Aan de Tweede Kamer: gelijkwaardige waardering voor werknemers met een "arbeidsbeperking".

Opmerkingen

#809

Eens

Claudia Chi (Leiden, )

#812

Omdat ik nota bene voor de overheid gewerkt heb om oa. deze doelgroep in aanmerking te laten komen voor Beschut Werk, (betaalde arbeid voor onze onderlaag in de arbeidsmarkt) en vanuit ervaring kan spreken dat wat er nu vanuit het bestuur bedacht en mogelijk opgelegd gaat worden, werkelijk het doel, namelijk de DOELGROEP zelf, VOORBIJ schiet!
Tenzij het een budgetgestuurde keuze is... maar deze mensen hebben geen keuze!
Dus beste mensen van de VVD, kom op zeg.
Hou alsjeblieft op met de mensen te straffen die het nodig te hebben, en haal de middelen ergens anders vandaan!

A. de Waard (Leeuwarden, )

#813

Dit is heel oneerlijk en demoviteert de gemotiveerde arbeidsgehandicapte.

Titia Gerritzen (leeuwarden, )

#821

Mijn zoon een beperking heeft waardoor hij minder makkelijk aan een baan kan komen en zelfstandig Voor langere tijd in zijn levensonderhoud kan voorzien.

Wilma Eusman (Amsterdam, )

#823

Ik teken omdat ik doof ben en hoort wel bij iedereen.

Freddie Viejou (Warmond, )

#825

Ik teken omdat ik het belangrijk vind om te zien dat het geen onwil is van mensen met een beperking maar juist heel hard werken met hart voor hun werk.

Wendy croonenbroek (Venlo, )

#827

Ik houd al meer dan 40 jaar mijn eigen broek op, eerst als werknemer en de laatste 6-7 jaar (a.g.v. de crisis) als zzp-er. Nu ben ik recent ‘arbeidsbeperkt’ geworden n.a.v. een aandoening aan mijn dunne zenuwvezels die pijn en vermoeidheid veroorzaakt. Ik heb altijd een marktconform salaris verdiend en ik vind het echt onverteerbaar dat ik nu nog slechts voor werken tegen minimumloon in aanmerking ga komen. Dat voelt zo neerbuigend en oneerlijk!!

Johanna Glas (Amsterdam, )

#833

Ik zelf chronisch ziek ben en een zoon heb met een licht verstandelijke beperking en autisme... HIJ verdiend dezelfde kansen als IEDEREEN.

Géén discriminatie!
De chronisch zieken en mensen zoals mijn zoontje worden al tot op het bot toe uitgekleed! Ga maar eens bezuinigen op de zogenaamde managers van de managers en al het 3dubbel rapporteren ipv ons NOG meer uit te kleden en te straffen!!!

Joyce Sleutjes (Den Dungen, )

#835

Ik teken omdat de overheid discrimineert , denk ook niet dat ze snappen hoe het is om een beperking, handicap of chronisch ziek te zijn dat een kwaliteit van leven anders is dan wanneer je gezond bent

Henk van Veldhuzen (Gendringen, )

#836

Gelijk waardigheid belangrijk is, zeker in een inclusieve maatschappij

Patrick Rillmann (Hengelo , )

#838

We een zoon hebben met o.a flinke autisme...

Wendy Van de Mortel (Riethoven, )

#839

Ik het schandalig vind dat met dit voorstel een toch al kwetsbare groep nog veel kwetsbaarder maakt en bovendien discrimineert. Iemand met een arbeidsbeperking die er alles aan doet om toch te kunnen werken - in tegenstelling tot de overheid zelf, die hun quota voor arbeidsplaatsen voor arbeidsbeperkten niet halen - verdient dezelfde waardering als iemand zónder deze beperking.

Nick R. (Gendringen, )

#840

Ik wil dat jullie beseffen dat er een rechtsgelijkheid behoort te zijn in ons land.

maddy meijer (almere, )

#841

Blijkbaar hoort de arbeidsgehandicapte voor de VVD niet bij de "gewone Nederlander".
Dit is de zoveelste pijnlijke maatregel waardoor mensen met een chronische ziekte, handicap of beperking zich voelen gestraft voor iets waar ze niet zelf voor gekozen hebben, nl ziek zijn. Het behandelen van deze groep als tweederangs burgers moet stoppen!

Sonja Van Hoogstraten-Versluis (Werkendam, )

#843

Schandalig plan

Mieke Mulder (Haarlem, )

#852

Het voor iemand met een beperking het leven al mowilijk geno eg is en dan ook nog nasr verl verscillende instanties moiet om financerl rond te kunnen komen.
De regels en de hulpvoorziening met mensen met een beperking zouden meervop 1 pkek moeten geregeld worden..En kortere procedrures gern 6 tot 8 weken wachten op ern antwoord of je wel of geen geld krijgt. Invullen terplekken stempel. Is oke stempel erop klaar

Wilma Schins (Meerssen, )

#853

Ik denk dat hiermee onterecht ongezonde (ongelijkwaardige) situatie op de werkvloer ontstaat

Anneke Korfker (Veenendaal, )

#854

Omdat we wel weten wat in het VN verdrag staat. Iemand moet deze wet het Europees hof voor de rechten van de mens voorleggen

Mariska soek (Hengelo, )

#858

Mijn man een arbeidshandicap heeft en bezig is met een nieuw arbeidscontract nadat hij jaren thuis is geweest.

Irma Wagemakers (Leusden, )

#859

Ik teken het omdat iemand niet gevraagd heeft om te worden geboren met autisme spectrum stoornis en ook niet met bepaalde lichamelijke beperkingen daar vraag je niet om. Het leven met alles is al moeilijk genoeg als je dan ook nog uitgebuit gaat worden en als een minder deel van de maatschappij wordt neer gezet dan is het helemaal een straf. Waardeloos dit voorstel

Merel van Vonderen (Den Haag, )

#867

Ik teken voor deze petitie omdat ik vindt dat er meer aandacht voor deze groep mensen hoort te komen!

Leonie Nienhuis (Oosterwolde, )

#869

A-sociale maatregel. Weg ermee

Rob Belterman (Nieuwerkerk ad IJssel, )

#870

Ik tegen die wetsvoorstel ben.

Bert Benjamins (Elim, )

#871

Ik teken, niet alleen omdat er door deze maatregel werkgelegenheid verdwijnt voor een grote groep (toekomstige) werknemers van wie wij hun talenten, hun bijzonder goede inzicht op de samenleving en hun sterke wilskracht laten verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar ook omdat deze maatregel op termijn ervoor gaat zorgen dat deze groep (toekomstige) werknemers, door hen in een isolement te plaatsen, meer geld gaat kosten dan dat dit nu het geval MISSCHIEN is!!

Petra Neervoort (Almelo, )

#876

Ik ben zelf gehandicapt vanaf mijn 51e . Altijd gewerkt. Ik vind dit voorstel echt discriminerend te gek voor woorden onvoorstelbaar dit kan en mag niet goed gekeurd worden. Er wordt gesproken over gelijkheid lonen man en vrouw maar dit dan gelijkheid tussen gehandicapten en niet gehandicapten. Iedereen gelijk in loon hoe verschillend op welk gebied ze ook zijn. bij een bepaalde functie hoort een bepaald loon voor iedereen gelijk punt.

Tonny van Boxel (Doorwerth, )

#883

Het simpelweg te gek voor woorden is!

Renee Berghuis (Meppel, )

#885

Omdat dit een schending is van mensenrechten, discriminatie van arbeidsgehandicapten en een bezuiniging op een plek waar het het hardste aankomt, zwakkeren in de samenleving worden hard aangepakt, alsof zij vrijwillig voor deze situatie hebben gekozen. Geen pensioenopbouw.. Minder inkomen. Hoe bestaat dit in Nederland? Dit kan niet doorgaan. Mensonterend.

Elena van der Boom (Duiven, )

#887

Worden we al niet genoeg gestraft.
Mensen worden niet meer gemotiveerd eerder gedemotiveerd om te werken.
Hoge kosten medicatie, aanpassingen houd men daar dan geen rekening mee.

Martine Bernaert (Melle, )

#888

Ik teken omdat ik vind dat alle mensen met arbeidsbeperking, in mijn geval een auditieve beperking, recht hebben op gelijk kans op de arbeidsmarkt met normale loon! Als een dove ZZP'er zet ik me in voor mensen met een auditieve beperking. Doven en slechthorenden lopen veel tegen problemen aan op de arbeidsmarkt. Zie meer info op: www.klinktprima.nl.

Claire Meijer - Harrison (Helmond, )

#891

Ik wil dat er volwaardige kansen ontstaan voor mensen die het extra moeilijk hebben.

Paul Roeffen (Grave, )

#893

Gelijke behandeling voor iedereen

Sylvia Holtkamp (Almerr, )

#898

Omdat ik zelf een arbeidsbeperking heb en zelfs een indicatie banenafpraak heb via het UWV als stok achter de deur die in het leven is geroepen om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen, maar wat betekent die indicatie nu als je eerst 14 maanden thuis zit voordat deze word opgepakt.

Jolanda Schimmel van Vessem (Apeldoorn, )

#899

Uitbuiting van kwetsbare mensen moet een halt worden toegeroepen. Het is genoeg geweest. Deze regering verklaart deze mensen vogelvrij.

Astrid Visser (Mijdrecht , )

#900

Mensen met een beperking hebben het al zwaar genoeg! Behandel hen als een gelijke en niet als een tweederangs burger!

Jacqueline Renee (Roelofarendveen , )

#903

Omdat ik het a sociaal vind.

Coby Keus-de Ruijter (Den Haag, )

#905

Omdat elk mens recht heeft op minimaal het minimum loon ongeacht wat.

Marian Bijvank (Amsterdam, )

#908

Ik er niet voor gevraagd heb om met een beperking geboren te worden. Ik me gediscrimineerd voel dat ik niet echt mee tel.

Hannelore Willems (Geulle, )

#912

ze zijn geen 2e rang burgers

Thea Schumer (Lievelde, )

#921

Belachelijk voorstel! Bezuinig eerst maar is op hun eigen salaris en bonussen! Hoe kom je erbij mensen met een beperking zo te willen afstraffen! Idioten! Ook mensen met een beperking hebbrn recht op pensioen, loon betaling net als ieder ander in dezelfde functie en vakantie geld!

Fam. Miguel (Nieuw-Lekkerland, )

#926

Ik teken omdat deze wet van mensen met een beperking tweederangs burgers maakt. Absoluut onacceptabel!

Gerald Postma (zwolle, )

#934

Het pure discriminatie is en met deze nieuwe regeling schoffeert Rutte en de zijne Nederlanders met een beperking die ook gewoon belasting betalen hard moeten werken voor hun karige loon wat ze maandelijks ontvangen. Het kabinet kan anders en beter bezuinigen maar dat doen ze niet omdat ze dan aan hun eigen portemonnee en die van hun vriendjes komen.(de hogere inkomens en miljoenairs)

auke visser (oentsjerk, )

#935

.mensen met een handicap zijn ook gewoon mensen. Dit is discriminatie pur sang.

Astrid Brocken (Purmerend , )

#937

Hey nodig blijkt te zijn dat de gewone burger meer te zeggen krijgt in politiek Den Haag, daar lijken ze al gekker te worden en meer met zakken vullen bezig te zijn dan met de medemens

Margareth Bregman (Den Helder , )

#938

...om bovenstaande redenen en omdat er met twee maten wordt gemeten, net zoals het de overheid op dat moment uitkomt. Zo moet er volgens de participatiewet gekeken worden naar mogelijkheden en niet naar beperkingen van mensen om ze weer aan het werk te krijgen, maar vervolgens omdat het de overheid beter uit komt om zelf zoveel mogelijk geld in de zak te houden, wordt er niet beoordeeld en beloond naar diezelfde mogelijkheden, die talenten, wat wel goed gaat en vaak bovengemiddelde inzet van zieke mensen om net zo te kunnen presteren als gezonde mensen. Nee, bij beloning wordt dan wordt ineens wel de nadruk gelegd op wat eventueel niet zo goed zou zijn. Zoals ik al zei, hier wordt met twee maten gemeten al naar gelang het mevrouw van Ark en daarmee de overheid, als zij instemt met dit wetsvoorstel, beter uitkomt.

Jeanine Loonem (Hengelo Gld. , )

#940

ik teken omdat ik zelf chronisch ziek ben.

Martina Vloedgraven-Mansfeld (Nijverdal, )

#948

Mensen met een handicap hebben ook rechten.

Coosje Blom (Tholen, )

#952

Ik teken omdat ik dit echt een van de meest belachelijke plannen ooit vind. Het is werkelijk schandalig om mensen zo denigrerend te behandelen. Een beperking definieert niet wat voor persoon je bent, dus m.i. ook niet wat voor werknemer je bent!

Vincent Linck (Hilversum, )

#955

Ik hoop van harte dat u deze petitie zéér serieus neemt en geen 2e rangs burgers creëerd.

Roelof Vd Kooi (Amsterdam , )

#957

Uit ervaring weet ik hoe kwetsbaar mensen met een beperking kunnen zijn op de arbeidsmarkt, hoe gemakkelijk hier aan voorbij gekeken kan worden en hoe gemakkelijk hier van misbruik kan worden gemaakt door zowel werkgever als overheid.

Anna M Bloemink (Veendam, )

#960

Als werknemer met een beperking weet ik hoe lastig het is aan passend werk te komen. Daar bovenop doe ik al meer dan 30 jaar mijn best om in de buurt van een salaris te komen dat vergelijkbaar is met mensen in mijn omgeving die hetzelfde opleidingsniveau en werkervaring hebben. Dat gaat echt niet, alleen al omdat ik mij diverse dingen moet ontzeggen om überhaupt de energie te hebben om te kúnnen werken. Zelf heb ik er vrede mee: dubbele pech denk ik dan maar. Maar het is dan ook ronduit schofterig om tegen mensen met een beperking, die net beginnen op de arbeidsmarkt of onderaan bungelen te zeggen dat ze zelf maar moeten zien hoe ze een beetje inkomen voor elkaar krijgen om van rond te komen. Hoe ver zijn wij afgezakt van ons beschavingsniveau....

Frank Ter Beek (Balgoij, )

#962

Omdat mijn zoon er ook mee te maken heeft

M.P van der Werf-Jongejans (Amsterdam, )

#963

Ik teveel zwakkeren en hulpbehoevenden tussen wal.en schip vallen.

Jannie Van der Deure (Midden groningen, )

#966

Ik teken omdat deze mensen heel moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen en omdat het heel onrechtvaardig is. Een regering moet er zijn voor alle ingezetenen en niet alleen voor de groep die hen welgevallig is.

Aad Stuivenberg (Zuidplas, )

#967

Iedereen die werkt hoord minstens het minimum loon te verdienen, belachelijk om sommige mensen op deze manier als 2e rangs werknemers te bestempelen!

Margareta alida Veldhuizen (Gaanderen, )

#972

Zelf heb ik een neuromusculaire aandoening DUnnevezelneuropathie en ook mensen met een beperking hebben rechten.

Ineke Scholten (Apeldoorn, )

#976

Iedereen recht heeft op een gelijke behandeling en dit pure discriminatie is

Sophie Landman (Lisse, )

#979

Ik een beperking heb en omdat ik het heel minderwaardig vind!!!!

Eva Heijnen (Beuningen, )

#980

Ik het een waardeloze aktie vind van de minister. Ze worden al zo veel gekort. Ws heeft ze zelf geen kind met een beperking.

Hetty Hissink (Apeldoorn , )

#983

Dit een grove schending van mensenrechten is en discriminatie van mensen met een beperking. Waar ligt de grens dan?
Er zal misbruik gemaakt worden door werkgevers van deze wet om loonkosten te drukken. Het zal zéker geen positieve prikkel geven aan werkgevers om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Florian van den Bosch (Almere, )

#984

Mensen recht hebben,op loon naar werken

Coriene Meuleman (IJsselmuiden , )

#986

ik heb een zoon met afstand tot de arbeidsmarkt

Joam de Stoppelaar (Eindhoven, )

#994

omdat ik als chronisch zieke met een wia niet een leven lang in de ellende gegooid wil worden en mocht ik wel oud worden dan wil ik daar net als ieder ander gewoon van kunnen genieten

corrie honicke (den bosch, )

#995

Ik teken deze petitie omdat het plan mensenrechten schendt en ons terug doet keren naar de jaren 40-45..waar mensen vanwege afkomst of handicap ook hun rechten werden ontnomen.... nooit meer zeiden WE daarna..Dus NOOIT MEER EN NOOIT WEER

Wima Hagenbeek (Bennekom, )

#999

Mensen met een beperking kans moeten hebben op werk en een minimumloon verdienen

Ilonka Van damme (Arnhem, )