Geen vluchten na elven


Gast

/ #4

2015-09-30 09:39

Er wordt steeds water bij de wijn gedaan en als je meijs een vinger geeft dan pakt hij je hele hand. Ik vind dat er nu al een grens is bereikt
mbt de grootte van EA en daarom wordt het tijd dat we de methode van Plane Stupid volgen. Wie niet luisteren wil moet voelen.

Actie op Heathrow tegen uitbreiding vliegveld
LONDEN - Tientallen actievoerders tegen klimaatverandering zijn in de nacht van zondag op maandag het Londense vliegveld Heathrow binnengedrongen. Ze houden daar de noordelijke startbaan bezet. Een woordvoerder van Heathrow zei tegen de Britse krant The Guardian dat internationale vluchten door de actie moeten worden omgeleid.
Al eerder deed Plane Stupid van zich spreken, door een actie op de luchthaven van Manchester in 2010. Al eerder deed Plane Stupid van zich spreken, door een actie op de luchthaven van Manchester in 2010. Foto: Wikimedia Commons

De actievoerders behoren tot de groep Plane Stupid. Die maakt zich zorgen om de gevolgen van de klimaatverandering door het vliegverkeer en protesteert daarom tegen de uitbreiding van Heathrow. Een woordvoerder benadrukte dat de actievoerders zo lang mogelijk op de startbaan willen blijven.
De zegsman van Heathrow zei dat de zuidelijke startbaan nog open is. Hij liet weten dat het vliegverkeer door het protest is ontregeld en dat de schade in de miljoenen kan lopen.

Rob