Behoud van het trappetje en de glijbaan in de wijk Ringoevers in Hillegom

Wonen aan of bij het water nodigt in de warme zomermaanden uit tot zwemmen en varen. De oever aan de Ringvaart in de wijk Ringoevers in Hillegom is volgestort met grote losliggende keien die het bereiken van het water tot een gevaarlijke bezigheid maakt; een groot risico of uitglijden of struikelen waarbij te water raking, al dan niet met blessures, op de loer ligt. 

Om dit te voorkomen hebben bewoners op het nette manier een trapje en een glijbaan voor de kinderen aangelegd waar door talloze ouders en kinderen gebruik van wordt gemaakt. De oplossing biedt ook veiligheid; bij te water raking is het bijna onmogelijk om via de losliggende keien weer op de kan te komen. Het trappetje is daarvoor een uitkomst. 

Er blijkt weerstand te zijn; aansprakelijkheid wordt genoemd maar het zou ook een negatieve impact op het aangezicht van de wijk Ringoevers hebben. 

De argumenten om de situatie in stand te houden zijn:

-vergroten van de veiligheid aan de oever van de Ringvaart 

-speelplezier voor kinderen

-de talloze positieve reacties van bewoners van de wijk op deze situatie

Op 24 juni 2020 is ons wederom verzocht om de trap en de glijbaan te verwijderen "vanwege het aangezicht van de wijk". Wil jij dit voorkomen, zie jij geen problemen met de situatie en geniet jij ook van de mogelijkheden die de trap en de glijbaan ons, als bewoners, biedt, teken dan deze petitie zodat wij de gemeente duidelijk kunnen maken dat wij "Ringoevers beach" graag willen behouden. 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Pascal van Hesteren om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...