Stop Bouw 75 Appartementen in Groene Gordel Vosselaar!

 

Beste buurtbewoner,

De Boomen Project NV heeft een aanvraag ingediend tot het verkavelen van het domein "De Boomen".  Dit domein wordt gevormd door een perceel in woongebied (circa 2,6ha) en door een perceel gelegen in parkgebied (circa 1,1ha).

De eigenaars die als aanpalenden rechstreeks betrokken worden door deze aanvraag hebben dit dossier grondig bekeken en een bezwaarschrift ingediend.

Als bijlage vindt u een kopie van dit bezwaarschrift.

De hoofdlijnen van dit bezwaarschrift zijn:

  • Wij willen de aanvrager verzoeken voor dit project een aanvraag tot stedenbouwkundige (ipv verkavelingsaanvraag) in te dienen zodat de plannen duidelijker zijn en het domein De Boomen in zijn geheel bewaard blijft (niet in kavels opgesplitst).
  • De voorgestelde verkavelingsvoorschriften maken op het perceel in woongebied een project mogelijk dat qua woondichtheid (75 apartementen, 4 hoog!!) niet past in de ruimtelijke omgeving: woonbos en groene gordel.
  • De voorgestelde verkavelingsvoorschriften voorzien een ontsluiting langs de Antwerpsesteenweg doch dit slechts indicatief, zodat niet uitgesloten wordt dat later, bij de bouwaanvraag, toch nog zal worden voorzien in een ontsluiting langs de Oudebaan, wat een grote drukte en onveiligheid zal veroorzaken op een belangrijke fiets- en wandelzone.

Wij menen dat ook u als buurtbewoner baat heeft bij het indienen van deze bezwaren en zouden het waarderen mocht u de tijd nemen om dit bezwaarschrift door te nemen. 

Als U het met ons eens bent gelieve de onderstaande petitie te ondertekenen. 

Wij dienen deze petitie uiterlijk donderdag 2 juli op het gemeenthuis af te geven.

U kan ook onze facebook pagina liken en verder delen als steun:

https://www.facebook.com/pages/Actiecomite-Tegen-Verkavelingsaanvraag-De-Boomen-Project-NV/473729279462855?sk=timeline&ref=page_internal

 

Dank bij voorbaat,

Met vriendelijke groeten,

 

Actiecomité "Stop Bouw 75 Appartementen in Groene Gordel Vosselaar!"

 

 

 

Vosselaar 22/06/2015

Aan het college van Burgemeester en Schepenen

Cingel 7

2350 Vosselaar  

 

Betreft : bezwaar tegen verkavelingsaanvraag De Boomen Project NV  

 

Geacht College,

Naar aanleiding van de verkavelingsaanvraag door De Boomen Project NV van het eigendom te Vosselaar, Antwerpsesteenweg sectie A nr. 185/E en sectie A nr. 182/Z willen wij bezwaar indienen tegen deze aanvraag.

1.    Bezwaar tegen het principe van de verkavelingsaanvraag

*De aanvrager wenst het terrein bestaande uit twee percelen (sectie A nr. 185/E en sectie 182/Z, te verkavelen door

  • opsplitsing van het perceel gelegen in woongebied in drie kavels (loten 1-3, totaal 10.568 m2) met het oog op de oprichting daarop van een aantal meergezinswoningen (en waarbij de aanvrager te kennen geeft dat hij in totaal 75 woongelegenheden wenst te realiseren) en in een vierde kavel (lot 4 , 15.256 m2) met het oog op inrichting als parktuin
  • afsplitsing van één kavel binnen het perceel gelegen in parkgebied (lot 5, 10.149 m2) met het oog op inrichting als “park”
  • afsplitsing van één kavel binnen het perceel gelegen in parkgebied (lot 6, 1.106 m2) waarop zich een bestaande woning en bijgebouw (allebei zonevreemd) bevinden en waarbij wordt voorzien in het behoud ervan

De aanvraag strekt er dus toe 2 percelen die vandaag samen het domein “De Boomen” uitmaken op te splitsen in 6 aparte kavels.

*In zijn motivatienota stelt de aanvrager dat hij genoodzaakt zou zijn om een verkavelingsaanvraag in te dienen (en dus niet meteen een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning) omdat hij reeds in de fase van oprichting wenst over te gaan tot verkoop van individuele appartementen.

Dergelijke noodzaak bestaat niet in het geval dat voor het (integrale) domein “De Boomen” één stedenbouwkundig project zou worden ingediend. In het geval waarin het domein niet zou worden opgesplitst in verschillende kavels maar één domein zou blijven waarop één stedenbouwkundig project zou worden gerealiseerd, kunnen de individuele appartementen binnen dat project wel degelijk in de fase van oprichting verkocht worden.

De werkelijke reden waarom de aanvrager genoodzaakt zou zijn tot het indienen van een verkavelingsaanvraag, is dat hij het domein “De Boomen” wenst op te splitsen in 6 kavels. Om dan vervolgens voor 3 (van de 6) kavels voorschriften te bekomen die hem zullen toelaten op elk van deze 3 kavels afzonderlijk meergezinswoningen op te richten. Op elke kavel zal dus een aparte mede-eigendom ontstaan waarbij heen en weer erfdienstbaarheden gecreëerd zullen worden.

Daarnaast zal tussen de (mede-eigenaars van deze) drie kavels wellicht een mede-eigendom gecreëerd worden m.b.t. de kavel parktuin .

*Wij maken fundamenteel bezwaar tegen dergelijke verkaveling van het domein “De Boomen”.

Er is geen enkele reden om de bestaande (zonevreemde) woning met bijgebouw door middel van een verkaveling af te scheiden van het domein waarop de aanvrager een project wenst te realiseren.

Er is geen enkele reden om het parkgebied door middel van een verkaveling af te scheiden van het woongebied en hierdoor mogelijk te maken dat dit parkgebied als aparte kavel wordt verkocht.

Indien de aanvrager, zoals hij stelt, één stedenbouwkundig project op dit domein wenst te realiseren, dient de eenheid van dit domein bewaard te blijven.

Bovendien zijn de verkavelingsvoorschriften die de aanvrager ter goedkeuring voorlegt in diverse onderdelen uiterst vaag en rekbaar. Wij komen hier verder in dit bezwaar inhoudelijk op terug.

Wij vragen u uitdrukkelijk deze verkavelingsaanvraag af te wijzen en de aanvrager te verzoeken voor het door hem beoogde stedenbouwkundig project een nieuwe aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning in te dienen en deze aanvraag aan een openbaar onderzoek te onderwerpen.

2.   Verdere inhoudelijke bezwaren en opmerkingen  

2.1.  Situering van ‘het projectgebied’

Het perceel 182/Z is gelegen in parkgebied. Het perceel 185/E is gelegen in woongebied.

Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Vosselaar doet diverse relevante uitspraken over deze percelen en hun omgeving :

-het perceel 185/E is, net zoals ons perceel, gelegen in woonbos-gebied (kaarten 2 en 5b richtinggevend gedeelte)

-het perceel 185/E is niet gelegen in de zone langs N12 waar ruimte is voor hogere bebouwing (richtinggevend gedeelte, p. 133)

-het perceel 185/E is, net zoals ons perceel, gelegen buiten het kerngebied of centrumgebied dat , langs de oostelijke grens, stopt in de omgeving van de Molenstraat (bindend gedeelte, p. 141)

-de verdichting van het wonen en de bundeling van zoveel mogelijk gemeenschapsfuncties wordt voorzien binnen het centrumgebied (bindend gedeelte, p. 141)

Het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Vosselaar blijft tot op vandaag een belangrijke richtsnoer voor de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente. De hierin geformuleerde visie werd trouwens ook aangehouden in het Intergemeentelijk Mobiliteitsplan : ook daar wordt ingegaan op versterking van het kerngebied en “vrijwaring en versterking van de huidige open ruimtegebieden en bosstructuren rond haar kern; zo wordt de morfologische vergroeiing met Turnhout en Beerse verhinderd” (Mobiliteitsplan Oktober 2012 – Gewenste Ruimtelijke Structuur Vosselaar, p. 60-61, www.stadsregioturnhout.be/nl/2030/content/3079/mobiliteitsbeleid.html).

Wij stellen bovendien vast dat ook dat het huidig gemeentebestuur de waarde van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Vosselaar erkent :

Ruimtelijke Ordening in Vosselaar, waar komen we vandaan?

Vosselaar, je wilt er wonen

Vosselaar, je wilt er wonen. Een slogan die de functie van Vosselaar als woongemeente duidelijk onderstreept. In 2006 heeft het gemeentebestuur van Vosselaar, onder impuls van CD&V, zich, met de goedkeuring van het Ruimtelijk Structuurplan Vosselaar, ook duidelijk ingeschreven in deze beleidslijn. Het structuurplan schept duidelijk orde in de divers verspreide woongebieden die in Vosselaar historisch gegroeid zijn. Vanaf de jaren zestig van vorige eeuw kent Vosselaar immers, een ongebreidelde maar weinig coherente groei van woongebieden. Ook de lintbebouwing, die in de jaren zeventig zorgde voor een aaneenschakeling van het centrum met deze gebieden, is weinig gestructureerd verlopen, maar wel bepalend voor de huidige planningsmogelijkheden in de gemeente.

Bovendien moest het structuurplan ook een weerspiegeling en uitvoering zijn van bovenlokale evoluties en plannen. Zo behoort Vosselaar ruim 10 jaar tot het ‘regionaalstedelijk gebied Turnhout’. In dergelijke streken streeft men naar een minimale dichtheid van 25 woningen/ha. Om u een idee te geven, de verkavelingen die in Vosselaar gerealiseerd werden in de jaren zestig en zeventig hadden een dichtheid van 8 woningen per ha.

Tot op de dag van vandaag zijn dit de krijtlijnen waarbinnen het CD&V bestuur de ruimtelijke ordening in Vosselaar wil realiseren : Een dichtbebouwde kern die Vosselaar moet toelaten haar rol te spelen in het regionaal stedelijk gebied Turnhout. Daarbij is Vosselaar geen economisch maar wel een residentieel zwaartepunt in de regio. Natuurlijk stelt zich een capaciteitsprobleem : hoeveel kan de gemeente slikken voor zij haar burgers de noodzakelijke openbare functies niet meer kan garanderen. Volgens ons is dit punt vandaag nog niet bereikt. Niet alle binnengebieden die in het Structuurplan beschreven staan (en berekend zijn op de capaciteit van Vosselaar) zijn ontwikkeld. In de kern is een dichte bebouwing aangewezen. Een gespreide bebouwing rond de kern met drie min of meer residentiele woongebieden, waar ruimte is voor sociale woningbouw en wonen in het groen. Behoud van onze groene gordel aan de rand, met de stad Turnhout en de gemeenten Beerse en Lille. De Antwerpsesteenweg moet zijn functie als groene corridor behouden. (www.Vosselaar.cdenv.be /nieuwsbriefdecember 2014)

2.2.     Vergelijking met de vergunde situatie

De aanvrager verkreeg in 2011 een stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van één stedenbouwkundig project waarbij

  • de eenheid van het domein “De Boomen” bewaard bleef
  • voorzien werd in de oprichting van meergezinswoningen bestaande uit (‘slechts’) 28 appartementen (en dus een woondichtheid van 7.5 woningen/ha of 10.7 woningen/ha indien enkel het woongebied als basis wordt genomen)
  • voorzien werd in de ontsluiting van het volledige project via de N12

Wij hebben, n.a.v. het openbaar onderzoek dat werd georganiseerd, geen bezwaren ingediend omdat het project, juist omwille van de hierboven weergegeven uitgangspunten, nog aanvaardbaar werd geacht.

In de huidige aanvraag beoogt de aanvrager

  • de opsplitsing van het domein “De Boomen” in 5 kavels
  • het bekomen van zeer algemene (en dus vage) stedenbouwkundige voorschriften op basis van een ‘verkavelingsconcept’ en waarbinnen hij op 3 kavels meergezinswoningen kan oprichten bestaande uit (‘maximaal’) 75 appartementen
  • het bekomen van stedenbouwkundige voorschriften waarin geen bindende uitspraak wordt gedaan over de ontsluiting

Dergelijke stedenbouwkundige voorschriften laten de realisatie toe van een project op het perceel 185/E , dat leidt tot een dichtheid van 21 woningen/ha (indien beide percelen als basis worden genomen) en 29 woningen/ha (indien enkel het perceel woongebied als basis wordt genomen), dat over dit perceel wordt ingeplant als een quasi ononderbroken bouwlint , waarbij op diverse plaatsen een minieme afstand t.o.v. de aanpalende percelen en de openbare weg wordt voorzien en waarbij geen enkele garantie wordt geboden tot exclusieve ontsluiting via de N12.

Wij vinden de uitgangspunten die het in 2011 vergunde project aanvaardbaar maakten, niet meer terug in huidige aanvraag.

De door de aanvrager beoogde verkavelingsvoorschriften beogen niet (meer) de realisatie van één stedenbouwkundig project op het domein “De Boomen”, maar faciliteren de realisatie van drie projecten op het perceel 185/E die indruisen tegen de regels van de goede ruimtelijke ordening.

Wij vragen u uitdrukkelijk deze verkavelingsaanvraag af te wijzen en de aanvrager te verzoeken voor het door hem beoogde stedenbouwkundig project op het volledige domein De Boomen een nieuwe aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning in te dienen waarbij de door de aanvrager destijds gehanteerde uitgangspunten terug als basis gehanteerd worden.

2.3.     Nadere toelichting van de bezwaren

Art. 8.2. - voorschriften per zone

Wij maken uitdrukkelijk bezwaar tegen het verzoek om een verkavelingsvergunning af te leveren waarbij de band tussen de zone ‘parkgebied’ (lot 5) enerzijds en de zone voor gebouwen (loten 1-2-3) en de zone parktuin (lot 4) anderzijds zou worden doorbroken.

De aanvrager hanteert in zijn motivatienota onder meer als uitgangspunt “dat het karakter van het geheel als parkachtige omgeving expliciet is opgenomen in de voorschriften”. Het principe “Wonen in het Park” vereist dat deze zones (loten 1 t.e.m. 5) één onlosmakelijk geheel vormen.

Indien het College, in weerwil van onze fundamentele bezwaren, toch een verkavelingsvergunning zou afleveren, dient in de voorschriften te worden voorzien dat de zone ‘parkgebied’ en de zone voor gebouwen (loten 1-2-3) en de omringende zonde parktuin (lot 4) één onlosmakelijk geheel vormen.

Indien dergelijke garantie onder de vorm van een verkavelingsvoorschriften niet geboden zou kunnen worden, dient uw college de verkavelingsaanvraag te weigeren.

8.2.1. – art. 1 - voorschriften voor de zone voor gebouwen (loten 1 t/m 3)

Bestemming

De aanvrager wenst een stedenbouwkundig voorschrift te bekomen dat hem zal toelaten maximaal 75 wooneenheden te realiseren.

Hij voorziet daarvoor in het onderdeel “inplanting van de gebouwen, bouwvolume en architectuur” bouwzones waarvan boven het maaiveld 80% (exclusief terrassen !) benut kan worden voor de realisatie van gebouwen die vier bouwlagen mogen hebben (ofwel 15 mtr. tegenover het bestaande maaiveld). Als beperking voor (enkel) de vierde bouwlaag wordt genomen dat de bruto-oppervlakte op de vierde bouwlaag maximaal 60% van de bebouwde oppervlakte van het betreffende gebouw is.

Deze grenzen van deze bouwzones situeren zich op diverse plaatsen op minder dan zeven meter, en dus onaanvaardbaar dicht tegen de aanpalende percelen en tegen de Oudebaan. De bewering in de motivatienota “dat de gebouwen op voldoende afstand van de grenzen van het projectgebied worden ingeplant zodat een voldoende visueel filterende groenaanleg tussen de gebouwen en omgeving mogelijk blijkt” wordt tegengesproken door de afstanden die daadwerkelijk in de aanvraag worden gehanteerd.

De voorschriften voorzien een aantal bouwzones die quasi op elkaar aansluiten en daardoor de mogelijkheid bieden tot realisatie van één bouwlint dat op enkele plaatsen slechts onderbroken wordt door een zeer geringe bouwvrije zone. De bewering in de motivatienota ‘dat de gebouwen doorheen het groen slingeren, waardoor gevelfronten voorkomen worden”, en “dat de gebouwen slechts op een beperkt aantal plaatsen in het parkbeeld tevoorschijn komen voor passanten en omwonenden” wordt tegengesproken door de voorgestelde inplanting.

De voorschriften bieden de mogelijkheid om op de 2de, 3de en 4de bouwlaag terrassen te voorzien die zich mogen uitstrekken over de volledige bouwzone. De gegeven toelichting “dat de afstand tot de grens van het projectgebied minstens gelijk is aan de hoogte van gebouw of gebouwdeel op die plek” biedt daarvoor geen soelaas. In combinatie met de inplanting van de zonegrenzen, kan dit situaties opleveren waarbij de privacy van de omwonenden geschonden.

Wij vragen u de bestemming voor 75 wooneenheden niet toe te kennen. Het maximum aan wooneenheden zal moeten steunen op een aangepast concept waarbij rekening gehouden wordt met

  • een maximum van drie bouwlagen met een percentuele verlaging voor elke bouwlaag (en dus niet enkel voor de hoogste bouwlaag) ·  
  • een afstand van minimaal 15 meter t.o.v. de perceelsgrenzen en de Oudebaan

Hetgeen zal leiden tot een aantal wooneenheden dat aanvaardbaar is in de omgeving.

De zone voor gebouwen is gelegen in woonbos (zie hoger). Indien de aanvrager opteert voor de realisatie van meergezinswoningen dient hij zowel bij de inplanting ervan als bij de beoogde dichtheid rekening te houden met de omgeving waarin hij zijn project wenst te realiseren. Daarvoor verwijzen wij naar hetgeen wij in onderdeel 2.1. hebben toegelicht.

Inrichting : algemeen beeld en typologie van de bebouwing

In het kader van een verkavelingsaanvraag lijkt het ons niet meer dan normaal dat er, zoals bij andere verkavelingen gebeurt, specifieke voorschriften worden voorzien m.b.t. de te gebruiken materialen e.d.m. De aanvrager beperkt zich tot het voorschrift “dat het geheel van gebouwen en buitenaanleg één geheel moeten vormen”.

Dit is onvoldoende, eens te meer omdat niet kan worden uitgesloten dat de aanvrager na het bekomen van een verkavelingsvergunning (nogmaals) van idee verandert…

Inrichting : inplanting van de gebouwen, bouwvolume en architectuur

Plaatsing : zie onze bezwaren zoals uiteengezet bij het onderdeel “bestemming”

De bouwzone dient ingeperkt te worden.

Volume : zie onze bezwaren zoals uiteengezet bij het onderdeel “bestemming”

Er kunnen hoogstens drie bouwlagen voorzien worden.

Daarnaast merken wij ook op dat de voorschriften uiterst vaag blijven omtrent de precieze topografie van de gebouwen . Wij lezen “dat rekening houdende met het reliëf van het terrein en in functie van de privacy van de gelijkvloerse verdieping de dorpel van het gelijkvloerse woonverdiep hoger kan liggen dan het maaiveld, met een maximum van 1,5 meter”. Dit wordt dan vertaald in het voorschrift “de kelderverdieping kan maximaal 1,5 meter boven het huidige maaiveldniveau uitsteken”. Het is onduidelijk waar de nulpas bepaald zal worden. Indien er, ondanks ons bezwaar, 4 bouwlagen zouden worden toegestaan, kan de hoogte van het project aldus oplopen tot 16,5 meter, zijde nog meer ongepast in een residentiële omgeving ! Het komt ons voor dat het College zonder duidelijkheid omtrent de nulpas hiervoor geen duidelijk voorschrift kan opmaken.

Architectuur : zie onze bezwaren zoals uiteengezet bij het onderdeel “algemeen beeld en typologie van de bebouwing”

8.2.2. - art. 2. - inrichting van de gemeenschappelijke tuin met parkaanleg

De voorschriften voorzien in een gemeenschappelijke “tuin met parkaanleg” voor de loten 1-3, zijnde lot 4. Dit betreft enkel het restant van het perceel 185/E zijnde de niet-bebouwde delen en delen die niet zijn ingenomen door terrassen of privatieve tuinen. Dit betreft dus niet het perceel 182/Z.

Bestemming  

M.b.t. de vermeldingen omtrent “het portaal”

In dit onderdeel wordt melding gemaakt van “een bestaande portaal”, zijnde de huidige inkom van het ganse domein via de N12.

In de toelichting wordt gesteld dat dit bestaande portaal verplaatst, aangepast of vervangen kan worden.

Als stedenbouwkundig voorschrift wordt gevraagd “portaal kan verplaatst, aangepast of vervangen worden i.f.v. veiligheid Antwerpsesteenweg”.

Evenwel blijkt uit het onderdeel 8.2.3. m.b.t. “ontsluiting” “dat het uiteindelijke tracé van de ontsluitingsweg en de aantakkingspunten op de openbare weg pas definitief worden vastgelegd op het ogenblik van aflevering van de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag die deze ontsluiting omvat, met dien verstande dat de aansluiting op Antwerpsesteenweg zich moet situeren ter hoogte van de bestaande toerit tot het domein”.

Gelet hierop zijn de vermeldingen omtrent “het portaal” in dit onderdeel van de voorschriften waardeloos en zelfs misleidend (zie ook verder m.b.t. ontsluiting).

M.b.t. de autostaanplaatsen op maaiveldniveau

De aanvrager voorziet autostaanplaatsen voor bezoekers “met een minimum van 0,15/appartement en een maximum van 0,3/appartement”. Dit zou, op basis van de beoogde 75 appartementen, neerkomen op minimum 12 en maximum 23 autostaanplaatsen.

Uit het document “mobiliteitstoets april 2015” blijkt dat de aanvrager in zijn “verkavelingsconcept”, naast 140 ondergrondse parkeerplaatsen, 12 bovengrondse parkeerplaatsen voorziet “waarvan 6 in de noordelijke helft en 6 in de zuidelijke helft” en dit “in functie van 20 autobewegingen voor bezoekers per dag”.

In dit document wordt verwezen naar een studie waaruit zou blijken “dat er maximaal 11 bijkomende pae worden gegenereerd tijdens ochtend-en avondspits” doch de oefening op basis waarvan dit besluit zou zijn getroffen wordt, tenzij wij ons zouden vergissen, niet gevoegd.

In de “motivatienota” wordt gesteld “dat alle parkeerbehoeften op eigen terrein worden opgevangen, m.i.v. bezoekersparkeren op maaiveldniveau; daartoe wordt een minimum aantal vastgelegd om parkeerdruk in omgeving te voorkomen en een maximum aantal vastgelegd om impact qua grondinname te beperken”.

Het door de aanvrager vooropgestelde minimum is volstrekt onvoldoende. Het door de aanvrager vooropgestelde maximum dient als norm te worden weerhouden.

Inrichting

In de voorschriften dient opgenomen te worden dat het ganse domein (dus beide percelen) ontsloten wordt via de N12 (zie verder m.b.t. ontsluiting).

Op het vlak van de inrichting van de tuin met parkaanleg dient dan ook te worden voorzien dat er langs de rooilijn aan Oudebaan een haag van 2.50 meter hoog wordt geplant in combinatie met een afsluiting die enkel onderbroken wordt ter hoogte van de Wilgekatjesdreef om toegang / uitgang te verlenen voor wandelaars en niet-gemotoriseerd verkeer.

Wij willen er het College attent op maken dat de Oudebaan een drukke fietsweg is voor veel kinderen van Vosselaar en Beerse naar en van de scholen in Turnhout. Het fietsnetwerk loopt van knooppunt 68 naar knooppunt 70 via de Oudebaan. Een bijkomende reden om de ontsluiting te voorzien via de N12.

Er dient ook te worden voorzien in een hoge groene buffer (zoals dat voorzien werd in de vergunning van 2011) langs de aanpalende percelen.

8.2.3. – art. 3 : ontsluiting (indicatieve overdruk)

Het is zeer verontrustend te moeten lezen dat de aanvrager het uiteindelijk tracé van de ontsluitingsweg en de aantakkingspunten op de openbare weg pas wenst vast te leggen “op het ogenblik van aflevering van de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag die deze ontsluiting omvat, met dien verstande dat de aansluiting op de Antwerpsesteenweg zich moet situeren ter hoogte van de bestaande toerit tot het domein”. Waarom ?!

Het College heeft bij aflevering van de bouwaanvraag in 2010 erkend dat dergelijk project een exclusieve ontsluiting vereist via de N12.

Ook de aanvrager gaf bij zijn mondelinge toelichting in aanwezigheid van omwonenden en leden van de gemeenteraad duidelijk te kennen dat hij zijn project zal ontsluiten via de N12.

Zekerheid dient geboden door te voorzien

  • dat het project voor gemotoriseerd verkeer exclusief ontsloten wordt via de N12
  • dat de wooneenheden ook administratief (adres en postbussen) ontsloten worden via de N12
  • dat een ontsluiting voor het domein “De Boomen” voor voetgangers en niet-gemotoriseerd verkeer” voorzien langs de Oudebaan enkel mogelijk is ter hoogte van Wilgekatjesdreef.

8.2.4. – art. 4 : zone voor park (lot 5)

Zoals hoger reeds werd toegelicht, verzetten wij ons tegen het toekennen van een apart voorschrift voor deze parkzone binnen een verkavelingsvergunning.

Mocht uw College toch een verkavelingsvergunning afleveren, verzoeken wij het College te voorzien

  • dat “de zone voor park” een onlosmakelijk geheel dient te vormen met de “zone voor gebouwen” (en indien dergelijke garantie onder de vorm van een verkavelingsvoorschriften niet geboden zou kunnen worden, dient uw college de verkavelingsaanvraag te weigeren).

dat de private ontsluitingswegen binnen het volledige domein (en dus met inbegrip van het perceel 182/Z) moeten worden georganiseerd in functie van een ontsluiting voor alle verkeer via de N12 en een bijkomende ontsluiting voor niet-gemotoriseerd verkeer via de Oudebaan ter hoogte van de Wilgekatesdreef.

8.2.5. – art. 5 : zone voor portierswoning (lot 6)

Wij hebben geen bezwaar dat deze “portierswoning” blijft bestaan. Daarvoor is deze verkavelingsaanvraag evenwel niet vereist.

Besluit :

Wij vertrouwen erop dat het College de verkavelingsaanvraag van De Boomen Project nv kritisch zal beoordelen en, rekening houdende met onze bezwaren en opmerkingen de aanvraag tot het bekomen van een verkavelingsaanvraag negatief zal beantwoorden en de aanvrager zal verzoeken een bouwaanvraag in te dienen op basis van een aangepast project. Mocht uw College toch bereid zijn om aan De Boomen Project nv een verkavelingsvergunning af te leveren, rekenen wij erop dat het College fundamentele wijzigingen zal aanbrengen aan de door de aanvrager voorgestelde voorschriften.

Met vriendelijke groeten,

Actiecomité "Stop Bouw 75 Appartementen in Groene Gordel Vosselaar!"


Actiecomité "Stop Bouw 75 Appartementen in Groene Gordel Vosselaar!    Neem contact op met de schrijver van de petitie