Gras op het plein

Spelende kinderen, picknicken, voetballen, frisbeeën en genieten van de omgeving. Een nieuw stadsplein in Amersfoort waarbij in het buitenontwerp weinig is nagedacht aan de gebruikers en vooral de omgeving. In de zomer op het gras zitten langs de Eem? Dat is toch veel gezelliger dan de huidige stenen leegte. Amersfoorters voor gezelligheid (BV de Gasten) presenteren hiermee het vernieuwde plan Eemplein; Gras op het plein!

Oliemolenkwartier

In oktober opende het Eemplein dan eindelijk officieel haar deuren voor het Amersfoortse publiek. Het plein komt tot dusver wat ongeïnspireerd uit de hoek vanwege het Eemhuis dat nog niet af is en het karige winkelaanbod. Qua dit opzicht past het Eemplein perfect bij haar huidige website (www.eemplein.nl) maar niet bij het Oliemolenkwartier.  

Het Oliemolenkwartier is tenslotte het (toekomstige) creatieve hart van Amersfoort. Tot eind 2023 biedt deze locatie volop plek en ruimte voor creatieve ondernemers op het gebied van ontwerp, advies, media, kunst en cultuur. 

Naast creatieve economie biedt het Oliemolenkwartier ook ruimte voor ontmoetingen, horeca, exposities en tentoonstellingen. In de afgelopen jaren is dit een prachtig stukje Amersfoort geworden mede dankzij organisaties als o.a. Zandfoort aan de Eem, Podium De Kelder, wereldrestaurant Dara, Merlot, De Saffraan en De Vereeniging. Allemaal organisaties die een juiste sfeer neerzetten en een publieksstroom genereren naar dit gebied.  

De toekomst moet uitwijzen of het Eemplein ook kan bijdragen aan dit positieve beeld van het Oliemolenkwartier. Aan de commerciële als Albert Heijn, Pathé bioscoop en Saturn zal het niet liggen maar er moet meer gebeuren. Stap 1 zou de aanleg van een prachtig stuk gras kunnen zijn waar Amersfoorters in de zomer van kunnen genieten. Deze grasvoorziening zal vervolgens ook nog eens mogelijkheden bieden waar het gehele Oliemolenkwartier profijt van kan hebben.  

Gras op het plein is het ideaalbeeld vanuit Amersfoorters voor gezelligheid. Niet lang geleden was Amersfoort nog groenste stad van Europa. Laat het Eemplein het groenste plein van Amersfoort worden.

Meer info? http://www.facebook.com/Grasophetplein