Steun onderneemster Gilly Emanuels

 Steun onderneemster Gilly Emanuels

“Ik ben kapot en ontzettend kwaad. Je voelt je in de steek gelaten”. Gilly Emanuels, een onderneemster uit Hilversum wordt door Justitie vervolgd nadat zij slachtoffer is geworden van zeer ernstig racistisch straatterreur. Ook andere vrouwelijke ondernemers – met een migratie achtergrond – werden geconfronteerd met racistische opmerkingen.

Een groep jongeren vernielde Emanuel’s ijssalon en in een video werd ze uitgemaakt voor ‘kankerzwarte’ en ‘kankernegerin’. Ze werd aangevallen en met fruit bekogeld. Een met poep besmeurde vlag werd voor de deur van de ijssalon neergelegd. De groep jongeren terroriseerde al langer de buurt.

Politie en gemeente waren niet in staat om Emanuels en de overige ondernemers de benodigde bescherming te bieden. Emanuels voelt zich dan ook door de Politie en de gemeente in de steek gelaten.

Deze petitie is gericht op het ondersteunen van mensen zoals Gilly Emanuels die geconfronteerd worden met ongelijkheid, discriminatie, racisme, onrecht en straatterreur. Wij mogen en kunnen deze vorm van racistisch straatterreur niet tolereren. Steun daarom deze onderneemster die – bij structureel afwezigheid van Politie en gemeente – in een opwelling moest handelen om zichzelf te beschermen tegen straatterreur.

Binnenkort organiseren we in Hilversum een protestmars om met gelijkgestemden saamhorigheid en eensgezindheid te laten zien ter ondersteuning van Gilly Emanuels en overige slachtoffers van straatterreur.

Teken deze petitie als u steun wilt betuigen aan Gilly Emanuels en u van mening bent dat Gilly NIET vervolgd of veroordeeld zou moeten worden. De uitkomst van de petitie zal aan de Politie en gemeente Hilversum aangeboden worden.  


Raymond Pinas & Glenda Vijzelman & Gerrel Liesdek    Neem contact op met de schrijver van de petitie