Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

De boemerang

/ #219 Re: Re:

2014-07-22 12:50

#218: - Re: Deze petitie is opgericht zodat mensen hun mening kunnen geven op de komst van een eventueel AZC in Swerf-Rust, mensen geven deze mening..

Zo ook ik. Ik zet alleen vraagtekens, GROTE vraagtekens bij de argumenten die een aantal mensen gebruiken om hun mening te staven.

Niemand, maar dan ook echt helemaal niemand vraagt naar uw mening over mij. Toch geeft u die ongevraagd, al slaat die nergens op. U noemt mij betweterig. Ik weet niets beter dan wie ook, ik vraag mij alleen af hoe u en anderen tot hun conclusie komen. U geeft mij geen antwoord, dus begrijp ik dat mijn vermoeden terecht is.

U zegt: "Het interesseert mij niet dat dit artikel 5 jaar oud is, dit is voorgevallen punt uit en daar maak ik mij zorgen om ja, mag ik?" Tuurlijk mag u, maar dat maakt uw redenering niet logischer, integendeel. Ik heb u voorbeelden gegeven van serieuze voorvallen die ook in vroegere kranten hebben gestaan en ik weet zeker dat u mij voor gek zult verslijten als ik daarom nooit meer in Alphen a/d Rijn zou komen, of in Den Haag of op de Middellandse Zee. Toch noemt u dat uw argument voor het weren van een AZC, punt uit, mag u?

Ik leg u uit dat het niet dezelfde bewoners zijn die daar geplaatst zullen worden, dat zich dus ook niet dezelfde conflicten voor kunnen doen, dat ook het COA gegroeid is sindsdien en zaken nu anders aanpakt dan in het verleden. Toch volhardt u in het verwijzen naar het verleden om de toekomst van volstrekt andere mensen te voorspellen.

U weet dat dat niet uw werkelijke argument is. Het gaat hier om mensen, die in uw ogen per definitie minderwaardig en niet te vertrouwen zijn. U vindt mijn conclusie voorbarig? Hoe verklaart u dan dat u mensen die u niet kent en waarvan u helemaal niets weet, toch al te veroordelen voor hun fictieve, toekomstige, onacceptabele gedrag?

U zegt ook: "En op stelling dat er ook mensen vanaf buitenaf reageren.. misschien omdat er per dag honderden kinderen voorbij fietsen om naar school te gaan?" Kunt u mij uitleggen waarom dan iemand uit Den Haag of Breda een handtekening moet zetten in een petitie die strikt over deze wijk in Middelburg gaat? Er fietst geen enkele scholier uit Middelburg voor hun deur langs, laat staan 'honderden'. En er zal ook geen enkele bewoner van een Middelburgs AZC hun tuinkabouter of fiets meenemen. Daarom zet ik vraagtekens bij de handtekening van deze vierentwintig personen. U zoudt dat ook moeten doen, maar omdat zij uw belang lijken te ondersteunen bent u graag bereid de ogen te sluiten en zelfs nonsens als verklaring daarvoor te moeten geven.

Wees eerlijk naar uzelf toe en ben bereid om toe te geven waarom u daadwerkelijk geen AZC op deze plek wilt. Mij hoeft u niets wijs te maken, u draait uzelf een rad voor de ogen door argumenten te gebruiken die nergens op slaan.

Als ik in de gemeenteraad zou zitten (wees gerust, daar zit ik niet), dan had ik tot nu toe hier geen enkel steekhoudend argument gehoord om de toewijzing tegen te houden.