Petitie voor kinderen met speciale noden en hun gezin.

Beste sympathisant,

Wij als 'ouders van kinderen met speciale noden', hebben jullie hulp nodig.. Iedere aanvraag tot één of ander hulpmiddel heeft een ellende lange procedure. soms 6 maanden tot 1 jaar. Inderdaad, een jaar later krijg je dan het gewenste hulpmiddel en in tussentijd moeten wij onze 'plan trekken'.

Ook andere hulp, zo zijn er wachtlijsten van jaren lang.. Vb. Pab (persoonlijk assistentiebudget) tekort aan instellingsplaatsen, personeelstekort, te weinig financiële middelen, de plaatsen in scholen zijn beperkt (ook deze ouders moeten kamperen), mogelijkheid tot nachtelijke ondersteuning voor ouders waarvan het kind een bewezen slaapstoornis heeft...

Ook als ouders is het financieel zeer zwaar, niet alles wordt vergoed en moet uit eigen zakken betaald worden en dat gaan de broers en zussen geweten hebben, iedereen in het gezin is een soort van slachtoffer, we willen zeker geen 'medelijden!' maar 'medeleven en begrip!'...

Als ouders en gezin, is het roeien met de riemen die we hebben.

Zoveel punten waar wij aandacht voor vragen.. teveel om op te noemen.. We hopen op die manier een stem te krijgen 'de stem van onze kinderen'.. hun leven, hun toekomst, ons leven, onze toekomst!

Hartelijke dank voor jullie Stem!!

Het gehele team van.. ' https://www.facebook.com/kidsspecialenoden?fref=ts ' ( onze facebook pagina )

Dit is waar wij voor ijveren:

1) Een vervangingsinkomen voor ouders die door de gezondheidstoestand van hun kind(eren) niet kunnen gaan werken.

2) Perspectief 2020 moet veel sneller! Dit is veel te lang! Wachtlijsten moeten korter op alle niveau’s.

3) Sociale woningen die ook aangepast zijn aan ( het gehele gezin en/of de) behoeftes van de personen met een beperking.

4) Duidelijke lijst waar kinderen met beperkingen eventueel recht op hebben.

5) Snellere en soepelere administratieve procedures waarbij je als ouder ook wegwijs gemaakt wordt in het zorgveld. Dit dmv het oprichten van een centraal infopunt waar men ook terecht kan voor administratieve bijstand.

6) Wanneer een on-omkeerbare beperking vastgesteld is moeten deze mensen minder vaak op controle komen.

7) Niet meer, maar 'goedkopere' diensten cheques.