Herzie de wet verplichte GGZ

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Bericht NVvP over meldpunt

2020-01-19 11:47:53

Onderstaand bericht is overgenomen uit de bercihten van de NVvP

De Wvggz is sinds 1 januari 2020 in werking getreden. Daar is een hele weg aan vooraf gegaan. Sinds 2012 heeft de NVvP veel energie en middelen gestoken in het beïnvloeden van de inhoud van en het proces rond de Wvggz. Wij krijgen van leden nog wel eens de vraag wat onze inspanning dan precies geweest is. Om u een beeld te schetsen hebben wij een tijdlijn opgesteld. Die kunt u hier bekijken. Deel uw ervaringen! Onze lobby is deels gelukt, maar deels ook niet. Zoals u inmiddels weet ligt onze zorg nu vooral bij de uitvoerbaarheid van de Wvggz. In 2020 geeft de NVvP daarom prioriteit aan reparatie van de wet. Dat betekent dat uw ervaringen met de Wvggz en de samenloop met andere wetten (o.a. de Wet zorg en dwang en de Wet forensische zorg) voor ons heel belangrijk zijn. Wij hebben hiervoor een meldpunt opgezet: wvggz@nvvp.net.


Menno Oosterhoff, psychiater, 0620708160

Bestuur Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie tekent petitie!

2019-12-16 16:27:14

Vandaag heeft het bestuur van de Nederlandse vereniging voor psychiatrie (NVvP) de petitie ondertekend. Dat geeft wel aan hoe groot de zorgen ook daar zijn over hoe deze wet zal uitpakken. We zijn erg blij met deze steun. Veel mensen aarzelden nog te tekenen omdat ze zich afvroegen of dit ondersteunend is voor het beleid van de NVvP. Daarover kan geen misverstand meer bestaan nu het bestuur heeft getekend. 

Breng het tekenen van de petitie in als agendapunt op vergaderingen.

Menno Oosterhoff


Menno Oosterhoff, psychiater, 0620708160

De eerste week

2019-12-05 05:33:15

630 handtekeningen in de eerste week. Dat is een nog bescheiden maar hoopvol aantal. Het belangrijkste doel van deze petitie is vanaf dag één, zelfs al voor intreden van de wet druk  uit te oefenen om te komen tot herziening van deze wet. De wet heeft veel idealistische uitgangspunten maar wij vrezen dat daar in de praktijk weinig van zal tetecht komen. Integendeel zelfs. Net als de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie verwachten we dat de kwaliteit van zorg zal afnemen.

Ik denk dat veel mensen het nu nog vroeg vinden om de petitie al te tekenen en het eerst even willen aanzien. Dat is ook goed. De petitie blijft gewoon doorlopen.

Met de Nederlandse verenblogiging voor psychiatrie is vooraf overleg geweest over deze petitie. Zij steunen nu nog niet officieel de petitie, maar wellicht komt dat nog.

Op de website www.herziedewetverplichteggz.nl komt binnenkort meer informatie.

Het zou fijn zijn als je de petitie verspreidt in je netwerk.

Op medisch contact plaatste ik dit.

https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/blog/weer-een-donderwolk-boven-de-psychiatrie.htm 


Menno Oosterhoff, psychiaterDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...