MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)


Gast

/ #3

2014-08-07 12:50

Goedemiddag,

Een kennis van mijn vriendin ( mevrouw van 96 jaar te Schiedam) is recent opgenomen in het ziekenhuis. Zij mist al jaren twee benen. Maar nu had zij uitvalverschijnselen van haar arm. Na onderzoek van twee dagen, werd zij huiswaarts gestuurd. Terwijl zij niet fysiek in staat was om voor zich zelf te zorgen. Via de huisarts is contact met ziekenhuis gelegd en mevrouw was teruggenomen door het ziekenhuis in afwachting op een zorgcentrum.
-------------
Een vader van een ex- vriendin had klachten aan beide ogen (staar). Hij was geopereerd. Afspraak was dat in eerste instantie zou worden begonnen met zijn slechtste oog. Hij werd helaas aan zijn beste oog als eerste geopereerd. Dit is fout gegaan. Hierna is maanden lang onderzoek gedaan naar de oorzaak. Vertrouwen bij cliënt was teruggewonnen. Maar ook de tweede maal hebben zij hem verkeerd geopereerd. Uitkomst; voorgoed slecht zicht wat zal lijden tot blindheid.
--------------------------
Mijn vader was vorig jaar geopereerd aan een tumor. Dit is zou door een ervaren specialist worden gedaan. Maar door drukte/planning is gekozen voor een junior chirurg. Dit is fout gegaan. Hij moest met spoed worden geopereerd na 3 dagen, anders had hij de ochtend niet gehaald.
Oorzaak; medische fout. Zijn aders in zijn darmen waren afgesneden, waardoor 70 cm darm was afgestorven.
Vrienden van mij, die arts zijn geven aan zelf goed te weten bij welk ziekenhuis zij geopereerd willen worden en bij welke zij niet geholpen willen worden. Omdat er vanuit ervaring te veel zicht is op zaken die fout gaan. Ik krijg de indruk n.a.v. verhalen, dat jonge chirurgen op relatief eenvoudige, niet levensbedreigende operaties worden gezet om vlieguren te maken. Als het fout gaat, er alsnog door een ervaren chirurg wordt ingegrepen.

-------------------------
Patiënten die niet weerbaar zijn, wordt misbruik van gemaakt. En worden te snel naar huis gestuurd.
-----------------------------------------------
Fouten van chirurgen worden in de doofpot gestopt door het ziekenhuis. Procederen kost 10-tallen jaren, en is niet voor iedereen weggelegd.
-----------------------------------------------
Hulp instanties met wie ik zakelijk contact heb ( gemeenten, schuldhulpverlening, instanties die ondersteuning geven bij; praktische zaken als administratieve ondersteuning. Verwijzen mij graag door naar een andere organisatie. Het lijkt wel een spel. Aftroeven, zodat je niet geholpen hoeft te worden. Ofwel cliënt valt niet onder doelgroep, of men zou niet exact de dienstverlening bieden waar om wordt gevraagd ( zeg dat 10% van de hulpvraag niet overeen kwam met hun diensten.). Er is gebrek aan betrokkenheid, pro-activiteit, verantwoordelijkheidsgevoel, menselijkheid. Men denkt enkel in procedures, zonder proactief probleemoplossend te werk te gaan.
Als je dan vanuit je professie cliënt ondersteuning bied, wordt er mij gevraagd door diverse instanties of ik voor een kerkelijke organisatie werkzaam ben, want betrokken mensen zonder een dergelijke achtergrond was voor hun niet bekend/ vreemd.
-----------------------------------------
Beleid t.o.v. sociale verzekeringswet kan ik u uitvoerig over informeren. Hier kan ik uren over schrijven waar ik in mijn werk tegenaan loop.


Bottom line; instanties doen niet waarvoor zij zijn opgericht. Zijn teveel bezig met procedures en met name taakstellingen om budgeten van het rijk te krijgen. Ook als dit ten koste gaat van hulp behoevende cliënten.

Hopende u van dienst te zijn geweest.

groet,
N.A. Bruins
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...