Stem tegen ophoging kademuur Maaskade Grave i.v.m. dijkverzwaring

Dijkverzwaring staat uitzicht vanaf de Maaskade gruwelijk in de weg

Het waterschap Aa en Maas heeft een voorkeur voor het voorstel om de bestaande muur langs de Maas op te metselen met minimaal 70 centimeter, waardoor het zicht op het water vanaf de kade en op het vestingstadje Grave vanaf het water zal verdwijnen. 'Om deze ingrijpende verandering tegen te gaan, roepen wij als bewoners op om massaal onze stem te laten horen en de petitie te ondertekenen'  zegt Jos Derksen, een bezorgde buurtbewoner en aanjager van de petitie, hij vervolgt; 'mensen realiseren zich niet welke impact deze maatregelen zullen hebben aan de Maaskade in Grave. De essentie van de Maas voor de stad wordt onderschat en de urgentie wordt niet voldoende gevoeld. Het dreigt te stil te blijven in Grave, terwijl de aanwezigheid van de Maas zo cruciaal is voor de beleving van de stad'. Het plaatsen van een hoge muur langs de Maaskade zal het karakteristieke uitzicht op het water teniet doen. Tijdens een bijeenkomst sprak een vertegenwoordiger van Waterschap Aa en Maas, met bewoners van de buitendijkse woningen aan de Maaskade over de plannen. De vraag blijft hoe het eruit zal komen te zien, maar de noodzaak voor verhoging staat vast. Het is onacceptabel als de Maaskade wordt verpest, aldus Derksen. Buurtbewoners, horecaondernemers en winkeliers zijn deze week in actie gekomen om te protesteren tegen de voorgenomen plannen van het waterschap. Het verzet groeit en het stadje roept op tot een krachtiger protest. Iedereen die het niet eens is met de verhoging van de muur kan via een onlineformulier hun stem laten horen. Ook zijn er formulieren beschikbaar om te ondertekenen bij de horecazaken in de Maastraat.IMG_2551-1024x768.jpg


Bewoners en ondernemers Stadje Grave (Wijkraad Binnenstad Grave)    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Bewoners en ondernemers Stadje Grave (Wijkraad Binnenstad Grave) alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Ik machtig Bewoners en ondernemers Stadje Grave (Wijkraad Binnenstad Grave) om de gegevens die ik op dit formulier verstrek aan de volgende partijen te overhandigen:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...