Aan de Tweede Kamer: gelijkwaardige waardering voor werknemers met een "arbeidsbeperking".

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Antwoord Tweede Kamer

2018-06-05 08:53:31

Beste tekenaars,

De Tweede Kamer heeft geantwoord per post. Ik stuur hierbij een link naar de brief. Het is verstuurd via een WeTransfer-link. Dit petitiesysteem maakt het lastig de brief te uploaden hierin namelijk.

Het antwoord is summier en ik moet zeggen dat de antwoorden via de media tot nu toe ook niet erg bevredigend zijn. Er moest wel vergaderd worden, want de zusterpetitie van 'Wij staan op' haalde ruim meer dan de nodige 40.000 stemmen.

Van Ark wil het plan wat versoepelen.Het blijft respectloos ten op zichte van mensen met een arbeidsbeperking. Maar ook gebaseerd op welk mensbeeld van werkgevers? Deze zouden allemaal willen gaan voor per definitie minder kosten en moeite en anders minder mensen met "een beperking"? Er worden ook mooie dingen over geschreven door mensen. Dat kan dan weer steunen. Uiteraard willen we dat de politiek en wetgeving er zo naar is dat er een respectvolle, gewaardeerde plek is voor iedereen. Gelijkwaardig, maar niet altijd gelijk, omdat dat niet gelijke kansen zou geven. 

Gekeken naar de brief: als je gaan wilt, houd de website (www.tweedekamer.nl) in de gaten voor datum en tijd! Sowieso zijn veel dingen vrij te bezoeken daar. Mij lijkt het interessant maar ook erg frustrerend om daar te moeten aanhoren zonder weerwoord te kunnen geven. 

https://wetransfer.com/downloads/95f74b2bd64ec6e06fc646118a6a706e20180605084425/3e0c9a50b301a6d617226c0464c1af6920180605084426/dd0469

 

Houd je hoofd omhoog! :-)

Met vriendelijke groeten!

Nynke 

 


Nynke van Schuylenburg-Ombelet (Participatierecht)

Zuster-petitie Wij staan op. Graag ook tekenen!

2018-04-03 08:50:35

Beste mensen, 

Heel hartelijk bedankt voor je genomen moeite deze petitie te ondertekenen! 

Mijn verzoek om ook de petitie van “Wij staan op” te tekenen en delen in je netwerk. Deze petitie loopt erg goed en wat zou het super zijn als er nog duizenden volgen!! 

https://petities.nl/petitions/wij-staan-op-gelijke-kansen-op-de-arbeidsmarkt?locale=nl

Ik stuur de handtekeningen die zijn binnengekomen (en nog binnenkomen!) op deze petitie naar de Tweede Kamer per aangetekende brief!

Je stem telt, ook hier!

 

Met vriendelijke groeten,

Nynke 


Nynke van Schuylenburg-Ombelet (Participatierecht)Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.