Behoud losloopgebied ginkelse heide

inbound8065679082823673237.jpg

Zoals vele Edenaren inmiddels via de media hebben kunnen lezen is de gemeente van plan het losloopgebied op de Edese heide te gaan verkleinen van 107 naar 66 hectare waarbij een aanlijnplicht geld. De gemeente geeft aan dat de heide teveel dicht zou groeien door bemesting van hondenpoep en het feit dat er geen schaapskuddes kunnen grazen om het dichtgroeien tegen te gaan omdat deze niet samengaan met loslopende honden. Echter is hondenpoep, door een te hoog gehalte aan eiwitten, onverteerd vezelmateriaal, stikstofrijke componenten en een hoge pH waarde niet geschikt als bemesting. 

Het gebied is in beheer van defentie, de gemeente geeft aan dat defentie nalatig is geweest in het onderhoud van het gebied waardoor de kosten nu te hoog op zouden lopen. De gemeente vreest dat, zonder maatregel, het losloopgebied in zijn volledigheid geschrapt kan worden. Wanneer defentie uiteindelijk vind dat de kosten voor een verkleind losloopgebied alsnog te hoog oplopen, kan het losloopgebied uiteindelijk alsnog in zijn volledigheid geschrapt worden. Ook de verkleining geeft dus geen garantie, het is tijd voor een beter plan. Er zijn genoeg mogelijkheden van samenwerking met basisscholen voor leerzame onderhoudsdagen tot het losloopgebied een paar keer per jaar doordeweeks sluiten zodat de schaapskuddes alsnog in rust kunnen grazen. 

Ook in Ede betalen we hondenbelasting, hoewel een schappelijk bedrag in vergelijking met de omliggende gemeentes is dit een bedrag wat dient om het begrotingstekort van de gemeentes te dichten. Hondenbelasting levert de gemeente 340.000 euro per jaar op. Bijna en derde hiervan gaat naar het dierenasiel. 70.000 euro gaat naar handhaving. 26.000 euro gaat naar het onderhoud van de losloopgebieden en nog eens 50.000 euro gaat naar reiniging elders in de gemeente. Dit laat een gat van 94.000 euro in de verantwoording van de gemeente waar hondenbelasting aan gespendeerd wordt. En van de 340.000 euro die binnenkomt gaat er slechts 7.65% naar de losloopgebieden samen, slechts een deel daarvan komt ten goede aan onderhoud van de heide.
 

Met deze petitie geef jij je stem dat we met zijn allen een oplossing moeten vinden om het losloopgebied op de Edese hei in zijn huidige formaat te behouden en onderhouden! En samen naar andere oplossinge te zoeken. Er zijn er genoeg!

 

Dankjewel,

Namens alle honden en baasjes. 

U hoeft zelf dus geen hond te hebben, of uit ede te komen om deze petitie te kunnen tekenen. 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Anna Kimberley om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...