Petitie tegen het houden van gevaarlijke honden in de gemeente Schilde

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Update

2023-08-15 11:16:10

Een kleine update over dit voorval;  

Het slachtoffer is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak

Het slachtoffer is voor 6% gehandicapt met blijvend letsel middels vaststelling van raadarts en inmiddels erkend door de verzekering van de tegenpartij.

Verzekering partij van eigenaren 2 Staffords (een grote Belgische bank die onlangs 13% eigen aandelen heeft ingekocht) weigert de medische kosten van de eerste 10 weken voorlopig te erkennen

Tot op vandaag heeft het slachtoffer geen euro gezien voor de gemaakte kosten en leed.

Handen van slachtoffer zijn gevoelloos geworden, fijne motoriek is verdwenen alsook elke kracht in haar handen.

Dossier bij RvS aangespannen door eigenaren Staffords is geklasseerd, gemeente heeft verloren.

Eigenaren van de 2 Staffords zijn in 2022 verhuisd uit de gemeente.

 

= No Comment =

 


Buurtbewoners Steynhoeve

Update van deze saga

2022-09-21 08:47:10

Vernomen via een gemeenteraadslid van de gemeente Schilde dat de raadsman van de eigenaars van de 2 Staffords bij de Raad van State een verzoekschrift hebben ingediend om de besluitvorming van de burgemeester en zijn college aan te vechten en te herbekijken als zijnde overdreven en ondoordacht. Daarmee willen zij dus het gemeentelijk goedgekeurde protocol van de gemeente nietig verklaren.

Zij willen bovendien een schadevergoeding van de gemeente Schilde voor het mentale leed die het gezin is aangedaan door de 2 honden uit het gezin te laten verwijderen. Het assesment dat toen door 2 erkende dierenartsen/gedragstherapeuten werd opgesteld in opdracht van de gemeente Schilde, wordt terzijde geschoven als zijnde niet neutraal. De 2 eigenaars hebben hun eigen gedragstherapeut aangesteld die een assesment heeft gedaan in het woonhuis, dat terwijl deze honden niet meer in de gemeente Schilde mochten verblijven. De veroordeelde stelt dus zijn eigen expert aan alsof deze gedragstherapeut dan wel onafhankelijk is. Deze therapeut probeert dan ook nog eens op een privacy schendende  wijze informatie te bekomen bij de dierenarts van de hond die werd aangevallen, wat eigenlijk helemaal niet terzake doet. 

Er is daarom dan dus ook de nodige reden te vermoeden dat de 2 Staffords weer aanwezig zijn in de gemeente Schilde in het woonhuis van de 2 eigenaars, maar (nog) geen hard bewijs.

 


Buurtbewoners Steynhoeve

Honden zijn in beslag genomen.

2022-06-10 14:46:39

Vandaag in de pers, honden zijn in beslag genomen.

https://www.gva.be/cnt/dmf20220610_95270590

 

 

 


Buurtbewoners Steynhoeve

Juridisch vervolg

2022-05-10 16:11:19

Verneem zojuist dat de door de gemeente Schilde 2 aangestelde en erkende dierenarts/gedragstherapeuten pas op 28 mei aan hun analyse gaan beginnen en ook met slachtoffer en aanwezigen bij het bijtincident zullen spreken.

Dat is dan dus pas meer dan 2 maanden na het voorval?

De Procureur van het Openbaar Ministerie heeft in de tussentijd na amper 1 maand beslist om geen gerechtelijk vervolging in te stellen naar de eigenaar van de 2 Staffords. Verbazingwekkend, zelfs geen opstelletje moest ie schrijven (sarcasme en satire voor insiders van het Belgisch justitie apparaat).

 

 


Buurtbewoners Steynhoeve

Gemeenteraad Schilde 16 mei 2022 - 20:00h

2022-05-10 06:14:28

Volgende week maandag om 20:00h is er een gemeenteraad en staan er 3 items op de agenda die betrekking hebben op het voorval van 24 maart jl.

Er zal op de vraagstelling van deze petitie worden ingegaan en er zal gesproken worden over een algemeen beleid van honden, alsook een beloofd protocol in de vorige gemeenteraaad bij de aanpak van agressieve honden.

Deze vergadering is openbaar.  

 

Naamloos_22.jpg


Buurtbewoners Steynhoeve

Vervolg op Gemeenteraad 19 april jl

2022-04-28 09:31:26

De gemeenteraad (GR) van Schilde (wetgevende macht) heeft op 19 april jl tijdens de maandelijkse gemeenteraad aan het college van Burgemeester en Schepen (uitvoerende macht) het mandaat gegeven om binnen 1 week te reageren en te besluiten op het agendapunt 15 (Verzoekschrift hoogdringend) om maatregelen te treffen zoals duidelijk in de petitie omschreven en inmiddels door bijna 200 personen werd ondertekend.

Deze stap is ondernomen om snel te reageren op een urgente zaak en niet te moeten wachten tot de volgende Gemeenteraad na 4 weken

Navraag bij de burgemeester om aan mij kenbaar te maken wat er op het College afgelopen maandag is besloten over mijn Verzoekschrift, heeft tot op vandaag geen reactie mogen opleveren, behalve een korte email van de burgemeester dat de persoon die de diensten van de gemeente leidt en coördineert (Tinne Vervisch) mij zal contacteren. Ook van deze persoon heb ik nog niks vernomen.  

Ik hou u op de hoogte van mogelijk verder verloop van deze ‘hoogdringende’ zaak, die al bijna 5 weken geleden (24 maart) plaatsvond.


Buurtbewoners Steynhoeve

Media

2022-04-22 06:22:15

Uit de krant van vandaag

gva_krant.jpg

 


Buurtbewoners Steynhoeve

Petitie

2022-04-13 16:56:28

De petitie is inmiddels volgens de officiele en correcte kanalen van de gemeente Schilde vandaag om 12:00h bij het secretariaat afgegeven, inclusief bijlagen (o.a. een collage van voormalige voorvallen met agressieve honden in de pers). De ondertekenaars van de petitie zijn ivm privacy alleen met de voornaam vermeld maar wel met de opmerkingen.

De pers (GvA en Het Nieuwsblad) zijn op de hoogte van de petitie en de reacties van de ondertekenaars.

De opsteller van de petitie zal dinsdagavond 19 april om 19:30h aanwezig zijn bij de gemeenteraad.

De brief die vanmiddag om 17:00h via HOPLR door Larja de Letter werd gelanceerd is een één'vrouws'actie en niet in overleg met de opsteller van de petitie, wat te betreuren valt ivm duidelijkheid richting bestuur en efficiency.

Er is sinds 1 april veelvuldig overleg geweest met raadsleden en bestuur van de gemeente om correct de boodschap duidelijk te maken, zonder een polemiek en hysterie te bewerkstelligen. Tevens ook vaak contact gehad met het slachtoffer Mieke Van Hellemond om haar te ondersteunen.

Groet,

J

 

 

 

   


Buurtbewoners Steynhoeve



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...