Betaalbare Gezondheidszorg en het wegwerken van wachtlijsten

Met deze petitie streven we ernaar om cliënten tegen een verminderd tarief, zonder lange(re) wachttijden te helpen door als therapeuten en coaches samen te werken met psychologen aan eenzelfde terugbetalingstarief én met erkenning van al deze beroepsgroepen.

Minister Vandenbroucke en de sector van de psychologische hulpverlening in eerste lijn zijn tot een akkoord gekomen om vanaf dit najaar iedereen minstens 8 beurten te gunnen bij een geconventioneerde klinisch psycholoog of orthopedagoog voor een zeer lage prijs.

Afgezien van het feit dat wij verheugd zijn dat psychologische bijstand eindelijk serieus wordt genomen als eerstelijnshulpmiddel voor de veelgeplaagde bevolking, vinden wij dit ook een gemiste kans .

Wij pleiten namelijk voor de erkenning van alle beroepsgroepen van coaches en therapeuten met een degelijke vorming en opleiding.

Laten we, in plaats van slechts één bepaalde beroepsgroep naar voren te schuiven, inzetten op de terugbetaling van alle vormen van psychologische hulpverlening, en de cliënt zelf laten kiezen tussen een psycholoog, een coach, een therapeut, etc.

Laten we de handen in elkaar slaan en samenwerken met psychologen en weigeren een wig te laten drijven tussen hulpverleners onderling, zoals de overheid lijkt te willen doen.

Heel wat coaches en therapeuten zijn degelijk opgeleid en werken, net zoals erkende psychologen, op een professionele en integere manier. Er heerst veel terechte frustratie bij deze mensen, omdat zij hun cliënten geen terugbetaling kunnen bieden.

Het is bovendien een groot misverstand dat elke hulpvraag behandeld moet worden door een psycholoog. Niet zelden kan een coach zelfs korter op de bal spelen door maatwerk te leveren en een concreet probleem aan te pakken, waardoor de cliënt al snel op het juiste spoor gezet wordt. Coaches werken anders dan psychologen – maar daarom niet slechter .

Hoe kunnen de wachtlijsten trouwens korter worden als één overbevraagde beroepsgroep door deze nieuwe maatregel nog meer wordt belast?

Laten we dus streven naar eenheid in de volledige gezondheidszorg , zodat een zo groot mogelijk aantal mensen zo goed mogelijk geholpen kan worden! 

Minister Vandenbroucke wij vragen erkenning van onze beroepsgroepen en een tussenkomst van onze sessies voor zowel Psychologen, Psychotherapeuten, Therapeuten en Coaches.


Teken deze petitie zodat mensen zelf kiezen voor psycholoog, therapeut of coach tegen een verminderd tarief (11 euro -20 sessies) en met minder wachttijden.

 Belgische Beroepsvereniging voor Therapeuten en Coaches


Belgische Beroepsvereniging voor Therapeuten en Coaches    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Belgische Beroepsvereniging voor Therapeuten en Coaches om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...