Petitie tegen centralisatie van verloskunde Orbis-Atrium


Gast

/ #56

2013-07-15 13:36

Kijk eens aan

Bereikbaarheid ambulancezorg
Er is een door de politiek en door het beleid aanvaarde norm dat 95% van de spoedeisende inzetten in de ambulancezorg binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn. Om hieraan te kunnen voldoen, zijn er twee noodzakelijke voorwaarden: zowel de spreiding van de standplaatsen als de beschikbare capaciteit moet voldoende zijn. In dit kader zijn er rekenkundige normen die worden gehanteerd in het Landelijk Referentiekader Spreiding en Beschikbaarheid ambulancezorg (Kommer & Zwakhals, 2008). In dit referentiekader is het uitgangspunt dat voor elke RAV-regio 97% van de inwoners binnen 12 minuten rijtijd moet kunnen worden bereikt (spreidingsnorm). Daarnaast is ervan uitgegaan dat er voldoende ambulances beschikbaar moeten zijn om in 95% van de meldingen voor spoedeisende ambulancezorg een ambulance beschikbaar te hebben.


Dus als er iemand vanuit Sittard moet bevallen dan heb je als persoon(en ik rij dit bijna dagelijks en nee ik werk niet in het ziekenhuis) 20 minuten nodig terwijl acute zorg 12 minuten eist. Rij je over de snelweg dan kom je ook nog 4 flitsers tegen wat je dan snel ook alweer 400 euro's gaat kosten.

Moet je binnendoor dan wordt het 1 flitser maar rij je zeker 30 minuten.

Eens kijken of er bij unibet gegokt kan worden wanneer er een kindje en of moeder overlijd door dit soort onzin. Waar uiteraard het bestuur van beter wordt.

Ik heb dan nog niks gezegd over het rijgedrag van de ouders en het gevaar can de mede weggebruikers