FM Brussel is the city and stays the city!


Gast

/ #236

2015-06-10 19:27

Tsja : niets nieuws onder de zon zeker : als ex-medewerker van FM-BRUXEL (initiëel 103,1 MegaSwing, later, na continu politiek geleuter, andere frequentie en uiteindelijk op 1 mei 1985 missie gelukt : zender monddood gemaakt) destijds al hetzelfde meegemaakt.

Die kweekvijver van talent moest toen ook (politiek) verdwijnen.  Als je geen kweekvijver van talent toelaat heb je na een tijdje ook niets meer te bieden (maar bon, daar liggen "consultants" en hun opdrachtgevers niet van wakker: welcome to Belgium.

In de USA viel dat soort radio onder "college radio" in België onder : "te verwijderen".

Heb FM-Brussel (vooral de avondprogrammatie : Back to niceness, Groovalicious, Blackalicious, Jazz Station, enz) steeds als, morele, opvolgers van FM-BRUXEL gezien : programma's gemaakt door mensen die er zich aan interesseren (en niet zoals meesten op openbare en/of commerciële zenders : "bedienden") en dat ook uitstralen.  Jawel DJ Kwak : ik heb uw medepresentatrice,  "Miss Honey Brown" nooit gezien (geen beeld op mijn radio, jammer genoeg : nu ook geen klank meer) maar kan er me wel iets bij voorstellen...(grapje).

Eén van de grappigste programmas op FM-Brussel (naam ontsnapt me, was zondag namiddag, al enkele jaren weg) : enkele vriendinnen onder elkaar (oa een zekere Lara) zitten te tateren tussen de plaatjes door : 100% amateuristisch maar super goed (ja : er zijn ook mensen die radio smaken die niet zo glad is als een aal, en daar zijn zelfs luisteraars voor).  Voor gespecialiseerde consultants (en CEO's) is dat waarschijnlijk niet relevant : daar gaat het blijkbaar niet in dat er een wezenlijk verschil is tussen FM-Brussel, Studio Brussel, Donna enz (die dingen maken allemaal lawaai).

Wat er blijkbaar ook niet in gaat is dat er ook "winst" kan gemaakt worden die niet direct op een bankrekening gestort kan worden : gemeenschapsgevoel, bezigheid, ontwikkeling van talent (want, vermoed ik, daar kunnen geen bonussen aan gekoppeld worden, en als men de zaak verkloot : niet gehinderd door enige kennis van zaken,  op naar de volgende werkgever).

In België blijft er enkel nog format-radio over (50 zenders waar je om het uur wel ergens Madonna en andere eenheidsworst  kan beluisteren)...

(op enkele uitzonderingen na is dit zelfs het geval bij Studio Brussel dat infeite ook -behalve een aantal avondprogramma's- een onnozele format radio is : van een andere soort, maar eenheidsworst desalniettemin (en hoewel betaald met belastinggeld op sommige momenten recentelijk ook al vergeven van de reclame)).

Allez : er is nog BBC radio 6 : te beluisteren langs sateliet (oa. Gilles Peterson WorldWide) of (misschien tip voor de heren "consultants") : totallyradio.com" --- internetradio zoals het hoort (nieuwe media   :) haha de toekomst (maar inhoudelijk niet echt geschikt voor "consultants" vrees ik want kwaliteit).

Bedankt aan alle FM-Brussel medewerkers en goede moed.

Erg benieuwd wie de "vrienden" zijn die de vrijgekomen frequentie (bijna zeker, na grondige studie, door zorgvuldig (sic) uitgekozen, consultants) zullen toegewezen krijgen : naar de uitzendingen aldaar niet : geen interesse in eenheidsworst.

Mvg,

Achille