Het begijnhof moet een plek van rust voor alle Hasselaren blijven

Dertien huisjes met voortuin, een monumentaal poortgebouw, een bijgebouw en een bouwterrein van zestig meter breed. Dat deel van het Hasseltse begijnhof wil de provincie verkopen aan projectontwikkelaars. Het begijnhof vormt zowat de enige groene ruimte binnen de kleine ring. Een eiland van rust, in een stadscentrum waar je struikelt over handel en horeca.

De begijnhofhuisjes hebben al jaren een publieke functie. Eerst als ziekenhuis, daarna als bibliotheek en nu als tentoonstellings- en werkruimte voor het laagdrempelig kunstencentrum Z33. De huisjes zijn historisch en cultureel erfgoed. Met de verkoop aan projectontwikkelaars vrezen wij dat de toegang voor alle Hasselaars zal verdwijnen.

Hasselt heeft zo al weinig parels. Laten we deze niet weggeven. Teken de petitie voor het behoud van de begijnhofhuisjes als gemeen erfgoed. Ideeën voor een nieuwe invulling zijn van harte welkom.

Meer info

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik PVDA Hasselt om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...