Stop het dierenleed in de Nederlandse slachthuizen.

Het kan u niet ontgaan zijn hoe de Nederlandse slachthuizen omgaan met de dieren.

Er zijn wel regels bij de NVWA alleen worden deze niet tot weinig opgevolgd. Zo blijkt ook uit het onderzoek van Varkens in Nood. Uit deze documenten blijkt dat varkens, en vele andere dieren, niet op de juiste manier worden gedood. 

En hiermee wordt bedoeld dat er slecht gecontroleerd wordt of de dieren daadwerkelijk buiten bewustzijn zijn. Met als gevolg dat zij levend worden gekookt. Varkens gillen het uit terwijl zij hevig trappelend in het gloeiendhete ( ZELFS KOKENDE) water verdrinken. (Dit is te zien in vele video’s)

Maar er gaat nog meer mis in de slachthuizen. Zo trof een inspecteur een varken aan dat in de kade verbak was gedumpt die nog bleek te leven.  Andere varkens stonden in hun eigen mest en urine, hierdoor liepen de varkens ernstige ontstekingen en ziektes op waardoor zij niet meer op hun eigen poten konden staan en ook niet meer konden lopen. Deze dieren werden geschopt en geslagen. Ook zag hij de varkens gillend in het kokende bad, onderdompelen en verdrinken.  

 

Reeds zijn er undercover camerabeelden vrijgekomen. Op de beelden is te zien hoe de varkens hardhandig uit de vrachtwagens worden geslagen. Kreupelende varkens worden aan hun staart getrokken en zieke dieren worden opgejaagd. Het mag niet, en toch gebeurt het?! Zo worden de dieren die geen kant op kunnen hard geslagen door de chauffeurs en stalmedewerkers.

“Ik zie dat er met de scherpe kant op de kop van een varken wordt geslagen”, zegt hoogleraar dierenwelzijn Bas Rodenburg van de Universiteit Utrecht. "Dat is nog pijnlijker dan met de platte kant. En dat mag niet volgens de Europese regelgeving, het is dierenmishandeling. Je mag hulpmiddelen gebruiken om de dieren te begeleiden maar het is niet de bedoeling om ongegeneerd op een dier te slaan als het dier geen kant op kan”.

Ik lees verschrikkelijke dingen op het internet, ik zie het op tv en in de krant. En ik begrijp niet hoe Nederland hiermee akkoord gaat. Wij als land die voorop willen gaan in duurzaamheid en welzijn voor dieren laten dit gebeuren met onze eigen dieren, in eigen land.

 

Schermafbeelding_2020-01-31_om_20.54_.47_.png


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4988076/nog-altijd-varkens-levend-gekookt-slachthuizen-varkens-nood?fbclid=IwAR1l_VHEeeRcNj3C3K9vi0hwCcN7ie7M5BNmI7GfBB2jKB8w9JTKCAbovHU

 

Wil jij deze dieren helpen? Teken dan nu de petitie en laat het aan mensen zien dat je het niet eens bent met hoe Nederland nu omgaat met dieren. Help. Maak het bespreekbaar en stop het leed. Wij kunnen het niet zonder jou hulp. 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Richenda om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...