Kunstenaars in atelier nood!

Teken deze petitie als je wilt dat kunstenaars en creatieven een plek verdienen in de stad, en bescherm zo het culturele klimaat van Breda.

WieKopie_van_1.jpg

Wij zijn Zut Mon Sac, een multidisciplinair kunstcollectief uit Breda. In september 2020 zijn wij als collectief gestart nadat wij afstudeerden van AKV St. Joost. Zut Mon Sac wil zich ontwikkelen tot een gevestigde kunstinstelling in Breda en op cultureel en educatief vlak bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en (jonge) kunstenaars. Het ontmoeten, creëren en exposeren staat hierin centraal. De afgelopen twee jaar hebben we samenwerkingen gehad met o.a. Graphic Matters, Pier15, KOP en AKV St. Joost.


Waarom

Per 17 mei moeten wij ons atelier in het Oude Postkantoor aan de Oude Vest verlaten. Net als vele andere creatieve ondernemers/makers van ook andere atelierlocaties zijn wij op zoek naar een nieuwe plek. Op dit moment zijn er nauwelijks tot geen faciliteiten beschikbaar in de stad voor deze groep. De faciliteiten die er zijn, zijn vaak te onzeker, te duur, te klein of buiten de stad. Ook zijn kunstenaars/makers niet altijd gewenst. Hierdoor kunnen jonge makers en ook gevestigde makers geen lange termijnplannen maken om zich door te kunnen ontwikkelen om uiteindelijk een gevestigde naam te worden in de stad.


Wat

Wij willen dat wij en andere (jonge) makers een plek krijgen in de stad. Er moet meer ruimte en lange termijnoplossingen komen voor (beginnende) creatieve ondernemers/makers om te kunnen experimenteren en te groeien. Zonder creatieve huisvesting geen ontwikkeling, dus geen kunst en cultuur. Steun kunstenaars in atelier nood en teken de petitie!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Zut Mon Sac om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...