Nederland moet de gaswinning in Groningen tijdelijk maximaal verhogen

Er wordt over gepraat, maar uiteindelijk lijkt er weinig te gebeuren. Daarom:

De Nederlandse overheid moet op korte termijn de gaswinning in Groningen weer opstarten en maximaal verhogen. Het verhogen van de gaswinning is één van de weinig strategische mogelijkheden in de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne], waar behalve een nadeel (voor de mensen in Groningen) ook een voordeel aan zit, namelijk extra inkomsten.

Door de gaswinning in Groningen te verhogen wordt het volgende bereikt:

1. De afname van Russisch gas wordt verlaagd, waardoor de Russische gasinkomsten worden verlaagd, waarmee de Russische overheid de oorlog in Oekraïne financieert. Indirect financieren we als Nederland hierdoor de oorlog die Rusland in Oekraïne is opgestart.

2. Daarnaast kan het weer opstarten van de gaswinning in Groningen de huidige gasprijs (mogelijk) verlagen, hetgeen gunstig is voor Nederlandse huishoudens en bedrijfssectoren met een hoog energieverbruik (industrie, glastuinbouw). Dit is positief voor de economie.

De extra inkomsten die dit de Nederlandse overheid opleveren moeten als volgt worden ingezet:

- 50% van de extra inkomsten moeten worden gereserveerd om de huizen in Groningen aardbevings-proof te maken.

- 50% van de extra inkomsten moeten worden gereserveerd voor het versnellen van de energietransitie om de afhankelijkheid van fossiele energie te verlagen.

Daarom vragen wij de Nederlandse overheid in de persoon van Mark Rutte en Rob Jetten om nu een beslissing te nemen en op basis van bovenstaande voorwaarden de gaswinning in Nederland maximaal te verhogen

Kunt u zich hier in vinden, dan svp deze petitie ondertekenen. Verder verspreiden van deze petitie wordt eveneens op prijs gesteld. Nu is de tijd voor actie!

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik René Corsten om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...