Stop ouderverstoting

Kris

/ #13 Afstand genomen van mijn kind..

2013-07-26 09:37

Vandaag heb ik de zwaarste beslissing genomen uit mijn leven. Ik heb elke band tussen mij en mijn ondertussen 18 jarige dochter definitief verbroken. Het doet verdomd zeer maar er is geen andere uitweg meer.


Jarenlang heeft mijn ex-vriendin een persoonlijke vendetta gevoerd tegen mij en mijn gezin. Ze deed er echt alles aan om mijn huwelijk kapot te maken en haar wil op te dringen. Ze plaatste mij voor onmenselijke keuze. Je dochter of je echtgenote. Sinds 2007 sleept ze onze dochter hierin mee. Mijn dochter scheld, slaat en spuugt naar mij en mijn echtgenote. Ze is onhandelbaar, ze steelt en ze zit aan de drugs. Naar de rechtbank stappen heeft in België geen zin. Ik heb meermaals voor de jeugdrechtbank gestaan te Dendermonde waarbij onbegrijpelijke uitspraken vielen. Mijn bezoekrecht werd beperkt tot één dag omdat de moeder als argument aanhaalde dat de dochter haar huistaken diende te doen. Toen ik hierop argumenteerde dat ze deze ook bij mij kon doen zoals ze steeds heeft gedaan kreeg ik als tegenargument: "en als onze dochter haar rekenmachine bij jou vergeet kan ik er ook nog achter komen". De rechter vond dit blijkbaar een goed argument. Ook vond de moeder dat de omgang met mijn dochter een exclusief karakter diende te hebben. Ik diende uitstappen, activiteiten en alles wat ons contact aanging exclusief te beleven enkel en alleen met mijn dochter. Mijn gezin werd buiten gesloten. Mijn advocaat lachte dit destijds weg. Geen enkele rechter zou hieraan zijn toestemming geven. Tot we de uitspraak kregen. Rechter kwam ook deze eis tegemoet. Rechters zijn zich niet bewust welke impact dit heeft. Ze gaven mijn ex-vriendin carte blanche. Na de zoveelste woordenwisseling met mijn dochter werd ik opgezocht door de moeder die mij kwam te vertellen in het bijzijn van mijn dochter dat mijn dochter niet verplicht was enig respect te tonen tegenover mij en mijn gezin. Ik en mijn echtgenote dienden de dochter op haar wenken te bedienen en haar te respecteren. Anders zou het contact volledig ophouden. Jaren heb ik dit soort onzin geslikt. Mijn ex-vriendin zit reeds jaren in psychologische begeleiding voor allerlei redenen. Een relatie draait bij haar telkemale uit op een flop. Een job kan ze niet behouden.

Vandaag ben ik geestelijk en lichamelijk gebroken. Ik ben zwaar ziek geworden. Energie heb ik niet meer. De enige manier om de wansmakelijke praktijken van mijn ex-vriendin te vermijden is elke band met mijn dochter te verbreken. Een harde beslissing maar zolang je in deze situatie emotioneel betrokken blijft zal ik steeds het slachtoffer blijven. Mijn dochter en ik zijn na jaren aangekomen op het eindpunt van een lange reis. Een punt waar onze wegen scheiden.

Ik hoop echt dat op een dag dit soort praktijken strafbaar worden. Veel steun aan andere lotgenoten...