geen fietssnelweg verlengde Kossenland

Geacht Gemeentebestuur, Hierbij maak ik ernstig bezwaar tegen de plannen om de onverharde wandelroute op het dijkje van het Kossenland in de richting van station Alkmaar Noord te veranderen in een verhard fietspad.
Het betreft hier een klein maar fijn landschap en is tevens een mooie natuurlijke wandelroute in deze omgeving. Daarnaast is het een losloopgebied voor honden, waar ontzettend veel hondenbezitters uit Sint Pancras en de Vroonermeer dagelijks gebruik van maken.
Ook vanuit ecologisch belang is het niet wenselijk om deze route te veranderen. Er leven en broeden veel watervogels, er worden zelfs ijsvogels gespot, en de sloot langs het dijkje heeft een prachtige biodiversiteit aan waterflora en fauna. De wettelijk beschermde wilde orchidee bloeit aan de waterkant. Door de aanleg van een fietspad, zal er in de winter dan tegen gladheid met pekel gestrooid moeten worden, met alle nadelige gevolgen van dien voor deze flora en fauna en het oppervlaktewater. Door de aanleg van verlichting langs het fietspad verdwijnt bovendien het donker wat deze plek ook schade toebrengt. Het fietspad zal de balans van dit mini-ecosysteem verstoren, wat ook effect heeft op de biodiversiteit van de omgeving.
De afgelopen zomer is de rust in dit gebied al ernstig verstoord door een overlast van motorbootjes. Zelfs als dit dijkje alleen als fietsroute zal worden aangeduid, ontstaat er dan onvermijdelijk ook een sluiproute voor brommers en scooters.
Er bestaat reeds een goed verlichte en een veilige fietsroute vanaf de Kruissloot in Sint Pancras, via de Leopoldstraat Vroonermeer naar Station Alkmaar Noord. Deze route is niet veel verder dan de route via het dijkje. Dit verschil weegt niet op tegen het verlies van dit mooie en natuurlijke gebied.
Kortom, verander dit stukje stiltegebied en natuur niet. In dit geval is het aanleggen van een fietsroute langs het Kossenland echt een overbodige aanvulling op de reeds bestaande infrastructuur.
In afwachting van uw antwoord en met vriendelijke groet,
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )