Red het natuurveld in Park de Steenen Camer!

Foto_1_flyer3.jpg

Wethouder Bouwkamp van de gemeente Arnhem is van plan om kunstwerkplaats KW37 te verhuizen naar Park de Steenen Camer. In dit mooie park komen dan woningen en werkplaatsen! Met ernstige gevolgen voor recreatie, natuur, landschap, omwonenden, Kynologenvereniging en Scouting.  

Park de Steenen Camer ligt tussen het natuurgebied Meinerswijk en de stedelijke bebouwing van Elderveld. Wijkbewoners hebben het park samen met de gemeente ingericht als recreatie- en natuurgebied. De wethouder wil de woningen en werkplaatsen neerzetten op het door bomen omgeven grasveld in het centrum van het park. Wij zijn vóór kunstenaars. Maar toch niet op dit voor Eldervelders zo waardevolle natuurveld?  

Teken onze petitie

Wij vertegenwoordigen een grote groep wijkbewoners die in de buurt van Park de Steenen Camer wonen. Wilt u ook dat het natuurveld blijft zoals het nu is? Teken dan onze petitie.  

Wij zorgen ervoor dat uw stem door burgemeester, wethouders en raadsleden gehoord wordt. Uiteraard kunt u ervoor kiezen dat u volledig anoniem blijft. Niemand krijgt dan te zien dat het uw stem is.  

Weet u nog niet of u de petitie wilt tekenen, lees dan de korte tekst hieronder of bekijk onze video.

Wilt u zich eerst uitgebreid informeren, bezoek dan onze website https://elderveldhoudenzo.nl/

 

Waarom deze petitie: overlast voor omwonenden en verenigingen

KW37 bivakkeerde tien jaar in de Schuytgraaf en verblijft nu al weer twee jaar op het Merwedeterrein in Presikhaaf. We weten dus wat de wijk zo ongeveer kan verwachten. Wat gaat er veranderen voor de omwonenden van het veld en de naastgelegen verenigingen?

  • De wooneenheden bestaan uit woonwagens op wielen, caravans en houten bouwsels. Een verrommeling van ons mooie landschapspark.
  • De werkplaatsen bestaan grotendeels uit golfplaat en lijken daarmee rechtstreeks afkomstig uit een sloppenwijk. Rond de werkplaatsen is het een zooitje omdat het roestige ijzer, hout, steen en plastic zich daar opstapelt. Je waant je op een afvalbrengstation.
  • De werkzaamheden in en rond de werkplaatsen lijken sterk op die van bouwvakkers, metaalbewerkers en bosarbeiders. Het gebruik van kettingzagen en slijptollen zorgt voor geluidsoverlast die tot ver in de wijk hoorbaar zal zijn.
  • Het trainingsveld van de Kynologenvereniging grenst direct aan het natuurveld. De lawaaierige werkzaamheden zullen de lessen ernstig verstoren. De vereniging vreest voor haar bestaan.
  • Voor de Scouting is het grasveld de enige plek in de wijde omtrek waar de kinderen nog kunnen spelen, sporten en de natuur ontdekken. De Scouting verliest haar speelveld.  

Teken onze petitie! En voorkom wooneenheden, werkplaatsen en geluidsoverlast voor omwonenden en naastgelegen verenigingen    

 

Foto_werkplaats_KW37_Merwedeterrein_anno_20201.jpg

Werkplaats van KW37 op het Merwedeterrein anno 2020  

 

Waarom deze petitie: verstoring recreatie, natuur en landschap

Jong en oud gebruiken het natuurveld om te struinen, te spelen, te sporten en elkaar te ontmoeten. Het unieke stukje groen biedt rust en ruimte voor vele diersoorten, zoals  hermelijn, vos, marter, ransuil, specht en vleermuis. Het past perfect in het polderlandschap van dijken, bloemrijke graslanden, populieren en knotwilgen. Als het gebied wordt ingericht voor wonen en werken, gaat al dit moois verloren of aan waarde verliezen.  

Teken onze petitie! En voorkom het verlies van recreatiemogelijkheden en de verstoring van natuur en landschap.  

Foto_picknick_bankjes_uitgerekt1.jpg

Gezellig recreëren op het natuurveld  

 

Waarom deze petitie: toegezegde burgerparticipatie weer teruggedraaid

Volgens het ‘groene’ bestemmingsplan mogen er geen woningen, woonwagens, caravans of werkplaatsen in Park de Steenen Camer komen. Daarvoor is een wijziging van het  bestemmingsplan nodig. Daar gaan meestal jaren overheen. Daarom probeert wethouder Bouwkamp de verhuizing van KW37 ‘via de achterdeur’ te regelen. Samen met o.a. de Kynologenvereniging en de Scouting proberen wij dat te verhinderen. De informatie vanuit de gemeente is verwarrend en gemaakte afspraken over burgerparticipatie worden niet nagekomen. Dit leidde tot kritische vragen aan burgemeester, wethouders en raadsleden. Tot op heden echter tevergeefs.  

Teken onze petitie! En voorkom dat de woonwagens en werkplaatsen er opeens staan en niet meer weg te krijgen zijn.


Namens de omwonenden: Klaas Bosma, Hans Kuhlemeier, Jasper Wienk, Dick Roest en Rudi Hemmen    Neem contact op met de schrijver van de petitie