel van de tuin te behouden, wat door verschillende ouders getekend en ondersteunt werd en weldegelijk een compromis was wordt van tafel geveegd.

Het is ontzettend erg om vast te stellen dat de gemeente Heist-op-den-Berg GEEN moeite doet voor het welzijn van een kind. Niemand is vragende partij voor deze parkeerplekken want deze zouden dienen voor de ouders die hun kinderen afzetten. Er is genoeg parking langs de Mechelsesteenweg.

Het leven is niet altijd zwart wit, hier ook niet. Jammer dat de gemeente Heist-op-den-Berg (die claimt volledig er te zijn voor de bewoners) zo tekort schiet op menselijk vlak.

Burgemeester Moons haalde, na een post op facebook aangaande deze kwestie, in de media aan dat hij het jammer vond dat het overleg niet werd afgewacht… dat zijn administratie constructief was geweest in het verleden… de vraag is waar…

Op maandag 15/08 vond een overleg plaats tussen de burgemeester Moons en Hildegarde, de eigenares van De Witte Wolk. Dit heeft echter nog niet veel veranderd aan de situatie, noch een echt perspectief geboden. 

Zowel burgemeester als administratie houden vast regeltjes en tonen geen enkele blijk van medewerking en constructief samen een oplossing zoeken, dewelke zeker mogelijk is.

We willen via deze petitie aantonen hoe belangrijk groen is voor kinderen in hun opgroeien en voor de crèche.

Wie weet gaan de ogen open van de gemeente? Kijkt er iemand verder dan zijn eigen neus en durft het op te nemen voor deze kinderen en de crèche!

 

WE HEBBEN JULLIE STEUN NODIG!

KUNNEN JULLIE DEZE PETITIE ONDERTEKENEN EN ZEKER OOK DELEN? 

LAAT JULLIE GROTE HART VOOR DE KINDEREN ZIEN!

ALVAST HARTELIJK DANK.

Warme groeten ❤️🫶


Sofie, mama van Fran

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Van de Weyer Sofie alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...