Behoud Gymzaal Vitaploo voor Oploo

Vitaploo_2.jpegAlles wat soms vanzelfsprekend lijkt is niet altijd zo vanzelfsprekend. Maar voordat ik mijn verhaal doe, zal ik mijzelf eerst voorstellen. Mijn naam is Nico Nelis en ik schrijf u vandaag vanuit de functie als voorzitter van de Stichting Beheer Gymzaal Oploo. Voor veel mensen ook wel bekend onder de naam Vitaploo. De gymzaal waar onze schooljeugd haar gymlessen heeft en meerdere andere lokale verenigingen en clubs gebruik van maken.

De meeste mensen die ik spreek zijn er van overtuigd dat de gymzaal van de gemeente is, of van de school en dat deze haar ook beheerd. Dit is echter niet waar. Sterker nog, ik wil samen met mijn  medevrijwilligers, input van de raadsleden uit Oploo en de dorpsraad willen wij een ultieme poging doen om ervoor te zorgen dat wij de gymzaal niet hoeven te sluiten na de eerstvolgende zomervakantie.

15 jaar geleden is onze Gymzaal geprivatiseerd omdat men vond (en vindt) dat er geen plaats is voor 2 gymzalen in Oploo. Tegen deze bezuinigingsmaatregel is destijds veel verzet gekomen vanuit de dorpsraad en het dorp en zodoende is de stichting opgericht en kon de gymzaal toch nog behouden blijven. De stichting heeft destijds een klein beetje geld meegekregen voor het groot onderhoud en dat was destijds al niet voldoende. Toch hebben onze voorgangers en nu wij het nog 15 jaar weten te rekken. Maar nu is de bodem van de schatkist toch echt wel in zicht. 

Wij willen een verzoek indienen bij de gemeente om ons een financiële injectie te geven welke het voortbestaan van de gymzaal kan garanderen. Hier willen wij de gymzaal mee revitaliseren, renoveren en verduurzamen. En kan eindelijk het groot onderhoud gedaan worden, welke al nodig was voordat de stichting opgericht is. Hierdoor kunnen de kosten omlaag en kunnen wij in de toekomst wel een goed onderhoud blijven uitvoeren. Zodat de "valse" start die wij gemaakt hebben goed kunnen maken. 

Maar daarvoor is het wel belangrijk dat het dorp achter ons staat. Als u ook vind dat de gymzaal voor de schoolgaande kinderen en de diverse verenigingen behouden blijft dan vraag ik u deze petitie te ondertekenen. 


Nico Nelis (Voorzitter Stichting Beheer Gymzaal Oploo)    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Nico Nelis (Voorzitter Stichting Beheer Gymzaal Oploo) toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...