Behoud hondenweide Waasland

Beste,
Eerder dit jaar heb ik aangedrongen op een speelweide voor mijn geleidehond. We hebben toen met nog vele andere hondenbaasjes gebruik gemaakt van het oude voetbalveld , die goed onderhouden werd,waar nu een basebalterrein gebouwd is. Voor enkele weken hebben ze nog een stuk terrein voor ons voorlopig omheind, waarvan we gretig gebruik gemaakt hebben. Doch sinds enkele weken is de omheining platgereden en kunnen onze honden tussen de werken lopen en zijn moeilijk terug te roepen zelfs de mijn niet die anders snel op mijn signaal reageert. Sprekende met één van de arbeiders om ons een nieuw terrein te voorzien zoals gepland. Deze reageerde dat er toch geen honden meer kwamen wat normaal is in zo’n situatie. Bij de inspraak met de stad, in het najaar hebben we nochthans aangetoond hoe belangrijk het is voor de honden en hoe bevorderlijk het sociaal contact werd. We hebben toen enkele lokaties voorgesteld maar na bijna een jaar wordt er nog geen woord over gerept. Voor mij heeft dit als gevolg dat ik telkens beroep op iemand anders moet doen om ergens heen te gaan waar ze eens los kan lopen en dit is niet altijd mogelijk.  Bovendien is in de direkte omgeving van sint niklaas geen enkel degelijke speelweide tenzij 2 kleine terrreinen op clementwijk en baansland waardoor ik reeds twee uur onderweg ben. Al de hondenbaasjes zijn kwaad omdat er niets voor hen gedaan wordt terwijl we merken dat de twee andere voetbalpleinen NOOIT gebruikt worden.  
Wij eisen een gesprek met de schepen van milieu en dierenwelzijn om hun persoonlijk aan te tonen hoe belangrijk het is of hebben jullie liever dat de hondenbaasjes gebruik maken van weiden en klachten krijgen van boeren, want heb er al veel zien rondlopen op weiden.
Wij hopen dat er nu eindelijk eens werk van gemaakt wordt wetende dat er ook veel hondenbaasjes op een appartement wonen of geen klein tuintje
hebben.
Met vriendelijke groeten
Marlies


Sandra Doggywalk en Marlies    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Sandra Doggywalk en Marlies toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...