Red de natuur! Geen Formule 1-teams over het strand van Noordwijk

Laat Formule-1 raceteams niet over het strandreservaat van Noordwijk naar Zandvoort rijden!  

Teken deze petitie!

Wat is er aan de hand?
Het college van de gemeente Noordwijk wil toestaan dat Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar Zandvoort reizen. De teams logeren in Noordwijk vanwege de Dutch Grand Prix begin mei. 

Raceteams belangrijker dan natuurgebied
Als het college toestaat dat de raceteams over het strand mogen pendelen, betekent dat dat ze dwars door strandnatuurreservaat Noordvoort rijden. Dit reservaat op de grens van Noordwijk en Zandvoort wordt getransformeerd tot stiltegebied voor vogels en liefst ook zeehonden. Mountainbikers mogen er niet komen. Wandelaars wordt gevraagd om een wandelpad door de duinen te kiezen, om het strand te sparen. 

Volgens het college is de route over de weg lastig, omdat het daar die dagen te druk is en de teams zullen worden opgehouden door fans. Het strand is nu eenmaal de kortste route, dus moet de natuur maar wijken. 

Teken de petitie!
Het is onbegrijpelijk dat het belang van de Formule1-race hier gaat boven natuur.

  • Wij willen dat Noordvoort gespaard wordt.
  • Wij vragen het college van Noordwijk en Zandvoort om geen toestemming te verlenen aan het gebruik van het strand als transport-weg. En te zoeken naar minder schadelijke alternatieven voor het vervoer van deze teams.

Wij roepen gemeenteraadsleden van Noordwijk en Zandvoort op om zich uit te spreken tegen deze gang van zaken.  

Actie: Blokkeer strandverkeer
Intussen roepen actiegroepen van bezorgde burgers mensen op om mee te doen aan een blokkeer actie tijdens de Grand Prix. Aanmelden kan via hun Facebookpagina

Arjen Lubach over de omstreden van de raceteams: 


Jeugdjournaal:  Telegraaf maakte deze reportage over de kritiek op de strandritten: In EenVandaag leggen bewoners en natuurorganisaties uit, waarom een rit over het strandreservaat schadelijk en onwenselijk is. En vertelt wethouder Ter Hark (VVD Noordwijk) waarom hij vindt dat de strandritten vanwege veiligheid wel door moeten gaan. 

Ook Hart van NederlandRTLZ en RTL Nieuws maakten reportages. 

De strandritten krijgen ook veel aandacht in de pers. Zoals in AD, de Volkskrant, Trouw en Leidsch Dagblad

Metro plaatste het nieuws over de kritiek op de strandritten op de voorpagina van de krant. 

Vogelbescherming Nederland verzoekt de gemeente om af te zien van het "bizarre plan" voor transport over het strandreservaat. Zeehondencentrum Pieterburen en het Strandingsnetwerk EHBZ roepen op het strand niet te gebruiken. 

Columnist Merijn Tinga roept in Leidsch Dagblad op deze petitie te tekenen, omdat de Dutch GP niet hoort op onze stranden. Ook Haarlems Dagblad en Omroep Bo volgen de petitie. Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat In actie voor natuur alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw telefoonnummer niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...