Tegen alcoholverbod Bredene

Openbaar alcoholgebruik wordt sinds vrijdag 6 juni 2011 niet meer toegestaan in een deel van Bredene (nl. van de Rozenlaan tot voorbij het Duinenplein). Dit is er gekomen doordat er zogenaamde 'overlast' was door "hangouderen". Er waren diverse klachten over lawaaioverlast, vechtpartijen, voorbijgangers die werden lastig gevallen, er werd vuilnis achterlaten volgens bepaalde mensen... Er werd ook gezegd dat er gesmeten werd met blikjes bier naar auto's met de bedoeling om ze te raken. Ikzelf woon ook in de buurt van het Duinenplein en passeer er meermaals per dag. Maar ik heb nog nooit 1 iemand met een blikje bier zien smijten naar een auto, er was ook niet meer lawaai dan wanneer er andere mensen zaten en de "hangouderen" smeten hun vuilnis altijd in de vuilnisbakken (er staan er namelijk meerdere op het plein). Ok, er waren soms eens ruzie's tussen de "hangouderen", maar dat liep nooit echt uit de hand. En het was onder elkaar, er werden zeker geen voorbijgangers bij betrokken.

Wij leven toch in een vrij land? Zolang er geen ernstige problemen zijn doet iedereen toch in z'n vrije tijd wat hij/zij wil? Is dat nu een hele dag samen met vrienden op een bankje zitten met een blikje bier in de hand en wat bijpraten? Of is dat nu zoals bepaalde mensen: je bezighouden met onschuldige "hangouderen" te bespioneren en constant onterechte klachten in te dienen terwijl je dit eigenlijk gewoon doet omdat ze volgens jou het uitzicht van je appartementje verpesten, en er dan nog voor zorgen dat er een alcoholverbod komt? Dan vind ik het eerste toch nuttiger dan het tweede hoor.

Ik besluit hieruit dat er eigenlijk niet echt een probleem was dus vind ik het alcoholverbod zeer onterecht en vooral belachelijk.

Als u hier mee akkoord gaat gelieve dan deze petitie te ondertekenen.

Met vriendelijke groeten,

een onschuldige Bredenaar