Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Quoted post

Dries Geusens

#22 DKO

2012-12-01 12:01

Nu werd zelfs deze petitie al gekaapt door mensen die niets liever doen dan hun gal te spuien over alles wat niet past in hun eigen, te enge wereldbeeld. Blijf aub op het forum van Het Laatste Nieuws, waar u meer gelijkgestemde zielen zal vinden...

De hervorming van het DKO zoals het er nu uitziet is een regelrechte ramp voor de leerlingen, maar ook voor (beginnende) leraars die naast hun 5-jarige masteropleiding ook nog eens een extra lerarenopleiding moeten volgen om les te kunnen geven aan het DKO. Het aantal uren zal dramatisch afnemen waardoor vele leraars hun job zullen verliezen. Vele leerlingen gaan afhaken omwille van de hoge kosten, waardoor ook academies zullen moeten gaan sluiten... Wie gaat dat allemaal betalen?

Kunst en cultuur zijn simpelweg noodzakelijk in een democratische samenleving. Het is onze taak om onze cultuur door te geven naar de volgende generaties.

Reacties


Gast

#201 Re: DKO

2012-12-06 16:53:53

#22: Dries Geusens - DKO

ik betaal 600€ per jaar + extra geld voor stages en verplaatsingen voor mijn Tai Chi-opleidingen... Is het niet eerder een kwestie van juiste prioriteiten ? Veel van mijn gitaarleerlingen doen er nog van alles bij, sommigen gaan zelfs 5 keer turnen in de week... Wordt het niet hoog tijd dat we wat gaan versoberen ? Voor 80% van mijn lln is DKO niet veel meer dan een goedkope babysit.  Probeer tegenwoordig maar eens een lln wandelen te sturen als hij weer eens niets of nauwelijks heeft geoefend !

Erik

#444 Re: DKO

2013-01-08 01:26:04

#22: Dries Geusens - DKO

Ik ben het volledig met U eens. Het onderwerp van deze petitie is enkel de herstrucurering van het DKO, niets anders. Het is mij een raadsel wat de minister bewogen heeft tot deze nota. Wat ik erg vind is het volgende

- de band met het basisonderwijs wordt niet gelegd.

- kunst wordt meer dan ooit in een elitaire hoek gedrukt, enkel toegankelijk voor de meer vermogenden.

- de verzwaring van het vakkenpakket is onhaalbaar voor volwassenen en middelbareschoolleerlingen.

- de vorming van scholengemeenschappen zal de kleinere muziekacademies op termijn doen verdwijnenen.