Afschaffen hondenbelasting gemeente enschede

 

Helaas heeft gemeente Enschede al gemeld er niet over te denken om de hondenbelasting te verlagen laat staan afschaffen. Gemeente wil zijn melkkoe natuurlijk niet kwijt.

iedereen bedankt voor het tekenen

 

 

Recentelijk is bekend gemaakt dat de gemeente Enschede alle niet omheinde honden uitlaatplekken (de zgn. HUP) gaat verwijderen. Dit om geld te besparen. Zij melden dat er ongeveer 910.000 euro per jaar aan hondenbelasting binnenkomt, en het onderhoud van de hups kost de gemeente (nee kost hen niets dat betalen wij hondenbezitters) 86.000 per jaar plus nog 170.000 per jaar. Dat is 256.000 per jaar. 

Zij stellen dat het verwijderen van de hups 140.000 euro gaat kosten, ook weer betaald door ons de hondenbezitter, en dat ze zo ruim drie ton besparen in vier jaar tijd.

Dit besparen ze niet, dit houden ze weer extra over want in vier jaar tijd vangt de gemeente ruim 3,5 miljoen aan hondenbelasting, waarvan niets meer naar de honden gaat.

Conclusie: waarom dan nog hondenbelasting betalen, Gemeente Enschede neem een voorbeeld aan grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam.

Willen jullie aub tekenen om Enschede duidelijk te maken dat wij hondenbezitters het zat zijn om de gaten van de gemeente op te vullen met de door ons betaalde hondenbelasting en waar wij en onze honden dus niets van terug zien?

Ik roep ook alle mensen uit Enschede op die straks niet overal poep of poepzakjes willen tegenkomen om te tekenen, want afvalbakken zijn er ook veel te weinig.

 

De gemeente heeft bekend gemaakt nog maar 14% van de binnengekomen hondenbelasting te gaan gebruiken voor de honden, dat is 127.400. Als we dat nu eens delen door 10.000, zoveel honden zijn er volgens de gemeente, zouden we dus 12,74 per  hond hoeven te betalen om te zorgen dat de gemeente de rest van het geld niet gaat besteden aan andere, voor ons hondenbezitters, onduidelijke doelen.