Petitie Aram En Familie

 

 

PETITIE ARAM 

 

 

 

Beste mensen

Afgelopen woensdag hebben wij met veel spijt afscheid moeten nemen van onze goede vriend Aram Ter-Ohanyan en zijn familie.  

Aram is samen met zijn familie in België toegekomen op 19/11/09. Na een intensieve cursus Nederlands is hij snel geïntegreerd in de viio-gemeenschap en de stad Tongeren. Hij heeft er succesvol schoolgelopen en vele vrienden gemaakt. Aram heeft sinds een jaar een relatie met een leerlinge van Viio Handel en Zorg, het afscheid viel hun erg zwaar...

Dit kwam zeer onverwachts voor zowel zijn familie als voor ons. We hebben de kans niet gekregen elkaar nog te zien vooraleer Aram en zijn familie onder politiebegeleiding werden meegenomen naar een gesloten instelling. Nochtans had de politie ons verteld dat wij onze goede vriend Aram voor het vertrek nog even konden zien. Dit was helaas niet het geval!

De ouders van Aram waren beiden universitair geschoold en zeer gewillig om te werken. Gedurende de laatste 4 jaren van hun verblijf in België heeft de familie geen financiële steun ontvangen. Zelf heeft het gezin altijd hun uiterste best om de eindjes aan elkaar te knopen.

Wij zouden jullie willen vragen om onze petitie te ondertekenen zodat Arams visum verlengd zou kunnen worden en hij dan toch een diploma kan behalen in zijn huidige studierichting.

Met deze petitie willen we bereiken:  

-Dat uitgewezen asielzoekers menswaardiger worden aangepakt

-Dat Aram zijn studie Marketing & Management kan afmaken

-Aram en zijn ouders de kans geven het leven dat ze hier hebben opgebouwd kunnen verderzetten.

Alvast bedankt voor jullie medewerking   Alexander Bollen, Dries Lodewijckx, Julie Boosten, Karel Olaerts, Kiani Larondelle, Lester Schurmans Lukas Coosemans, Mattias Withofs, Xing Castermans
Leerlingen en oud-leerlingen van viio humaniora en viio handel & zorg