WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

Gast

/ #72 Op elk kruispunt van de Cronjé staat een agent, maar niet van het type 'blauw'

2013-09-14 10:50

... Als er aan de voordeur van de Cronjé al zeker een decennia lang onvoldoende handhaving blijkt te zijn op de toevoer van, en handel in, drugs, hoe kan het dan dat er achter die deur een handvol hunkerende verslaafden wordt gepland? ...Om maar niet te spreken over de pizzeria's die geen pizza's verkopen, uitzendbureaus zonder uitzendkrachten, makelaarskantoren die geen woningen verhuren en halffunctionerende meubelzaken in de Cronjé.

Dat klinkt als facilitatie Gemeente afdeling Veiligheid, Vergunningen & Handhaving! Wij hebben inderdaad op elke kruispunt in de Cronjé een agent staan, maar niet van het type 'blauw'.

... Als er aan de achterdeur van de Cronjé geen geld meer is voor onderhoud aan stoepen & straten, riolering en afwatering en het bestrijden van zwerfvuil, dan loopt het hier onder!
Inmiddels staan de Generaal de La Reijstraat en de Generaal Bothastraat op een rode lijst (wegbezuinigd onderhoud). Hoe kan het dan dat er geld is voor de opvang van verslaafden?

Verdient deze buurt niet eens wat meer 'positieve' aandacht van de gemeente?! Er zijn een hoop bewoners die de straten in deze wijk een zonniger uitzicht hebben gegeven door zich hier te vestigen. Dit klimaat is fragiel en verdient een kans om zich verder te ontwikkelen voordat het bedolven wordt met de ongewenste overschotten uit de binnenstad waar overduidelijk de afdeling VVH het hoofd niet boven water blijkt te kunnen houden.

Misschien kan de gemeente aantonen wat voor onmisbare bijdrage verslaafden aan de wijk/samenleving zullen leveren en vooral hoe ze na dit feestje het puin gaat ruimen! Er ligt namelijk nog een aanzienlijke hoeveelheid rotzooi van voorgaande 'Gemeente feestjes' voor het oprapen!