Ik heb te maken (gehad) met een complexe scheiding met huiselijk geweld

Opmerkingen

#5

Ik onderteken omdat ik weet dat er veel meer bekendheid moet komen aan dit type problematiek. En omdat ik er zelf ook mee te maken kreeg en er inmiddels mijn werk van heb gemaakt als jeugd-en gezinsprofessional om daar meer bewustwording op te creëren en af te stappen van niet passende denkwijzen en handelswijzen. (Zie ook jouwkoersinveiligheid.nl).

Tineke Hamoen (Ede, 2024-04-02)

#8

Hoogste prioriteit en aandacht vereist voor de veiligheid voor ouders en kinderen

Hameeda Lakho (den haag, 2024-04-02)

#17

Ik midden in zo’n situatie zit en de systemen zorgen er voor dat er niet naar mij geluisterd wordt en met de rug tegen de muur sta en machteloos!! De kinderen zijn de dupe!! (En ik ook, omdat ik de financiële middelen niet heb om mensen te betalen om me te helpen)

Lianne Jansen (Pijnacker, 2024-04-02)

#36

omdat het geen oog hebben voor huiselijk geweld voor, tijdens en na echtscheiding veel en blijvende schade berokkent bij alle gezinsleden, vaders, moeders en kinderen. Dat geldt ook voor de plegers die immers niet worden beschermd tegen zichzelf.

Sander van Arum (Utrecht , 2024-04-02)

#43

Ik onderteken omdat ik als kinderrechtenadvocaat van dichtbij zie dat in veel te veel scheidingen die 'cpmplex' worden genoemd het grootste probleem is dat niet onderkend wordt dat er van intieme terreur/coercive control sprake is en de bemoeienis door hulpverlening en familierechter daardoor de ellende voor de betrokken kinderen alleen maar groter maakt omdat men uitgaat van allerlei onjuiste ideologieën die leiden tot het smoren van de stem en de noodsignalen van kinderen in kwestie.

Chris De Waele (Amsterdam, 2024-04-02)

#44

De grootste angst in die situatie is te vervallen in het systeem waardoor je je kinderen kwijt raakt of ten prooi valt aan een stalkende of levensgevaarlijke ex. Wij van St. Ambii Parints zijn bezig met een woonproject waardoor zij wel ondersteund worden in een veilige setting. En dat is zeer hard nodig.

Marjan Borgdorff (Scherpenzeel Fr, 2024-04-02)

#45

Ik het zelf heb meegemaakt en nog dagelijks mee te dealen heb. Controledwang ex partner. Al 20 jaar bepaald een man mijn leven . Ik wil los van hem komen en dat kan alleen als de overheid en instanties de problematiek beter gaan onderscheiden!

Elysaa Vonk (Oss, 2024-04-02)

#47

Het is goed om extra aandacht te geven en meer (h)erkenning en kennis te bevorderen rond het thema geweld in de thuissituatie, waaronder IPV (intimate partner violence) en 'intieme terreur'.
Deze aspecten kom ik bij onderzoek rond scheidingen nogal eens tegen in mijn praktijk HerVerbinden.nl, mede in het kader van onderzoek naar oudervervreemdings- en ouderverstotings gedrag.

Erik van der Waal ('s-Hertogenbosch, 2024-04-02)

#56

Ik ervaring heb, en hier al 12 jaar tegenaan loop.

Ilona Kooij (Leeuwarden, 2024-04-02)

#57

Omdat ik vindt dat mentale mishandeling nog steeds niet erkend wordt en zelfs genegeerd wordt. Ik zit al 7 jaar in een vechtscheiding. 7 jaar dat ik me onbegrepen en ongehoord voel en mijn kinderen ook. Het wordt tijd dat we eindelijk erkenning gaan krijgen en rechters en politiek doorkrijgen hoe zwaar het is om eerst uit een relatie te ontsnappen die ongezond is en daarna je jezelf jaar na jaar moet bewijzen dat je een goede moeder en een goed mens bent en dat je er mag zijn.

Jessica van den Broek (Gennep, 2024-04-02)

#61

Ik, na een jarenlange toxische relatie, waarin manipulatie, controle en fysiek en psychisch geweld aan de orde van de dag was, in 2016 gevlucht ben met onze zoon. Helaas wilde jeugdzorg, de rechtbank en andere hulpverleners niet zien en horen wat er aan de hand was. Onze zoon woont bij zijn vader, en heeft nu te maken met dat wat ik ondergaan ben. Hij is 16, en ziet steeds meer, en gelukkig praat hij daar open over met mij. Maar het is vreselijk wat zijn vader steeds weer zegt over mij, om mij in een slecht daglicht te zetten...

Betty de Kant (Sint Anthonis , 2024-04-02)

#70

Het belachelijk is hoeveel mannen de hand boven het hoofd gehouden wordt.

Nora Toeter (5704CX , 2024-04-02)

#96

Omdat ik zelf ervaren heb dat geweld niet onderkent en herkent wordt in "complexe scheidingen". Wat betekent voor mijn kinderen en mijzelf dat de onveiligheid blijft en zelfs gefaciliteerd wordt door de hulpverlening.

Wendy van der Palen (Son en Breugel , 2024-04-02)

#157

Slachtoffer ben! En de Nederlandse wetten de daders BETER beschermen dan de SLACHTOFFERS! Wij als gezin levens lang slachtoffer zijn! Omdat instanties dachten ach joh vechtscheiding en ik voor de ogen van mijn kinderen op het IC belande! Toch kreeg de dader maar 24 maanden waarvan hij nu 2/3 heeft uitgezeten en ons uit lacht!

Pure waanzin! Voor het bij je hebben van een kilo drugs word je langer gestraft dan je vrouw 7x neer steken in de ogen van de kinderen!


Welk tweede kamer lid gaat wakker worden en realiseert zich in welke waanzin we hier leven!

Inge Van den Brink (Wezep , 2024-04-03)

#159

Omdat ik uit een relatie kom met een narcist. Veel mentale, fysieke en financiële mishandeling meegemaakt. Jeugdzorg wilt helaas zonder bewijs van narcisme niet zien dat dit gebeurd. Zij zijn erbij betrokken omdat mijn zoontje in mijn armen zat terwijl ex mij aanviel. Ook toen hij in de box lag is hij hier getuige van geweest. Nu gaat de mishandeling door. Mij kapot proberen te maken (zijn belofte aan mij) via mijn kindje. Want ja van de 2,5 jaar heb ik 2 jaar alles alleen gedaan. Nu met een crisisteam mijn leven weer op de rit proberen te krijgen en vechten voor een rustig en goed leven voor mijn zoontje en mij. Hoor de dames en heren die hiermee worstelen en vechten tegen de bierkaai. Dit is zo heftig.

E De Groot (Nijmegen , 2024-04-03)

#161

Er is nog te weinig kennis over de onderliggende oorzaken van complexe scheidingen

Suzanne Bergman (Voorhout, 2024-04-03)

#166

Ik wil dat de Tweede Kamer huiselijk geweld bij complexe scheidingen serieus neemt en zich meer inzet voor veiligheid voor ouders en kinderen.

Marjolein Bloem (Almere, 2024-04-03)

#175

Veel hulpverlening geen flauw idee hebben wat nps is en jeugdzorg ook veel de plank mis slaat en zo meer schade berokkend

Beppie Vermeulen (Boskoop, 2024-04-03)

#181

De hoogconflictscheiding meer aandacht verdient

Michael Schmidt (Amsterdam, 2024-04-03)

#186

Ik als professional, met vele professionals, reeds 20 jaar ouders ondersteun om zelf hun kinderen te beschermen waar hen in het 'systeem de complexe scheiding' de regie wordt afgenomen en partnergrweld en kindermishandeling voort duurt. Het moet en KAN anders! VANDAAG

Joke De jong (Bilthoven, 2024-04-03)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...