Radio Minerva

minerva1.jpg 

 

 

Dit gaan we niet laten gebeuren !!!!  we starten een petitie voor het behoud van onze beste Radio van t Stad !!!! Alle senioren en ook jongeren willen hem blijven horen. RADIO MINERVA 
. MASSAAL tekenen  AUB !!

 

Antwerpse seniorenzender Radio Minerva is erkenning kwijt: “We zijn allemaal in shock”

De Antwerpse seniorenzender Radio Minerva is zijn erkenning kwijt gespeeld. Dat heeft de Raad van State beslist na een klacht van een concurrerende zender die dezelfde frequentie wil. Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva, doet zijn verhaal op Radio 2 Antwerpen.

 
 
Laura Keersmaekers
 
 21 min

Slecht nieuws voor Radio Minerva, hun erkenning werd vernietigd door de Raad van State. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) moet nu binnen de 7 maanden een nieuwe erkenning verlenen voor het frequentiepakket. Minerva mag tot dan wel blijven uitzenden. 

De toekomst van de radiozender is dus onzeker, vertelt Frank Boekhoff, de voorzitter van de Radio. “Een concurrerende zender is uit op dezelfde frequentie en zijn naar de Raad van Staten getrokken. Het is een procedureslag geworden en dan zijn er fouten gemaakt door de toenmalige minister van Media. Het rare is dat Radio Minerva de beste van de klas was met onze frequentieaanvraag. Er waren 4 gegadigden voor frequentie 98.0, en wij hadden het beste dossier.”

 

 

Antwerpse seniorenzender Radio Minerva is erkenning kwijt

 
 
 
 
Radio Minerva mag wel blijven uitzenden. “En dat is een toegeving van de Raad van State, de andere radiozender wou dat we direct stopten met uitzenden. In die 7 maanden heeft minister Dalle tijd om een nieuwe erkenning te leveren, zo lang mogen we al zeker blijven uitzenden”, zegt Boekhoff.
 

Ons 40-jarig bestaan zal met Minerva of met zwarte vlaggen gevierd worden

Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva

De lokale radiozender bestaat in september 40 jaar. “We hebben een groot galafeest voorzien. En dat zal een feest worden met de vlaggen van Minerva of met zwarte vlaggen, dat valt nog te zien. We hopen dat onze plannen niet in het water zullen vallen.”

Populairste lokale radio van Vlaanderen

Ook voor de radiomakers zou het hard aankomen als Radio Minerva zou moeten stoppen. “Wij hebben 40 presentatoren en de oudste is 87 jaar. Iedereen heeft een ziel voor muziek en dat is pijnlijk als het zo zou moeten eindigen. Ook voor onze luisteraars. Wij zijn de populairste lokale radio van Vlaanderen met 60.000 luisteraars”, vertelt Boekhoff.

Hoe de toekomst van de Radio Minerva er gaat uitzien blijft nog een groot vraagteken. “Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten. Momenteel zijn we allemaal in shock, we weten niet goed wat te doen. Onze telefoon staat roodgloeiend van ongeruste luisteraars die ook meer duidelijke willen”, sluit Boekhoff af.