Behoud cafetaria Het Pleintje - Maaskantje New Kids

201612291.jpg

Als jongste heemkundelid van de Brabantse Kempen wil ik de jeugd en mijn generatiegenoten oproepen om de sloop van de bekendste friettent van Nedeland, te weten cafetaria Het Pleintje uit de reeks en films van New Kids uit Maaskantje, te behoeden voor een definitieve sloop.

 

Vanuit de doelstelling van onze Brabantse heemkundeverenigingen voel ik mij verplicht om dit stukje nieuw industrieel erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. De friettent staat voor een periode van Nederlandse maar ook Belgische frietkotten die bijna uit het straatbeeld zijn verdwenen. Friettent Het Pleintje, die feitelijk niet in Maaskantje maar in Den Dungen staat, vertegenwoordigd een verlogen tijdsbeeld uit de 90's met de o.a. de gabbercultuur met hardcore muziek en alle bijbehorende facetten. Nu al kijken mensen daar met nostalgische gevoelens op terug en er worden steeds meer reunië-achtige feesten georganiseerd om die tijd te herbeleven zoals het geweldige "25 years rainbow in the Sky"-festival in het GelreDome te Arnhem van de onder de jeugd immens populaire DJ Paul Elstak. Andere artiesten die onder dit genre te verzamelen zijn: 2 Brothers on the 4th floor, Party Animals, Mental Theo, The Dark Raver, The Partysquad, The Klubbheads, DJ Jean & JeBroer.

download_(1)23.jpg

Cafetaria "Het Pleintje" in Den Dungen vormt een icoon voor de jaren '90. Daarom dat we willen proberen om de friettent te behouden en hem te herplaatsen in het Openluchtmuseum te Arnhem. Zodoende kan men daar in de toekomst nog een broodje warm vlees, een Josbrinkie en een knoepert kan bestellen tijdens een dagje museum.

 

Bent u net als mij gehecht aan uw eigen jeugd uit de kleurrijke ninteties, bent u ook fan van de New Kids en van cafetaria "Het Pleintje" uit Maaskantje teken dan deze petitie voor het behoud van Nederlands bekendste friettent.

 


R. Damen Brabantse "Zoals het was" Facebookgroepen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik R. Damen Brabantse "Zoals het was" Facebookgroepen toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...