Geef mountainbikers meer vrijheid in het Grenspark

Opmerkingen

#1

Ik volop wil genieten van de mogelijkheden die het gebied te bieden heeft, in de volste duidelijkheid en zonder angst voor een financiele kater

Bjorn BIESEMANS (Schoten, )

#8

De routes worden nu al veel te druk en er is sprake van discriminatie met het vignet dat we moeten aankopen in januari. Ruiters moeten niet betalen voor hun routes. We zien ook nu al dat er wandelaars en ruiters op niet gemeenschappelijke Mtb routes komen. Worden zij ook gesanctioneerd?

Njord Op de Becq (Stabroek, )

#11

De getroffen maatregelen zijn buiten alle proportie. Ook zwaar discriminerend tegenover 1 groep gebruikers van het Grenspark! Dit zal in de toekomst niet tot minder confrontaties zorgen tussen mtb'ers en andere (wandelaars en ruiters), wat blijkbaar een van de redenen is voor de vignetten. Als je een vignet vraagt aan een bepaalde groep voor het gebruik van bepaalde paden is het normaal ook de bedoeling dat dit voor andere groepen ook zal gebeuren. Zeker als er bij de MINSTE overtredingen een boete opgemaakt wordt... Dit zal op lange termijn de dood zijn van het legaal mtb'en in het Grenspark.

Jens Enckels (Kapellen, )

#12

Omdat ik niet elke week het zelfde overbevolkt rondje ga rijden.

Peter Van Wolvelaer (Zandvliet, )

#14

Met respect voor de natuur zou je overal moeten kunnen mountainbiken.

Dorien Debacker (Kalmthout, )

#17

Grenspark vrij en open voor iedere vorm van recreatie!

Ivan Verschueren (Putte, )

#18

Het is bijzonder van de pot gerukt dat wij fietsers ons moeten beperken tot singletracks. Voor sommige beginnende fietsers is dit niet de beste manier om met deze sport te starten. Buiten de gekleurde lussen kleuren heeft al tot hoge boetes geleid. Totaal belachelijk

Andy Berek (Stabroek, )

#19

Ik heb zelf ook al een mail verzonden naar het grenspark om dit probleem te melden.
Ook bovenstaande punten heb ik in mijn mail aangebracht.

Hans Lommers (Kalmthout, )

#24

Iedereen zijn sport moet kunnen beoefenen. En MTB is en blijft het leukst in de bossen!

Koen Motte (Appelterre, )

#28

De aanleg van MTB routes vind ik een goede zaak, ik fiets reeds bijna 40 jaar door de Kalmthoutse heide met zeer veel respect voor de natuur. Tegenwoordig mag niets meer en wordt het meer en meer een park volledig aangelegd door de mens.... Ik zal blijven fietsen op de paden die ik al jaren gebruik. Een zeer jammere evolutie :(

Peter Willems (Kalmthout, )

#29

Omdat ik ondervind dat de laatste weken te druk is op de mtb paden. Je ziet complete gezinnen met kinderen niet goed beschermd op de routes rijden. Dit is best een gevaarlijke situatie.

Ben Averens (Zandvliet, )

#30

Er mag sterk ingezet worden op sensibilisering om zoveel mogelijk de voorziene routes te gebruiken, en sporters mogen daar zeker op aangesproken worden indien ze zich associaal zouden gedragen. Echter een actieve klopjacht organiseren met boetes, streeft zijn doel voorbij. Mensen die respect hebben voor iedere gebruiker van het bos, niet fietsen in beschermd gebied, en voor varia reden niet kunnen fietsen op de tracks (pech, kinderen, niet de technische skills, lagere snelheid), zouden perfect gebruik moeten kunnen maken van de andere voorziene paden zoals in het verleden.

Dimitri Goethals (Averbode, )

#40

Ik heb die mooie paadjes niet gevraagd na een aantal weken ben je dit kotsmisselijk beu en dan nog niet te spreken over de boetes die ze in Nederland uitschrijven zonder waarschuwing

Jan Jacobs (De Croone 8, )

#41

Alleen maar vaste uitgepeilde routes rijden? Waarom? Om lekke banden te rijden van de punaises die er worden rondgestrooid, om te verongelukken van de loslopende honden en wandelaars op de singletracks (levensgevaarlijk gewoon)...

Wim Balemans (Stabroek, )

#43

Ik woon al jaar en dag aan de voet van het bos en ben in en rond dit prachtig stukje natuur opgegroeid. Neem deze mooie vrije natuur niet af van ons!

jorrit verwimp (kapellen, )

#49

dielen patricia

patricia dielen (Kapellen, )

#50

Schandalig dat mountainbikers moeten betalen voor in het bos te fietsen, terwijl ruiters en lopers gratis mogen gebruik maken van het bos. Er zijn zoveel mooie paden in het bos, laat ons die ook gebruiken ipv alleen die singletracks.

Kris Van Rhijn (Stabroek, )

#51

Graag ook het militair domein terug openstellen (desnoods alleen in weekends).

Bram Enkels (Stabroek , )

#52

Ik dit onrechtvaardig vind

Joris Mertens (Kapellen, )

#57

Ik graag deze hobby op en normale manier wil uitoefenen en geen zin heb om gebonden te zijn aan handen en voeten...

Raphael de Cleyn (Kalmthout, )

#59

Ze nemen al onze vrijheid af

Dave Verfaillie (Kalmthout, )

#60

Op zaterdag en zondag is het net een snelweg in het bos. Veel te gevaarlijk!

Paul De Meulder (Stabroek, )

#68

Laat de mensen vrij zijn in de keuze van hun (veldtoer)tochten.
We willen allemaal graag genieten van de prachtige paadjes MET respect voor de natuur.
Zonder BELACHELIJKE boetes te krijgen als we per ongeluk een pijltje niet gezien hebben .

Rob Reynaerts (Essen, )

#73

Het bos dé plaats is waar ik tot rust kan komen. Al wandelend, al lopend, en op de mountainbike. Ik hou net van de rust van de natuur. Niet van de gecreëerde drukte op de aangelegde paden.

Koen Henderieckx (Stabroek, )

#77

Omdat beperkingen het leuke aan onze hobby tenietdoen. Het zijn leuke tracks maar de vrijheid en het plezante om nieuwe routes te ontdekken zou ons ontnomen worden. Meer dan 16 jaar zonder problemen en nu... Het is ook enorm discriminerend.

Davies Peeters (Kapellen, )

#80

niet te begrijpen , wij rijden al jaren in deze regio. Houden rekening met wandelaars en paarden. alles gaat vredevol , enkel een handvol egoïsten gaan klagen/reclameren... zeer triest ! En het feit dat er vrijwilligers de routes hebben aangelegd . Die nu in 2021 een vignet !! moeten kopen om op hun eigen aangelegde routes te rijden. Te zot om los te lopen.. als zij dit hadden geweten hadden deze paden nooit aangelegd geweest !! schandalig toestanden !!! mvg Tom Van de Sande

Tom Van de Sande (Kapellen, )

#82

Men kan beter strenger optreden tegen de motorcrossers die daar veel rondrijden !

Patrick Van Apers (Essen, )

#86

Men moet zijn belofte houden en natuurextremisten geen vrij spel geven. Ze hebben al genoeg ravage aangericht in naam van natuurbehoud.

alfons Vaningelgem (Kalmthout, )

#88

Ik onderteken omdat...
Iedereen op 1 pad echt absurd is..
Het zo jammer zou zijn dat we ons prachtig uitgestrekt gebied niet op de fiets kunnen blijven bewonderen en verkennen met het hoogste respect voor de natuur en de andere gebruikers!

Helen Koch (Stabroek, )

#94

Ik onderteken omdat ik het eerst en vooral een goed initiatief vind om de moutainbikeroutes aan te leggen . Maar na paar de lussen gereden hebben vind ik het jammer dat er bepaalde gebieden van het grenspark niet benut worden . Die voorheen wel gewoon toegankelijk waren tijdens het rijden van al dan niet van een georganiseerde toertocht. Wat gebeurd er in nu wanneer iemand een toertocht wil organiseren? Is dit ook enkel op de uitgestippelde wegen of is hier een mogelijkheid om hiervan af te wijken?

Lander Vanthillo (Essen, )

#100

Als inwoner wil ik mij vrij kunnen bewegen in "mijn achtertuin" met respect voor de natuur en andere natuurliefhebbers.

Louis Van dael (Kalmthout, )

#104

ik vrij wil rondrijden in het bos (excl. stiltegebied) zonder alle keren dezelfde route te moeten rijden zodat deze eentonig gaat worden.

Werner Loos (Essen, )

#109

Sporten in de natuur moet gratis blijven. Mij lijkt een autowegenvignet meer opportuun.

Marc Van Dyck (Kalmthout, )

#110

Het bos is van iedereen

Walter Van oirschot (Kapellen, )

#116

Mountainbike moet blijven

Kristof De block (Burcht, )

#117

Wij hier niet om hebben gevraagd en mtb meer inhoud dan alleen deze hele smalle technische trials

Jason Van wolvelaer (Berendrecht, )

#122

Ik vind dat de Heide openbaar moet blijven mits respect naar eender wie toe,of te voet of met de fiets of paard.

Tom Van Meel (Kalmthout, )

#123

Ik onderteken omdat de nieuw aangelegde routes zeer veel 'nieuwe' rijders naar onze bossen trekken. Nu al, voor de officiële opening, is het ontzettend druk. Omdat de niveau verschillen vaak groot zijn, levert het gevaarlijke situaties op. Ikzelf rijd graag met mijn dochter van 14 jaar, maar dat kan absoluut nog niet op de routes. Ik mountainbike al 15 jaar in deze omgeving en heb nog nooit problemen gehad met andere recreanten in de bossen (wandelaars, lopers, ruiters, etc.). Zoals in de petitie vermeld is, zijn de routes een schitterende aanvulling en zullen veel nieuwe rijders deze gebruiken, omdat zij de bossen niet kennen (ik rijd zelf ook altijd uitgepijlde routes als ik op verplaatsing ga rijden), maar voor de locals zou het zeker mogelijk moeten zijn buiten de routes te rijden. Opgeteld zijn de routes op dit moment minder dan 30 km lang (als je de verbindingslussen buiten beschouwing laat). Dit staat ook in schril contrast met het groot aantal wandelroutes. Als men een verplichting wil om de routes te volgen, zullen er (veel) meer kilometers aan routes moeten worden bijgemaakt. Gelukkig zijn de bossen groot genoeg om dat mogelijk te maken.

Marty van de Korput (Ossendrecht, )

#126

Mensen moeten vrij kunnen sporten. Wandelen, fietsen, mtb-en, paardrijden zolang ze de natuur en rust respecteren.
De huidige singletracks zijn enkel geschikt voor gevorderde mountainbikers.

Kris Bouwens (Putte, )

#127

Ik onderteken dit omdat ik met respect voor de natuur meer bewegingsvrijheid wil in de heide voor de MTB'ers

Philip Vermoens (Essen, )

#132

Ik rijd al 25 jaar met de mountainbike daar in de bossen. Heb in Putte en Hoogerheide gewoond, ben pas verhuisd maar blijf rijden met mijn maten.

Reiner Verhoeven (Bosschenhoofd , )

#133

Voel me geviseerd als recreatieve fietser

Rudi Mattheeusen (Kalmthout , )

#138

Tegen de klopjacht van fietsers in het bos .

Kurt De Meyer (Kalmthout , )

#140

omdat er meer plek moet zijn om te mountainbiken buiten de aangelegde lussen.

julle cuyvers (stabroek , )

#143

al 32 jaar mtb ker ben .

wouter Hertsens (Sint jansteen, )

#149

Het natuurgebied wordt vakkundig dicht getimmerd door groene fundamentalisten.

Johan Dictus (Kalmthout, )

#151

Ik vind het belangrijk om in vrijheid te kunnen genieten en mensen te verbinden (ipv polarisatie te bekrachtigen). Laat desnoods àlle gebruikers van het Grenspark een charter ondertekenen, waarin iedereen verklaart respect te hebben voor elkaar (MTB'er, wandelaar, ruiter,...) en voor (de natuur in) dit prachtige gebied.

Kris Hameeuw (Antwerpen , )

#153

Er te veel mooie routes zijn buiten de aangelegde singletracks. En het veel te druk geworden is

Jens Merveille (Zandvliet, )

#156

...omdat ik geloof dat ieder op zijn manier moet kunnen blijven genieten van de natuur. Met respect voor natuur en andere recreanten.

Roeland Verberck (Putte-Stabroek, )

#157

Het bos een plaats is voor iedereen

Kurt Mattheeusen (essen, )

#160

Ik rij ongeveer 30 jaar in deze bossen , het aangelegde parcours is veel te technisch en fysisch te zwaar b oor alledaagse tochten , in de weekends lijken een autostrade in het bos

Dirk Daems (Zandvliet, )

#161

Iedereen heeft recht op ontspanning,gaan we de mtb uitsluiten,pak die gekken die nagels en duimspijkers strooien in het bos ,die ook dieren kunnen opeten.Of afspannen met een draad terhoogte van de keel.
Mtb mag niet meer,ok dan beginnen we terug met crossmotorfietsen,we zullen zien wie er wint tegen de onverdraagzame zieke geesten !

Carl Struyf (Zandvliet, )

#167

Al zeker omdat er geen rustpauzes zijn in het parcour ! Het gaat continue op en neer en bochten -erg druk/continue concentratie en dus geen rustmoment !
Ik fiets al jaren in onze bossen zonder iets of iemand te storen - waarom in beetje VRIJE tijd dat mensen hebben óók wéér regels . Mens wil overal regels z'n stempel drukken ... eindeloos is dat

Anja Huybrechts (Putte Kapellen, )

#168

Bos voor iedereen is

Jelle Louviaux (Kapellen, )

#169

Ik onderteken dit omdat ik maar een recreant m biker ben in de winter en gewoon wil genieten van het bos en niet op de drukke routes wil crossen waar ik in de weg rij voor de echte m bikers

Nancy De backer (Kapellen, )

#173

Ik in het volledige grenspark (waar toegelaten voor fietsers) wil fietsen en niet enkel op de singletracks

Gregory Deckx (Stabroek, )

#176

Ik het niet vind kunnen dat de vrijheid van sporten en genieten van natuur wordt afgenomen. Eveneens een vignet om te rijden is absurd. Normaal moet een overheid alles voorzien voor sporters zonder dat de mensen hiervoor extra moeten betalen.
Voor MTB bestaat er al bitter weinig.
Bewegingsvrijheid afnemen en daarbovenop nog eens laten betalen is niet oké!!

Lennard De Rooy (Wuustwezel, )

#177

Mijn kids hier veel genot aan beleven

Britt Claessens (Zandvliet, )

#178

Het grenspark is groot genoeg om alle recreanten van het park te laten genieten. Gigantisch wandelgebied, beperkt mountainbikegebied. Geen fietsen toegelaten in het uitgebreide park maw de bewoners uit de grensstreek kunnen ook niet met de fiets in gezinsverband genieten van de mooie natuur. Of moeten zij ook een vignet aankopen en zich op de mountainbikepaden begeven, vermits met daar nog enkel mag fietsen? De locale fietsverenigingen hebben jaren met respect voor de natuur en mederecreanten kunnen genieten van het park. Vind je er papiertjes van repen of gels op de grond? Neen. nooit gezien. Vroeger kwamen enkel locale fietsgroepen elkaar sporadisch tegen in het bos. De rust werd niet verstoort. Nu wordt er reclame gemaakt voor 4 mountainbikelussen en komen honderden bikers . Het ooit zo rustige grenspark is niet meer RIP Grenspark.

Jan van der Heiden (Kapellen, )

#183

Vrijheid van genieten natuur wordt afgepakt en afgedwongen kosten vignet veel te hoog zijn.

Erik Roosch (Rilland, )

#186

Akkoord ben met de argumenten van deze petitie

Vincent Crynen (Stabroek, )

#187

Er op den duur niets meer mag, zeker in deze speciale tijden. De enigste openluchtactiviteit dat men kan doen is er op uit trekken in de natuur. Dit wordt dus voor mtb'ers sterk beperkt. Welkom in de politiestaat!

Jef De Feyter (Kalmthout, )

#197

Ruimte moet blijven tot dialoog tov MTB als natuurbeleving

Alex Callewaert (Kalmthout , )

#200

Behoud van natuur en elkaar respecteren is belangrijk maar moet niet eenzijdig met hoge geldboetes en vignet worden opgelegd aan enkel de mountainbikers.

Bas Molleman (Kapellen, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...